اداره سرشماری ایالات متحده پیشبینی کرده که جمعیت جهان در تاریخ اول ژانویه ۸،۰۱۹،۸۷۶،۱۸۹ نفر خواهد بود که نشاندهنده افزایش ۱ درصدی نسبت به ابتدای سال ۲۰۲۳ است. اما جمعیت جهان با سرعت آهستهای به رشد خود ادامه خواهد داد.
اداره سرشماری آمریکا پیشبینی کرده که در ماه ژانویه، در هر ثانیه ۴.۳ تولد و ۲ مرگ در سراسر جهان رخ دهد.
به گزارش روزیاتو، انتظار میرود که جمعیت ایالات متحده در نیمهشب اول ژانویه ۳۳۵،۸۹۳،۲۳۸ نفر باشد که نسبت به آغاز سال ۲۰۲۳، ۱،۷۵۹،۵۳۵ نفر افزایش یافته و از تاریخ اول آوریل ۲۰۲۰، زمانی که آخرین سرشماری انجام شد، ۴،۴۴۳،۹۵۷ نفر بیشتر شده است.
اداره سرشماری آمریکا اعلام کرده که انتظار میرود در ماه ژانویه، این کشور در هر ۹ ثانیه یک تولد و هر ۹.۵ ثانیه یک مرگ داشته باشد.
با مهاجرت بینالمللی به ایالات متحده که به دلیل محدودیتهای سفر و بسته شدن مرزها در طول دوران شیوع ویروس کووید-۱۹ کاهش یافته بود و در پایان سال ۲۰۲۲ به سطح پیش از همهگیری بازگشت، انتظار میرود که در هر ۲۸.۳ ثانیه یک نفر به جمعیت این کشور اضافه شود.
با توجه به پیشبینیهای مربوط به نرخ تولد، مرگ و میر و مهاجرت، پیشبینی میشود که جمعیت ایالات متحده در هر ۲۴.۲ ثانیه یک نفر افزایش یابد.
اداره سرشماری آمریکا در ماه نوامبر گزارش داده که نرخ رشد جمعیت جهان در دهه ۱۹۶۰ به اوج رسیده و پس از آن به کاهش خود ادامه داده است.
در ماه نوامبر سال ۲۰۲۲، سازمان ملل تخمین زد که جمعیت جهان، ۱۱ سال پس از رسیدن به ۷ میلیارد نفر، به ۸ میلیارد نفر رسیده است. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، رشد جمعیت را به «پیشرفتهای علمی و بهبود در تغذیه و بهداشت عمومی» نسبت داده است.
با این حال، دفتر آمار جمعیت ایالات متحده گمان میزند که جمعیت جهان در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۳ به ۸ میلیارد نفر رسیده است. این دفتر اعلام کرده که اختلافات بین برآورد آن و سازمان ملل، به دلیل نبود سیستمهای سرشماری و ثبت دقیق آمار تولد و مرگ در برخی از کشورها است.
با کاهش نرخ رشد جمعیت به دلیل عواملی مانند کاهش نرخ باروری و نسبت جمعیتی کمتر جوانان، دفتر آمار جمعیت ایالات متحده پیشبینی کرده که بیش از ۱۴ سال طول میکشد تا جمعیت جهان به ۹ میلیارد نفر برسد و ۱۶.۴ سال دیگر برای رسیدن به ۱۰ میلیارد نفر لازم است.
همهگیری کووید-۱۹ نیز بر نرخ رشد جمعیت تأثیر گذاشت. به طوری که در سال ۲۰۲۱ امید به زندگی جهانی به ۷۱ سال کاهش یافت.
ویلئام فری، جمعیتشناس در مؤسسه بروکینگز گفته است:
اگر نرخ رشد فعلی جمعیت در ایالات متحده در طول دهه ۲۰۲۰ ادامه یابد، میتواند کمرشدترین دهه از نظر جمعیتی در تاریخ باشد.