bato-adv
دخل و خرج داروخانه‌ها

پشت‌پرده تجارت دارو و فروش اقلام آرایشی، بهداشتی / آیا داروخانه‌ها در خطر ورشکستی هستند؟

پشت‌پرده تجارت دارو و فروش اقلام آرایشی، بهداشتی / آیا داروخانه‌ها در خطر ورشکستی هستند؟

احتمال تعطیلی ۴۰ درصد داروخانه‌ها توسط یک مقام صنفی مصرف شده است؛ آن‌هم در شرایطی که ظاهر امر چیزی دیگری نشان می‌دهد. بررسی نتایج یک تحقیق مستقل کمک می‌کند جزییات بیشتری از دخل‌و‌خرج فروش دارو و اصرار داروخانه‌ها به عرضه محصولات اقلام آرایشی، بهداشتی و... را بدانیم

تاریخ انتشار: ۰۷:۵۰ - ۱۸ دی ۱۴۰۲

فرارو- داروخانه‌های سلف‌سرویس شیک، در گوشه وکنار شهر ظهور پیدا کرده‌اند و با اینکه ظاهر امر نشان می‌دهد اوضاع برایشان خوب پیش می‌رود، ممکن است در همین زمان تجارت پرسود داروخانه‌ها به‌شکلی غیرمنتظره و با سرعتی باورنکردنی به خط پایان نزدیک شده باشد.

به‌گزارش فرارو؛ احتمال ورشکستگی ۴۰ درصد داروخانه‌ها از خبر‌های مهم روز‌های اخیر است که لابلای اخبار حمله تروریستی کرمان دیده نشد. خبر را رییس انجمن داروسازان اعلام کرده. شهرام کلانتری، انگشت اتهام خود را سمت «رشد قارچ‌گونه» داروخانه‌ها و صدور «بیش از حد» مجوز تاسیس داروخانه گرفته و کمبود نقدینگی را معضل جدی صاحبان داروخانه می‌داند. رییس انجمن داروسازان در ادامه مثل هر مقام صنفی دیگری پیازداغ ماجرا را زیاد کرده و مواردی مانند دپوی چندماهه دارو توسط بیماران، قوانین و مقررات سخت‌گیرانه شرکت‌های پخش دارو را از دیگر مشکلات پیش‌روی صاحبان این کسب‌وکار خوانده است. بیایید با بررسی یک تحقیق مستقل این ادعا‌ها را صحت‌سنجی کنیم.

داروخانه‌ها با چه مشکلاتی سروکله می‌زنند؟

داروخانه‌ها مثل هر کسب‌وکار دیگری از افزایش تورم تاثیر می‌پذیرند. شرکت‌کنندگان در گزارش پیمایش صنفی آکادمی بانک سامان گفته‌اند، قیمت تجهیزات پزشکی در داروخانه‌ها از اردیبهشت پارسال تا اردیبهشت امسال، ۹۰ درصد بالا رفته است. لوازم آرایشی، بهداشتی ۴۵ درصد گران شده و دارو رشد ۸۱ درصدی را از تجربه کرده است. متوسط نرخ تورم در سبد کالا‌های داروخانه‌ای را به‌طور کلی ۸۰ درصد برآورد کرده‌اند.

داروخانه‌ها علاوه بر تورم، بهبود اندک در رشد اقتصادی، بهبود نسبی رشد مصرف خانوار، حذف ارز نیمایی و افزایش نرخ ارز، کاهش قدرت خرید خانوار، توسعه داروخانه‌های اینترنتی، افزایش واردات دارو و لوازم آرایشی از مجاری غیررسمی، تسهیل مقررات اعطای مجوز تاسیس داروخانه جدید، افزایش هزینه‌های اجاره محل کسب و دستمزد نیروی متخصص را دیگر دست‌انداز‌های پیش‌روی کسب‌وکارشان می‌دانند.

داروخانه‌ها در عوض، روند رو به‌افزایش کهنسالی، اجرای طرح دارویار و ثبات نسبی در قیمت اجاره مجوز داروخانه را مایه دلگرمی فعالان این تجارت می‌بینند، اما اعقاد دارند مواردی مثل کمبود دارو در بازار به‌دلیل مشکلات صنعت داروسازی، افزایش سهم بازار غیررسمی در عرضه دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی، افزایش سهم بازار داروخانه‌های دولتی و غیرخصوصی، کاهش سهم داروی واردات رسمی از ۱.۸ درصد کل ارزش بازار به یک‌درصد و افزایش فروش اینترنتی محصولات دارویی و غیردارویی آن‌ها و تجارت‌شان را تهدید می‌کند.

بیشتر بدانید | ۷۱ درصد داروخانه‌ها امسال ثبات یا افزایش سودآوری را گزارش داده‌اند. تنها ۲۹ درصد با کاهش میزان سود اوقاتشان تلخ شده است. ۴۵ درصد فعالان صنف داروخانه گفته‌اند به‌خاطر تاخیر در پرداخت‌های بیمه‌ای به دردسر افتاده‌اند

دخل و خرج داروخانه‌ها چقدر است؟

اندازه بازار داروخانه در ایران سال ۱۴۰۰، معادل ۶۵ هزار میلیارد تومان بود. یک سال بعد اندازه بازار داروخانه به ۱۲۹ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و پیش‌بینی‌های مربوط به سال ۱۴۰۲، از رسیدن معیار اندازه بازار داروخانه‌ها به عددی معادل ۲۳۸ هزار میلیارد تومان حکایت دارد.

اندازه بازار فروش دارو و لوازم بهداشتی- آرایشی ظرف دو سال، ۲۶۶ درصد رشد کرده و نسبت به سال قبل ۸۵ درصد بزرگ شده است. متوسط درآمد داروخانه‌ها در یک‌سال اخیر با رشدی معادل ۷۹ درصدی روبروست. سال قبل متوسط درآمد ماهیانه فروش داروخانه‌ها، ۶۹۷ میلیون تومان بوده که ۳۴ درصد آن صرف هزینه‌های عملیاتی شده و در ادامه پس از کسر سرمایه، با احتساب متوسط حاشیه سود ۲۴ درصدی، نهایتا هر ماه رقم ۱۶۷ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان دست صاحب داروخانه را گرفته است.

مالکان داروخانه سراسر کشور پیش‌بینی کرده‌اند با وجود رشد اندازه بازار به ۲۳۸ هزار میلیارد تومان و افزایش متوسط درآمد ماهیانه فروش تا یک میلیارد و ۲۴۷ میلیون تومان، در نهایت امسال پس از کسر هزینه‌ها و پرداخت دستمزد کارکنان، ۱۵.۵ درصد درآمد به‌عنوان سود خالص برایشان باقی بماند که معادل ۱۹۳ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان در ماه می‌شود.

داروخانه در تهران رونق‌ بیشتری دارد و صاحب داروخانه در مقایسه با متوسط‌های کشوری سود بیشتری به جیب می‌زند. صاحبان داروخانه در تهران پیش‌بینی کرده‌اند امسال متوسط درآمد ماهیانه‌شان از ۸۲۵ میلیون تومان به یک میلیارد و ۴۸۷ میلیون تومان برسد. آن‌ها نسبت سود خالص به درآمد فروش را ۲۱ درصد برآورده‌اند و انتظار دارند در نهایت رقمی معادل ۳۱۲ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان دستشان را بگیرد.

سود خالص داروخانه در تهران، سال گذشته به‌طور متوسط ماهی ۲۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده که تقریبا ۲۸ درصد بیشتر از متوسط کشوری است. داروخانه‌ها در تهران پارسال، ۴۰ درصد درآمد ۸۲۵ میلیون تومانی خود را بابت تامین هزینه‌های عملیاتی از درآمد ناخالص ماهیانه کسر کردند.

آیا داروخانه‌ها در خطر ورشکستی هستند؟فقط ۳۷ درصد داروخانه‌ها در فضای مجازی حضور دارند و همان‌ها می‌گویند فروششان نهایتا هفت درصد بهبود پیدا کرده است

داروخانه‌ها با چه مشکلاتی روبرو هستند؟

صاحبان داروخانه می‌گویند بزرگترین مشکل‌شان درحال حاضر زیاد شدن تعداد رقبا است. ضمن اینکه متقاضیان دارو‌های نایاب و کمیاب از دایره مشتریان داروخانه‌ها خارج شده‌اند و حالا جزو مشتریان بازار آزاد و غیررسمی به‌حساب می‌آیند.

