bato-adv

دانشمندان برای اولین‌بار با نهنگ صحبت کردند؛ تمرینی برای ارتباط با فرازمینی‌ها

دانشمندان برای اولین‌بار با نهنگ صحبت کردند؛ تمرینی برای ارتباط با فرازمینی‌ها

دانشمندان توانستند با روشی خاص، ۲۰ دقیقه با یک نهنگ گوژپشت به نام «تواین» مکالمه داشته باشند.

تاریخ انتشار: ۲۱:۱۳ - ۲۵ آذر ۱۴۰۲

زبان نهنگ‌های گوژپشت ممکن است به اندازه زبان نژاد‌های فرازمینی برای ما بیگانه باشد؛ بنابراین یادگیری مکالمه با نهنگ‌ها می‌تواند به ما در برقراری ارتباط با بیگانگان هوشمند کمک کند. ازاین‌رو، دانشمندان در آزمایشی عجیب دست به گفتگو با یک نهنگ گوژپشت به‌نام «تواین» (Twain) زدند و در کمال تعجب توانستند ۲۰ دقیقه به ارتباط با او ادامه دهند.

به گزارش دیجیاتو، براساس مقاله منتشرشده در Peer J، دانشمندان در قایقی در سواحل آلاسکا با روشی به نام «تماس ارتباطی»، امواجی در اقیانوس پخش کردند تا ببینند آیا نهنگ‌ها این امواج را دریافت می‌کنند یا خیر. نهنگی ۳۸ ساله به اسم «تواین» با شنیدن این امواج، به سمت قایق شنا کرد و دور آن چرخید. در طول ۲۰ دقیقه بعدی، دانشمندان همان تماس ارتباطی را در فواصل زمانی مختلف پخش کردند و تواین هر بار به تماس پاسخ داد.

البته این مکالمه چندان پیشرفته نبود و تنها سه فاز را در رفتار نهنگ نشان داد. درابتدای پخش امواج، تواین مشتاقانه به سمت قایق آمد و پاسخی به محققان داد. در ادامه، نهنگ کمی ابراز هیجان یا ناامیدی کرد. او درنهایت از محققان جدا شد. به نظر می‌آید دانشمندان نتوانستند چندان خوب این مکالمه را پیش ببرند.

دانشمندان برای اولین‌بار با نهنگ صحبت کردند؛ تمرینی برای ارتباط با فرازمینی‌ها

مکالمه با نهنگ‌ها؛ تمرینی برای ارتباط با بیگانگان هوشمند

یکی از محققان این پژوهش گفت که رفتار تواین می‌تواند راه‌حلی باشد برای یافتن جواب این مسئله که چگونه نژاد‌های بیگانه هوشمند ممکن است به‌دنبال انسان‌ها باشند. فرض مهم محققان برای جستجوی هوش فرازمینی این است که فرازمینی‌ها علاقه‌مند به برقراری ارتباط هستند و بنابراین شاید گیرنده‌های انسانی را هدف قرار دهند.

«لورنس دویل»، محقق و یکی از نویسندگان مقاله اخیر می‌گوید:

«اگر فرازمینی‌ها جایی آن بالا باشند، سیگنال‌هایی برای ما ارسال می‌کنند، و سعی می‌کنند ارتباط برقرار کنند. اما اگر ما ندانیم به دنبال چه چیزی بگردیم، ممکن است آن‌ها را از دست بدهیم.»

تحقیقات روی زبان نهنگ‌ها نشان داده است که اگر جانوری مثل نهنگ باهوش باشد، کنجکاو نیز خواهد بود و مسلماً به دنبال برقراری ارتباط با انسان است. دانشمندان امیدوارند بتوانند کار مشابهی را با دیگر حیوانات هوشمند روی زمین از جمله سایر پستانداران دریایی مانند دلفین‌ها یا گوشت‌خوارانی که به‌صورت گروهی شکار می‌کنند و دیگر گونه‌های بسیار اجتماعی مانند مریکات و فیل‌ها انجام دهند.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین