در بحبوحه تشدید تنشها در شبهجزیره کره، رهبر کره شمالی به منظور آمادگی برای رویارویی نظامی با آمریکا و کره جنوبی، افزایش تولید پرتابگرهای موشکهای بالستیک را صادر کرد.
«کیم جونگاون» رهبر کره شمالی به منظور آمادگی برای «رویارویی نظآمی با آمریکا و کره جنوبی، دستور افزایش تولید پرتابگرهای موشکی را صادر کرد.
به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، خبرگزاری رسمی کره شمالی به نقل از رهبر این کشور اعلام کرد که افزایش ظرفیت تولید پرتابگرها «با توجه به وضعیت خطرناک کنونی که مستلزم آمادگی بیشتر کشور برای رویارویی نظامی با دشمن است» مهم است.
تصاویر رسانه دولتی کره شمالی نشان میدهد که کیم و دخترش در حال بازدید از کارخانه تولید پرتابگرهای مورد استفاده برای موشکهای بالستیک هستند و از «فشار پویا برای افزایش تولید» سلاحها ستایش میکنند.
به نوشته رسانه رسمی کره شمالی کیم جونگاون «برنامه فوری تولید انواع پرتابگرها و برنامه تولید بلندمدت و ماموریت توسعه ظرفیت تولید» را برای تقویت بازدارندگی هستهای کشور تشریح کرد.
این دستور رهبر کره شمالی در شرایطی صادر میشود که براساس تایید سئول، نیروهای کره جنوبی و آمریکا دیروز پنجشنبه رزمایش مشترک یک هفتهای خود در نزدیکی مرز کره شمالی را با حضور ادوات سنگین به پایان بردند.
این رزمایشها با هدف تقویت آمادگی نظامی واشنگتن و سئول در بحبوحه آنچه گسترش تهدیدهای پیونگ یانگ، خوانده شده است، انجام میشود. در این بین، کره شمالی تازهترین همکاری نظامی میان واشنگتن و سئول را «مانورهای جنگی غیرمسئولانه» توصیف کرده است.
این رزمایشها با حضور تیپ مکانیزه ارتش کره جنوبی و تیپ رزمی «استریکر» آمریکا، از ۲۹ دسامبر در شهر مرزی پوچئون در حدود ۴۶ کیلومتری در شمال شرق سئول آغاز شد و امروز به اتمام رسید. در این رزمایش حدود ۱۱ سامانه تسلیحاتی از کره جنوبی و آمریکا حضور داشتند و حملات به اهداف فرضی با ادوات نقطه زن شبیه سازی شد.
همزمان با تشدید تنشها در شبه جزیره کره پس از سلسله آزمایشهای موشکی کره شمالی، واشنگتن و سئول در یک سال گذشته رزمایشهای نظامی مشترک خود در منطقه را به شکل چشمگیری افزایش داده اند.
کره شمالی همچنین پارسال یک ماهواره جاسوسی پرتاب کرد که مستقیما به تعلیق توافق نظامی با کره جنوبی امضاشده در سال ۲۰۱۸ منجر شد. این توافق با هدف کاهش تنش نظامی بین دو این کشور همسایه امضا شد.
واشنگتن در واکنش به آزمایشهای موشکی کره شمالی، تسلیحات و ادوات نظامی از جمله زیردریایی هستهای و همچنین ناوهای هواپیمابر و بمب افکنهای غول پیکر را در منطقه اعزام و مستقر کرد.