دارو تاریخ انقضا دارد و نمی‌توان آن را به امید افزایش قیمت، زیاد در انبار نگه داشت. صاحبان داروخانه می‌گویند متوسط دوره انتظار برای فروش کالا در داروخانه به ۴۵ روز رسیده است. ۳۶ درصد داروخانه‌ها برای تامین دارو‌های مورد نیازشان با موانع و مشکلات مواجه هستند. نصف داروخانه‌ها می‌گویند در بخش فروش با کاهش تعداد مشتریان مواجه شده‌اند.

بیشتر بدانید | ۳۵ درصد داروخانه‌ها مالکیت محل کسب خود را در اختیار دارند و ۶۵ درصد آن‌ها مستاجر هستند. آمار‌ها می‌گویند ۷۴ درصد فعالان صنفی بازار فروش دارو و محصولات آرایشی، بهداشتی به حاشیه سود ۲۰ تا ۳۵ درصد قناعت می‌کنند و ۲۶ درصد چشم به حاشیه سود بالای ۳۵ درصد دارند

کاهش حجم فروش دارو معضل ۴۴ درصد داروخانه‌هاست. درآمد فروش دارو تنها ۳۱ درصد افزایش پیدا کرده است، اما درآمد فروش در بخش غیردارویی ۵۶ درصدی رشد کرده. آن‌هم در شرایطی که به‌طور میانگین این محصولات ۳۸ درصد از سهم کل فروش را در اختیار دارند. همین مسئله موجب شده ۷۸ درصد داروخانه‌ها روی فروش محصولات غیردارویی حساب بیشتری باز کنند.

فروش اینترنتی هنوز نتوانسته کمک‌حال داروخانه‌ها باشد؛ ۳۷ درصد داروخانه‌ها در فضای مجازی حاضر هستند و همان‌ها هم می‌گویند این کار فروششان را فقط به میزان هفت درصد بهبود بخشیده است.

۷۰ درصد فعالان بازار فروش دارو در قالب گردانندگان داروخانه‌ها، باور دارند تحریم‌ها و مشکلات واردات دارو کسب‌وکار آن‌ها را به‌شکل منفی تحت‌الشعاع قرار داده است. ۴۰ درصد این افراد تایید می‌کند که با مشکلات مربوط به تامین دارو روبرو هستند. افزایش هزینه‌ها و اجاره‌بهای واحد‌های صنفی، اسباب تکدر‌خاطر ۷۱ درصد از گردانندگان داروخانه را فراهم آورده است. ۳۱ درصد از کاهش حاشیه سود گلایه دارند و ۸۲ درصد گفته‌اند افزایش رقبا دغدغه اصلی‌شان است.

۳۵ درصد داروخانه‌ها گفته‌اند امسال کاهش تعداد مشتری را به شکل ملموس احساس می‌کنند، اما همیشه نمی‌توان تنها نیمه خالی لیوان را دید؛ ۴۴ درصد گفته‌اند اوضاع نسبت به پارسال تغییر محسوسی نکرده و ۲۱ درصد صاحبان داروخانه با سری پرشور تایید دارند نسبت به سال قبل با افزایش تعداد مشتری روبرو هستند.

۲۵ درصد واحد‌ها اعتقاد دارند فعالان صنف آرایشی، بهداشتی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و فروشندگان تجهیزات پزشکی، بخشی از مشتریان داروخانه‌ها را از چنگشان بیرون می‌آورند. با این حال ۷۵ درصد داروخانه‌ها گفته‌اند در بخش فروش محصولات غیردارویی، افزایش یا ثبات تعداد مشتریان را شاهد هستند. لغو محدودیت فروش سایر محصولات بهداشتی و آرایشی، افزایش تقاضای محصولات تقویتی و مکمل‌های پروتئینی، فروش تجهیزات توان‌بخشی و فروش محصولات بدنسازی و ورزشی نیز در این زمینه به داروخانه‌ها کمک کرده است.

