یک بررسی در سالهای اخیر نشان داد که برخلاف تصور، ممکن است بین مصرف کره با خطر بیماری قلبی، خطر دیابت و مرگ و میر ارتباطی وجود نداشته باشد و این موضوع را در کانون توجهها قرار داد.
بسیاری از افراد هستند که هر روز برای صبحانه کره میخورند. اما آیا کره سالم است یا ما فقط سوار بر یک باور عمومی هستیم که ضرر دارد؟ برای حل این مساله از متخصصان تغذیه خواستیم تا جزئیاتی در مورد کره، میزان و نحوه مصرف آن به ما بدهند.
به گزارش همشهری آنلاین، یک متخصص تغذیه میگوید: من به طور کلی از سالم یا ناسالم نامیدن غذاها اجتناب میکنم و ترجیح میدهم بفهمم که چگونه یک غذای خاص در چارچوب یک رژیم غذایی سالم قرار میگیرد. کره یکی از مواد غذایی است که ارزیابی ارزش غذایی آن نیاز به دقت دارد.
متخصص دیگری میگوید: در حالی که کره معمولا به عنوان یک غذای سالم در نظر گرفته نمیشود، اما دارای برخی ویژگیهای مفید است. برای مثال، افزودن یک تکه کره (یا هر نوع چربی) به سبزیجات به جذب ویتامینهای محلول در چربی کمک میکند.
به علاوه، کره در بسیاری از دستورالعملهای غذایی، مانند کوکیها و پوره سیبزمینی جزو مواد تشکیلدهنده اصلی است. یادگیری نحوه لذت بردن از غذاهایی مانند کره در حد اعتدال، کلیدی برای داشتن یک زندگی سالم طولانیمدت است.
کره یک منبع چربی در رژیم غذایی است که باید در حد اعتدال و در کنار سایر غذاهای غنی از مواد مغذی در رژیم غذایی استفاده شود. کره طعم خوبی به غذا میافزاید که میتواند خوردن غذاهای غنی از مواد مغذی را لذتبخشتر کند.
بنابراین، علاوه بر ارائه طعم و قوام، کره چه تاثیری بر بدن دارد؟ و وقتی مکرراً کره میخورید چه اتفاقی در بدن میافتد.
درست مانند سایر اشکال چربی مانند روغن نارگیل، روغن کانولا و روغن زیتون، کره نیز پرکالری است و تقریباً ۱۰۰ کالری و ۱۲ گرم چربی در هر قاشق غذاخوری دارد.
اگر مصرف کره را اندازه نگیرید، زیادهروی در مصرف آن آسان است. اگر هم بیرون غذا میخورید باید بدانید که سرآشپزهای رستورانها اغلب برای به حداکثر رساندن طعم غذاهای منوی خود، بیشتر از بسیاری از آشپزهای خانگی کره و نمک اضافه میکنند.
مصرف چربی اشباع شما ممکن است افزایش یابد، که ممکن است بر سلامت قلب تاثیر بگذارد
کره یکی از غنیترین منابع چربی اشباع شده در رژیم غذایی است. حدود ۶۳ درصد از کل چربی موجود در کره اشباع است، در واقع هر قاشق غذاخوری کره حاوی ۷ گرم چربی اشباع شده است. رژیمهای غذایی غنی از چربی اشباع شده به نظر میرسد با افزایش سطح کلسترول LDL مرتبط هستند که به نوبه خود ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهد.
غذا برای لذت بردن است، و کره طعم و بافت فوق العادهای به وعدههای غذایی میدهد.
به گفته متخصصان، ما باید نیازهای کلی افراد به مواد مغذی را بر اساس تاریخچه پزشکی و نیازهای کالری آنها ارزیابی کنیم تا تعیین کنیم چقدر کره مناسب است و چگونه از آن برای ایجاد مغذیترین و متعادلترین رژیم غذایی استفاده کنیم.
اگر فردی سابقه خانوادگی بیماری قلبی و یا پیش دیابت داشته باشد، بهتر است بیشتر اوقات از روغن آووکادو، روغن زیتون یا سایر چربیهای غیراشباع استفاده کند.
مقادیر کم کره، به ویژه در رژیم غذایی غنی از فیبر و به طور کلی چربی اشباعشده کم خوب است.
اگر خوردن کره باعث افزایش مصرف میوهها و سبزیجات باشد، ممکن است دلیل خوبی برای گنجاندن بیشتر در رژیم غذایی شما باشد.
اگر تصمیم دارید هر روز کره بخورید، سعی کنید بیشتر اوقات آن را با غذاهای کامل گیاهی همراه کنید.
تا زمانی که درباره اینکه کره و سایر منابع چربی اشباع شده چگونه بر سطح کلسترول تأثیر میگذارند، اجماع بیشتری نداریم، عاقلانه است که افراد دارای کلسترول بالا مصرف آن را محدود کرده و به جای آن از سایر چربیهای مفید برای قلب استفاده کنند.
فراتر از آن، باید یادآوری کرد که کره یک محصول لبنی است، بنابراین هرکسی که به شیر گاو حساسیت دارد باید از مصرف آن اجتناب کند. همچنین برای سبک زندگی وگان مناسب نیست.
اگر روزانه کره بخورید، احتمالا کالری بیشتر و چربی اشباعشده بیشتری مصرف میکنید و مقدار کمی ویتامینهای مفید و اسیدهای چرب مفید برای روده را به رژیم غذایی خود اضافه میکنید. به طور کلی، بهتر است چربیهای غیراشباع موجود در آجیل، دانهها، آووکادو و روغنهای سبزیجات، مغزها و دانهها را در اولویت قرار دهید. با این اوصاف، تا زمانی که به لبنیات حساسیت ندارید و از رژیم غذایی وگان پیروی نمیکنید و بیماری قلبی یا کلسترول بالا ندارید، مطمئناً میتوانید روزانه تا ۱ قاشق غذاخوری کره را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و خوب مصرف کنید.