بعدازاینکه شرکت اسپیسایکس اعلام کرد، با موفقیت توانسته از طریق ماهوارههای استارلینک، پیامک ارسال کند، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه، شرکت متعلق به استارلینک میخواهد در سال جاری میلادی سرویس Direct-to-Cell را برای ارسال پیامکها ارائه کند، همچنین در سال آینده میلادی اینترنت ماهوارهای را به گوشیهای عادی بیاورد. اسپیسایکس با استفاده و همراهی شرکت «تیموبایل» توانست به این موفقیت برسد.
شرکت اسپیسایکس اعلام کرد، پروژهی ارسال پیامک را با موفقیت پشتسر گذاشته است. موضوعی که اگر در کل دنیا اجرایی شود، طبق گفته ایلانماسک، دیگر هیچ منطقه مُردهای در دنیا وجود نخواهد داشت.
به گزارش هممیهن، گام بعدی اسپیسایکس این است که چنین قابلیتی را روی موبایلهای عادی اجرایی کند تا تمام مردم دنیا بتوانند از این قابلیت اعجابانگیز بهرهمند شوند و استفاده کنند. هرچند چنین امکاناتی درنهایت باید با مجوز دولت آن کشور راهاندازی شود در غیر این صورت استفاده از آن حتی اگر تمام کشورهای دنیا نیز از آن بهرهمند شوند، بدون مجوز دولت، میتواند غیرقانونی باشد.
بعدازاینکه شرکت اسپیسایکس اعلام کرد، با موفقیت توانسته از طریق ماهوارههای استارلینک، پیامک ارسال کند، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه، شرکت متعلق به استارلینک میخواهد در سال جاری میلادی سرویس Direct-to-Cell را برای ارسال پیامکها ارائه کند، همچنین در سال آینده میلادی اینترنت ماهوارهای را به گوشیهای عادی بیاورد. اسپیسایکس با استفاده و همراهی شرکت «تیموبایل» توانست به این موفقیت برسد. گفتنیاست شرکت اسپیسایکس، اینترنت ماهوارهای است که با استفاده از فناوریهای جدید بهدنبال کاهش هزینههای فضایی است. این شرکت بزرگترین و خلاقانهترین شرکت فضایی جهان است که میتواند در عرصه فناوری و گسترش اینترنت ماهوارهای، دنیا را شگفتزده کند.
این آزمایش جدید (ارسال پیامک ماهوارهای) در حالی از سوی اسپیسایکس انجام شده که شرکتهای مختلف قصد دارند تلفنهای همراه هوشمند را بدون تغییر خاص در بخش نرمافزار و سختافزار، بهطور مستقیم به ماهوارهها وصل کنند. در صورت محققشدن این روش و اجراییشدن آن در سطح کلان، پیامکها هم از طریق ماهواره ارسال میشود و نیاز به کابل مخابراتی نیست.
هفته گذشته اسپیسایکس، ۶ ماهواره استارلینک با قابلیت Direct-to-Device را به فضا پرتاب کرد. شرکت اسپیسایکس همچنین دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد، اولین پیامهای متنی توسط دو موبایل معمولی ـ با همراهی ماهواره، نه اینترنت روی زمین ـ ارسال شده است.
هدف شرکت اسپیسایکس این است که در سال جاری یعنی ۲۰۲۴، قابلیت اینترنت ماهوارهای را در اختیار کاربران قرار دهد و در سال ۲۰۲۵، با اهدافی رویایی این امکان برای تمام مردم دنیا اجرایی شود. این اتفاق با همکاری شرکت «تیموبایل» از آمریکا امکانپذیر خواهد شد. تا امروز بیش از ۵۰۰۰ ماهواره استارلینک در مدار قرار دارد و بیش از ۲ میلیون کاربر از اینترنت ماهوارهای استفاده میکنند که برای شروع، آمار کاملاً قابلقبولی ارزیابی شده است. البته که «اینترنت ماهوارهای» برای تلفنهای همراه معمولی، خواسته اکثر مردم دنیاست تا بتوانند بهصورت مساوی از چنین امکاناتی بهرهمند شوند.