صاحبان داروخانه در نهایت اوضاعشان را با وضعیت کلی فروش می‌سنجند جایی که ۴۵ درصد، یعنی تقریبا نصف فعالان صنف گفته‌اند ثبات در فروش و تعداد مشتری را احساس می‌کنند. ۲۴ درصد به گزینه افزایش تعداد مشتری رای داده‌اند و ۳۱ درصد با غم و اندوه فراوان گفته‌اند تعداد مشتریانشان کاهش پیدا کرده است.‌

می‌خواهید نگاه فعالان فروش دارو به وضعیت کسب‌وکارشان را بهتر درک کنید؟ کافی است بدانید ۵۳ درصد مالکان داروخانه، تمایلی به ادامه فعالیت خود ندارند یا حداقل در نظرسنجی انجام شده گفته‌اند نسبت به ادامه فعالیت در این صنف خوش‌بین نیستند.

bato-adv
نسرین
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۱
داروخانه هاشدن، سوپرمارکت ،همه چی دارن الا، داروی مردم را !
تورج
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
وقتی از یک میوه فروش و یا سوپرمارکتی فاکتور رسمی دریافت میکنیم که شامل نام کالا ، قیمت واحد ، تعداد ، و قیمت کل و جمع ‌کل است اما در خرید دارو فقط یک قبض صندوق دست آدم میدهند که فقط مبلغ پرداختی در آن درج شده، بدون هیچ توضیحی! یعنی داروخانه دارها را آزاد گذاشته اند تا هر جور دلشان خواست قیمت بگذارند. پس این جماعت از چه می نالند! ؟ مسئله اینست که این جماعت سیرمونی ندارند .
وحید
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
نه تنها داروخانه ها بلکه مطب ها و سایر بخش های خصوصی درمان با مشکل ا اقتصادی جدی روبرو هستند هزینه یک بیمار برای مطب بیش ازدوبرابر ویزیت مصوب است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
چه ورشکستگی شما فقط حق فنی هر نسخه رو نگاه کن، همین فقط کافیه برای سود ده بودن یه داروخونه حالا سود روی دارو و لوازم آرایشی بهداشتی و... جدا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
تو سعادت اباد خيابون سرو توي 50 متر طول خيابون 4 تا داروخونه داره
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۴۴
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
پس چرا هر روز شاهد افزایش تعداد داروخانه ها هستیم
h
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
تازه در اين شرايط پلمب داروخانه به دليل بد حجابي فروشندگانش هم بماند ....!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
اینجا ایرانه باید مطابق مقررات عمل بشه
پس حجاب جز مقررات هس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
پر سود ترین مغازه لوازم آرایشی فروشی هست !
داروخانه ها باید به سمت دراگ استور شدن بروند و لوازم آرایشی ، لوازم درمانی و ... را بصورت حضوری و آنلاین بفروشند !
اول هم باید مغازه را بخرند تا از شر اجاره راحت شوند.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
از پر سود ترین مشاغل ایران داروخانه هستند
مخصوصا که با نسخ الکترونیک به مردم فقط داروهای خارج بیمه ، گران و یا خارجی تحویل مردم خصوصا بازنشسته ها میدهند
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
حرف های خنده دار ! اگر وضعشون بد بود هر روز اضافه نمیشدن. تو هر خیابون که میری پر از داروخانه هست
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
این داروخانه ها هر چی از ورشکستگی و درآمد پایین مینویسند همه عوام فریبی است و به اصطلاح دست پیش میگیرند که پس نیافتند.من یک قلم از کارهای اینها را عرض بکنم.از آشنایان نزدیک بنده کارخانه شامپو و صابون و لولزم بهداشتی دارد. یک شامپویی به سفارش یکی از شرکتهای پخش دارو تولید کرده بودند و قیمت روی بطری 300 میل را 800 هزار تومان زده بوند و ظاهرا بنام شامپوی طبی برای موهای شوره دار بود. این فامیل بنده میگفت تمام بطری و لیبل اینها رو خود شرکت یخش آورده و همون تعدا را خودش میبره ما حتی یک عدد هم از اینها برنمی داریم.فقط شرکت پخش 45 هزار تومان برای هر شامپو برایمان پرداخت میکندو ایشان میگفت که ظاهرا شرکت پخش اینها رو با 70 درصد تخفیف به داروخانه ها میدهد و از آن طرف دم متخصصین پوست و مو را میبینند و از این طریق مافیایی برای یک شامپو800 هزارتومانی من درآوردی حدود 600 هزار توان داروخانه پول برمیدارد.که البته از اینها خیلی زیاد هستش.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
سلام. لطفا یک بار متنی را که فرستادید خودتان بخوانید. تولید و پخش شامپو چه ارتباطی با داروخانه دارد؟ داروخانه شامپو را با فاکتور رسمی خریداری و به قیمت فروش چاپ شده روی آن می فروشد. از صد جا هم تحت نظارت هست.
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
کارخانه و پخش با هم بستن، داروخانه این وسط چکارست؟ در مورد تخفیف، حتی پفک و چیپس و هرانچه که ور خورده فروش های غیر بهداشتی و دارویی هم هست با تخفیف به این مراکز داده میشه، ایراد از تولید کننده و پخشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
دروغه.همشون سودهای کلان دارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
من سه تا دوست و فامیل داروخانه دار دارم که همش در حال خرید آپارتمان در نقاط خوب شهر هستن یا تعطیلات سفر خارجن چطور با این وضع دارن ورشکست میشن!!!؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
تنها رشته بیخود در علوم پزشکی که هیچ کاری در روند تشخیص و درمان نداره و صرفا با هدر دادن شش سال عمر جوان ها بهشون رانت جواز کسب فروش پوشک و نوار بهداشتی و کاندوم و دارو میدن!تعدادشون از بنگاه معاملات ملکی هم بیشتر شده!
یوزارسیف
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
درکت میکنم آرزو داشتی داروساز بشی ولی نتونستی
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
فرارو جان بنظرت این پیام توهین آمیز رو نباید حذف کنی.؟؟؟؟!!!
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
بعنوان غیر داروساز عرض میکنم که اتفاقا یکی از رشته های مهم و تاثیر گذار در نظام سلامت هستند. اینکه ما در نظام سلامت از این عزیزان درست بهره نمیبریم اشکال دوستان داروساز نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
آرش جان شما بگو داروفروش چه تخصصی دارد که در نظام سلامت ازش استفاده صحیح کنند؟!اگر الان در دانشکده های داروسازی بسته بشه،چرخ تولید کدوم کارخانه داروسازی که از صفر تا صدش وابسته به خارج است تعطیل میشه؟ میگن 97 درصد داروی تولید داخل ولی در عمل مواد اولیه وارد میشه و اینجا فقط تبدیل میشه به قرص و شربت و آمپول و...!فعلا که از نظام سلامت سواستفاده می کنند! تازه از پول حق فنی هم کوتاه نمیان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
شما که به دروغ اسمت داروساز است غیر از فروش اقلامی که بالا اومده تابحال چه دارویی ساخته ای؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
داروساز با وضعیت فعلی که حتی جواب سلامتان را نمی دهد نقشی در سلامت جامعه ما ندارد در حالیکه داروساز یک ضلع پزشک بیمار و داروساز باید باشد. متاسفانه فقط یک بنگاه اقتصادی است.
مهندس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
اطلاعات شما کمه که اینطور فکر میکنی...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
هر کس ضرر میکنه از داروخانه گرفته تا ایرانخودرو، ببنده آقا... ببنده..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
هر کس هم که راضی نیست بذاره بره
یک داروساز
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
شما اگه رشته ای خوندی و بعلت تصمیمات ناگهانی و نسنجیده و شرایط بازار زمین خوردی آیا این منطقتو میپذیری؟ خوبه بهت بگن ببند برو . ببنده بره چکار کنه؟ دزدی کنه یا دلالی؟
behzad
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
لطفا در بخشی که به دخل و خرج پرداخته اید منبع و رفرانس صحبتها را هم ذکر کنید. چرا اخبار را از منابع رسمی گزارش نمیکنید؟
کاملا به دور از واقعیت این اعداد ذکر شده اند.
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
از کسی که سال 1400 گفته 60 درصد داروخانه ها در معرض ورشکستگی هستن و کسی که گفته 40 درصد داروخانه ها در معرض ورشکستگی هستند هم منبع و رفرانس خواستید؟
داروساز
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
این رقم ها درست نیست و داروخانه صرفه زیادی ندارد
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
با این روند واقعا فاجعه هست و وررشکستگی حتمی هست
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
تمام مشاغل در اين كشور در شرف تعطيليند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
