اظهارات رئیسی در حالی مطرح میشود که نام بعضی از وزرا و دیگر مقامات دولتی در جریان انتخابات آتی مجلس، به گوش میرسد. بعضی از وزرا و معاونین آنها نامشان در لیست شورای مرکزی یا ارکان اجرایی حداقل دو تشکیلات سیاسی قرار دارد و با جستوجو در اخبار نیز مشخص نمیشود که آیا این وزرا از مسئولیتشان در این تشکلها کنارهگیری کردهاند یا نه. دو تشکل سیاسی «جریان مردمی انقلابی فرزندان نسل سوم روحالله یا جماران» و «شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی یا شریان» با نام بعضی از شخصیتهای دولتی گره خوردهاند.
اسفندماه امسال، زمان برگزاری دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی است. با انتخاباتی شدن فضا، تحرکات و اظهارنظرهای سیاسی نیز بیشتر از قبل میشود. اعلام موجودیت تشکلهای سیاسی در ایام منتهی به انتخابات، یکی از ویژگیهای این فضاست. اما اعلام موجودیت یک تشکل سیاسی زمانی بحثبرانگیز میشود که شائبه دخالت یا اعمال نفوذ دولت در انتخابات را به دنبال داشته باشد. شاید به دلیل همین فضا و سوالهای بیپاسخ بود که روز گذشته، سیدابراهیم رئیسی در جلسه مشترک هیئت دولت با استانداران که در محل وزارت کشور برگزار شد، به مسئله شائبه دخالت دولت در انتخابات مجلس شورای اسلامی پاسخ داد.
به گزارش هم میهن، رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مجموعه دولت و دستگاههای اجرایی در انتخابات پیشرو هیچ نامزد یا لیست انتخاباتی نخواهد داشت و از هیچ نامزد و لیستی نیز حمایت نخواهد کرد، تصریح کرد: «دولت در این انتخابات صرفاً برای خود نقش مجری و برگزارکننده قائل است و تلاش خواهد کرد با کمک ناظران و هیئتهای اجرایی و با استفاده از تجربه و پیشینه برگزاری انتخابات در دورههای متعدد، انتخاباتی بینقص برگزار کند.»
این اظهارات رئیسی در حالی مطرح میشود که نام بعضی از وزرا و دیگر مقامات دولتی در جریان انتخابات آتی مجلس، به گوش میرسد. بعضی از وزرا و معاونین آنها نامشان در لیست شورای مرکزی یا ارکان اجرایی حداقل دو تشکیلات سیاسی قرار دارد و با جستوجو در اخبار نیز مشخص نمیشود که آیا این وزرا از مسئولیتشان در این تشکلها کنارهگیری کردهاند یا نه. دو تشکل سیاسی «جریان مردمی انقلابی فرزندان نسل سوم روحالله یا جماران» و «شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی یا شریان» با نام بعضی از شخصیتهای دولتی گره خوردهاند.
شریان ابتدا با نام مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم مطرح شد. با اینکه بذرپاش و امیرحسین قاضیزادههاشمی، معاون رئیسی، دو چهره دولتی حاضر در همایش شریان در مسجدالنبی ولنجک (اسفند ۱۴۰۱) بودند، چند روز قبل حمید رسایی، نماینده پیشین مجلس و عضو کمیته انتخابات این تشکل در شبکه ایکس (توئیتر) نوشت: «شریان به بذرپاش ارتباط نداره، ولی جماران رسماً به اسم ایشونه و اخیراً هم همایش انتخاباتی داشت. چرا بذرپاش_شریان برای پروژهبگیرای تیم قالیباف مسئله شده، ولی بذرپاش_جماران نه؟! درجماران ۲وزیر و ۲۰معاون وزیر عضوند، چرا شریان دولتساخته است، ولی جماران نه؟ چرا ازشریان احساس خطر میکنن؟» وزیر دولت رئیسی تاکنون به حواشی اطراف خود در خصوص فعالیت انتخاباتی پاسخ نداده است.
هرچند قاضیزادههاشمی بهعنوان رئیس بنیاد شهید، تعلق حزبی خود به شریان را تکذیب کرد. او پیش از این در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس گفته است: «بنده را بهعنوان سخنران برای آن جلسه و مجمع عمومی شریان دعوت کرده بودند و من هم بهعنوان سخنران در آن جلسه حضور پیدا کردم، و این را هم بگویم که بنده همه بچههای انقلاب و حزباللهی را که در هر کجا جمع میشوند دوست دارم، اما از لحاظ ارتباط تشکیلاتی بنده ارتباط تشکیلاتی با شریان ندارم.»
جماران نیز دیگر تشکیلاتی است که حواشی انتخاباتی برای دولت رئیسی ایجاد کرده است. جستوجو در میان اخبار نشان میدهد که این تشکل سیاسی در سال ۱۳۹۶ و در حسینیه جماران اعلام موجودیت کرده است. اخبار محدود و پراکندهای در خصوص این جریان وجود دارد. اما منابع خبری موجود، اسامی آشنایی را به عنوان اعضای شورای مرکزی این تشکل ذکر کردهاند که در حال حاضر جایگاههای مدیریتی بالایی در دولت سیزدهم دارند.
مهرداد بذرپاش (وزیر راه و شهرسازی)، محمدمهدی اسماعیلی (وزیر ارشاد)، وحید یامینپور (معاون وزیر ورزش و جوانان)، سینا کلهر (معاون وزیر ورزش و جوانان)، علیرضا معاف (معاون وزیر ارشاد)، روحالله اکبری (دستیار ویژه وزیر راه در امور مسکن)، حجتالله عبدالملکی (وزیر سابق کار و رئیس فعلی مناطق آزاد)، علی شمسیپور (سخنگوی وزارت علوم) از جمله مدیران ارشد دولت رئیسی و متعلق به جریان جماران هستند. در آخرین تغییر و تحولات تشکیلاتی جماران، سینا کلهر، معاون وزیر ورزش و جوانان بهعنوان سخنگوی این جریان انتخاب شده است. آذرماه امسال همایش هزار نفری جماران در مجتمع سرچشمه تهران برگزار شد.
نکته مهم در خصوص این همایش، حضور علیرضا معاف (معاون وزیر ارشاد)، سینا کلهر (معاون وزیر ورزش و جوانان) و محسن رضایی میرقائد (معاون سابق و دبیر فعلی شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با حکم رئیسی) به عنوان چهرههای دولتی بود. همه اینها مربوط به پیش از موضعگیری اخیر آقای رئیسی است. باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا تغییری در این تحرکات سیاسی، عضویت یا مسئولیت مقامات دولتی در تشکلهای سیاسی درگیر در انتخابات مجلس اتفاق میافتد یا نه.