باتوجه به پیشرفت روزافزون استارلینک، سوال اصلی این است که دولت چطور میخواهد با این مقولهی علمی برخورد کند؟ موضوعی که پیشبینی میشود درنهایت از کنترل هر دولتی خارج باشد و بهمرور استفاده از اینترنت ماهوارهای برای کل مردم دنیا، تبدیل به امری عادی شود. بااینحال عیسی زارعپور درمورد این موضوع که رویکرد دولت درخصوص استفاده شهروندان ایرانی از استارلینک چیست؟ گفته بود، قوانین و ضوابط قانونی کشور ایران باید رعایت شود: «اگر کشورهای دیگر بخواهند خدمات استارلینک به ایران بدهند، باید ضوابط ایران را رعایت کنند و بعید است به این زودی اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران فعال شود.» گفتنیاست، خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک، اکنون در اغلب نقاط جهان ارائه میشود. شرکت اسپیسایکس که تحت مدیریت ایلانماسک این خدمات را راهاندازی کرده، برنامه دارد در گام اول، ۱۲هزار ماهواره استارلینک و در صورت کسب مجوزهای لازم، ۴۲هزار ماهواره را برای خدماترسانی هرچه بهتر به فضا پرتاب کند. سوالی که پیش میآید این است که آیا دولت ایران میتواند بهلحاظ سختافزاری، جلوی فعالیت و گسترش استارلینک را بگیرد؟ همانطور که دسترسی به واتسآپ و اینستاگرام برای بسیاری از کاربرها محدود شد، آیا امکان مقابله با استارلینک نیز وجود دارد؟
همچنین مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی و لوازمجانبی تهران، فروش تجهیزات اینترنت ماهوارهای استارلینک در تهران را تایید کرد و گفت: «خریدوفروش این کالا غیرقانونی است.» محبی همچنین عقیده دارد، باتوجه به اینکه ورود این دستگاهها زیرنظر دولت نیست و بهشکل قاچاق وارد کشور میشود، طبعاً در ماههای آتی رشد قابلملاحظهای از لحاظ تعداد خواهد داشت. محبی، اواسط مردادماه سال گذشته هشدار داده بود اگر دولت تجهیزات استارلینک را وارد نکند، این دستگاهها بهصورت قاچاق وارد ایران میشوند.
درحالحاضر براساس آنچه استارلینک میگوید، بهزودی تمام موبایلهای LTE میتوانند به شبکه متصل شوند و هر جایی که آسمان وجود داشته باشد، میتوانند به اینترنت ماهوارهای وصل شوند. بههمیندلیل است که استارلینک میگوید، پیروزی اصلی در سال ۲۰۲۵ است که از این امتیاز تمام تلفنهایهمراه میتوانند بهرهمند شوند. ایلانماسک درخصوص همین موضوع ماهگذشته گفته بود، این یک پیشرفت بزرگ علمی در دنیاست و قدم مثبتی است که باعث میشود، هیچ منطقه مردهای در دنیا وجود نداشته باشد و مردم حتی در بیابان هم بتوانند بدون هیچمشکلی به اینترنت ماهوارهای وصل شوند؛ چون دیگر نیاز به کابل و اینترنت زمینی نخواهد بود.
برای استفاده از اینترنت ماهوارهای استارلینک در گوشی، همچنین ارسال پیامک و ارتباط صوتی، نیازی به تغییر در سختافزار یا نرمافزار گوشی نخواهد بود و حتی به اپلیکیشن مخصوصی هم نیاز نخواهید داشت. بهگفته استارلینک، ماهوارههای دارای قابلیت Direct to Cell، ابتدا توسط راکتهای فالکون ۹ اسپیسایکس راهی فضا میشوند. این ماهوارهها در مدار بلافاصله ازطریق لیزر، به منظومه ماهوارهای استارلینک متصل میشوند تا پوشش جهانی فراهم کنند. گفتنیاست، باید بازهم به این موضوع تاکید کرد که اگرچه استارلینک با این سرویس میتواند اینترنت ماهوارهای را به گوشیهای عادی بیاورد، اما برای استفاده از این علم فناوری که نیاز به نصب هیچ پلتفرمی هم ندارد، باید مجوز کسب کرد در غیر این صورت استفاده از آن، قانونی نخواهد بود. این موضوع بهصورت رسمی در سایت جهانی استارلینک نیز قید شده که استفاده از اینترنت ماهوارهای برای شهروندان هر کشور، باید با مجوز دولت آن کشور همراه باشد؛ موضوعی که توسط دولت اوکراین تصویب شد و مردم این کشور میتوانند بهراحتی از اینترنت ماهوارهای استفاده کنند.