تعداد داروخونه ها قارچ گونه رشد می کنه در شهر ما چند سال پیش تعداد داروخونه ها انگشت شمار بود الان در یک خیابون ده داروخونه وجود داره در حالی که در روستا ها یا داروخونه وجود نداره یا چند روستا یک داروخونه داره ضمنا وجود داروساز لازم و ضروریه دارو ها رو از کجا بخریم و راهنمایی از کی بگیریم بعضی داروها هم مثل تقویتی ها و شامپو دارو های اختصاصی باید در داروخونه فروخته بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
اتفاقا این خوبی ماحراست انحصار تعطیل می شود و رقابت بیشتر و مردم می توانند بهترین ها را انتخاب کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
در یک منطقه هستم که پانصد در پانصدمتر دوازده داروخانه وبیشتر اینها در عرض جهارسال گذشته دایر شدند بعد از کرونا اکنون داروخانه ها باعث شده ک۸ سهمیه بگیرند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
این نقطه قوت است هرکس مردم دار تر بشود سود بیشتری می برد
عباس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
عده‌ای در تلاشند مجوز داروخانه را مثل قبل انحصاری کنند و هر مجوزی را به چند میلیارد بفروشند!!..... اگر سود ندارد جم کن برو ... گذشت امضا های میلیاردی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
یک خانم داروساز نزدیک خونه ما داروخانه شبانه روزی باز کرد . پارسال دنا داشت امسال لکسوس 8 میلیاردی خریده . چی میگی برای خودت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
کلا عادت داریم راجع به چیزی که نمیدونیم اظهار نظر تخصصی بکنیم از درون که نگاه کنی یک داروساز موسس داروخانه روزانه از 8-9 صبح تا 10 شب در داروخانه جضور داره پس خانواده پر - مسافرت مثل خیلی از شما ها حتی دوروزه پر- کار پر از استرس انواع و اقسام بازرسی -کنترل پرسنل و نق نق مراجعین مثل بعضی از شما که در داروخانه هم بی منطقیتان را تحمیل میکنید و اعصاب و روان داروساز را از بین میبرید تا پولی که میدهید حلال شه و.... سپس اداره مالیات میاد سر وقتت مالیات سال گذشته ات رو بده و یکدفعه متمم مالیات 5 سال پیش میاد به میزان 5 برابر مالیاتی که داده بودی اولین سودی از زیاد شدن داروخانه ها به جیب وزارت دارایی میرود چون یک بنگاه اقتصادی است موظف به حسایرسی پیچیده که چه سود بکنی چه زیان باید مالیات را بدهی و درد و دلهای دیگر در پایان آیا صاحبان مشاغلی مانند رستوران فست فود ها و کلا خوراکی ها که الان اکثر جامعه تفریحشان خوردن است و 20 برابر داروخانه سود دارند مستاجرند و ملک و ماشین نخریدند به قول شما غذای 75 هزارتومانی رو 10 برابر نفروختند تازه کارگر کار میکنه صاحب کار موظف نیست مثل داروساز صبح تا شب بالا سر کار باشه تازه موظف نیست تحصیلات دانشگاهی داشته باشه تازه موظف نیست تمام فاکتورهاش رسمی باشه تازه موظف نیست به 10 تا ارگان پاسخ بده و .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
داروفروش یا داروخانه دار بکار ببر نه داروساز که اصلا ربطی به داروخانه ندارد!
آرش
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
اگر اخبار رو پیگیر باشید دوسال قبل از این همین مقام صنفی ( معادل همین مقام صنفی در آن سال) اعلام کرده بود که ۶۰ درصد داروخانه ها در حال ورشکستگی هستند.
با فرمایشات این عزیزان بفرمایند چند درصد داروخانه های در طی دو سال گذشته ورشکسته شده اند؟
قطعا هیچی
این صحبتها زمانی مطرح میشه که بحث فروش اینترنتی دارو مطرح شده و این دوستان و عزیزان برای افزایش قدرت لابی گری و چانه زنی این مباحث رو مطرح میکنند
رضالهرابیان
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
دوست عزیز الان وضعیت من در داروخانه جوری است که اگه فقط کل داروهایی که خریدم پس بدم وپولشو بردارم بیشتر از این وضعیت که، بعضی ماهها یر به یر هم هست، میشود حال مشکلات و بازرسیها اون حساسیت روی سلامت به کنار. نهایت اینکه امروز برای فروش داروخانه ام با نصف ارزش عرفش اقدام کردم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
من هرچی داروخانه دار رو میبینم همشون میلیارد هستند. پرسود ترین شغل داروخانه و لوازم بهداشتی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
داروخانه ها همشون وضع مالی خوبی دارند اکثر داروی اصلی ندارند مشابه دارند.وهروز گران تر از دیروز.
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین