در هفتهای که گذشت بورس و فرابورس مجموعا شاهد ۱۳۲۸ میلیارد تومان خروج پول بودند و میانگین ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) نیز در سطح ۴۷۷۵ میلیارد تومان قرار گرفت.
در هفتهای که گذشت شاهد عملکرد ناامیدکننده بازار سهام بودیم. به طوری که در تمام طول هفته معاملاتی (شنبه تا چهارشنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران شاهد سقوط بود و از ۲ میلیون و ۲۰۸ هزار واحد در ابتدای هفته، به ۲ میلیون و ۱۷۷ هزار واحد در پایان ساعات معاملاتی روز چهارشنبه رسید.
به گزارش دنیای اقتصاد، بدین ترتیب شاخص ذکر شده کانال ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را که دوشنبه ۲۷ آذر پس از ۱۱۳ روز معاملاتی آن را به دست آورده بود، در این هفته مجددا از دست داد. علاوه بر شاخص کل، برآیند کلی عملکرد شاخص هموزن نیز در این هفته منفی بود و گرچه دو روز مثبت برای این شاخص به ثبت رسید، اما حجم ریزشها بر صعودهای شاخص هموزن برتری داشتند.
به صورتی که شاخص ذکر شده از محدوده ۷۶۱ هزار واحد در ابتدای هفته، به محدوده ۷۵۵ هزار واحد در انتهای هفته سقوط کرد. علاوه بر بورس، فرابورس نیز عمدتا عملکردی منفی را به ثبت رساند و با ۴ روز سقوط شاخص کل و تنها یک روز صعودی، از ۲۶ هزار و ۵۷۷ واحد در روز شنبه، به ۲۶ هزار و ۳۶۹ واحد در انتهای هفته رسید.
همچنین لازم به ذکر است که در هفتهای که گذشت بورس و فرابورس مجموعا شاهد ۱۳۲۸ میلیارد تومان خروج پول بودند و میانگین ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) نیز در سطح ۴۷۷۵ میلیارد تومان قرار گرفت. بررسیها نشان میدهند که خروج پول هفته اخیر، در ۸ هفته معاملاتی گذشته (یعنی از هفته معاملاتی منتهی به ۱۰ آبان که ۲۲۵۱ میلیارد تومان خروج پول صورت گرفته بود)، بیسابقه بوده است.
برخی از کارشناسان معتقدند که از دلایل مهم روند نزولی بورس در هفته گذشته افزایش ۰.۱۱ واحد درصدی نرخ بهره بانکی و همچنین روند کاهشی دلار بوده است که این مساله به قرمزپوشی بورس دامن زد. البته توجه به آمارها نشان میدهد که در آخرین روز معاملاتی هفته تقاضا در بازار نسبت به روزهای گذشته افزایش یافته است.
این مساله در کنار اخبار مربوط به تجدید ارزیابی که بازار در حال حاضر در تب و تاب آن قرار گرفته است، میتواند باعث حرکات صعودی ملایم در ابتدای هفته بشود. در هفتهای که گذشت شاهد نوسانات نزولی نرخ دلار بودیم. به صورتی که در تمام طول هفته نرخ دلار در حدود مرز ۵۰ هزار تومان نوسان کرد و حتی دو روز، یعنی روزهای دوشنبه و سهشنبه این محدوده را از دست داد و در کانال ۴۹ هزار تومان مورد خرید و فروش قرار گرفت. کارشناسان عقیده دارند که دلار در کانال ۴۹ هزار تومان، با حمایتی قوی روبهرو است و شکسته شدن این مرز تنها با تزریق اخبار مهم سیاسی و اقتصادی اتفاق خواهد افتاد. این در حالی است که برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که قیمت این ارز تا انتهای سال ممکن است حتی تا کانال ۴۷ هزار تومان نیز سقوط کند.
قیمت بیت کوین طی سال ۲۰۲۳، در مقابل افت قیمت سال گذشته خود مقاومت کرد و نسبت به سال ۲۰۲۲ تا به امروز با ۱۶۴درصد رشد از داراییهایی همچون طلا و s&p ۵۰۰ عملکرد بهتری از خود نشان داده است. در سال ۲۰۲۴ اگر نرخ تورم بدین شکل بالا باقی بماند یا در سال ۲۰۲۴ رکود اقتصادی اتفاق بیفتد، احتمالا سرمایه گذاران به سرمایه گذاریهای سنتی و به ظاهر مطمئن تری مانند سودهای بانکی دل ببندند. این موانع اقتصادی میتواند جهت سرمایهها را از بیت کوین منحرف کرده و در نتیجه رشد آن را متوقف کند یا موجب کاهش قیمت شود.
چنین سناریویی نشان از حساسیت بیت کوین به تغییرات اقتصادی جهانی و تاثیر بازارهای مالی سنتی بر قیمت ارزهای دیجیتال دارد. نفت آخرین روز معاملاتی هفته را با بازدهی اندک مثبت پشت سر گذاشت. بر این اساس نفت برنت و WTI به ترتیب در سطح قیمت ۷۷.۶۵ و ۷۲.۱۴دلار به ازای هر بشکه قرار گرفت که در قیاس با روز معاملاتی گذشته با رشد ۵۰ و ۳۷ سنتی همراه بود. طلای جهانی در هفته گذشته با وجود حجم معاملات اندک به دلیل تعطیلات آخر سال، یک هفته خوب را تحتتاثیر جو مثبت سیاست انبساطی فدرال رزرو پشت سر گذاشت.
طی روز معاملاتی جمعه اونس طلا در سطح قیمتی ۲هزار و ۶۷دلار قرار گرفت که در قیاس با روز معاملاتی قبل افزایش یکدلار و ۴۲سنتی را تجربه کرده است. براساس نتایج ابزار cme نظارت بر فدرال، بازارها با احتمال بیش از ۸۸ درصد علاوه بر کاهش نرخ در ماه مارس، تعدیل کامل نرخ در ماه مه را در نظر دارند.
این امر حکایت از انتظارات فزاینده در میان سرمایهگذاران برای تسهیل سیاستهای پولی بالقوه فدرال رزرو دارد. در چشمانداز دادههای کلیدی، مطالبات اولیه بیکاری و فروش خانههای معلق در ایالات متحده در کانون توجه سرمایه گذاران بوده است که هردو ضعیف منتشر شدند و کمی جو منفی به شاخص دلار تزریق کرد.