مدیریت استرس ابزاری مهم و قدرتمند برای سلامت است؛ چراکه استرس بیش از حد مسلما خطرات بهداشتی بالقوه بر سلامت جسم و روان فرد به همراه دارد.
بسیاری از استراتژیها از جمله مصرف منظم برخی غذاها برای مدیریت استرس پیشنهاد شده است.
یک رژیم غذایی سالم میتواند به مقابله با تاثیرات منفی استرس برود و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
جوی دو سر: خوردن مواد غذایی غنی از کربوهیدرات پیچیده موجب افزایش تولید سروتونین؛ هورمون مرتبط با احساس خوب میشود. غلات کامل مانند جوی دو سر و مصرف آنها در وعده صبحانه، عاملی برای بهبود خلق و خو و افزایش انرژی در تمام طول روز است.
شکلات تیره: فلاونوئید موجود در شکلات تیره استرس را به میزان چشمگیری کاهش میدهد. مصرف شکلات تیره منجر به کاهش خستگی ذهنی و بهبود عملکرد شناختی میشود.
ماهی سالمون: ماهیهای چرب مانند ماهی قزلآلای وحشی یا ماهی سالمون منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و خاصیت ضد التهابی دارند. این خاصیت ضد التهابی تاثیر مثبتی روی سلامت روان دارد و منجر به کاهش استرس میشود.
دانههای سویا: سویا منبع خوبی از دو اسید آمینه تیروزین و تریپتوفان است که هر دو به افزایش تولید انتقال دهندههای عصبی سروتونین و دوپامین که نقش مهمی در افزایش احساس خوب دارند، کمک میکنند.
چای سیاه: این نوع چای برای کاهش سطوح استرس در طی قرنها مصرف میشده است. مطالعات نشان داده که نوشیدن چهار فنجان چای سیاه در طول روز و برای ۶ هفته متوالی، سطوح کورتیزول یا همان هورمون مرتبط با استرس را کاهش میدهد.
سبزیجات تیره رنگ: سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ و ... سرشار از فولات و ویتامین B ۶ برای افزایش خلق و خوی هستند. اینطور ثابت شده که سطوح پایین فولات در بدن خود عاملی برای افزایش استرس است.
بلوبری: سرشار از آنتی اکسیدانهایی به نام پلی فنول برای کاهش افسردگی و اضطراب است. پلی فنول خاصیت ضد التهابی دارد و با تاثیر روی سیستم عصبی مرکزی، استرس را نیز کاهش میدهد.
چای سبز: حاوی تیانین؛ اسید آمینهای که استرس را کاهش میدهد. برخی محققان ثابت کردهاند که مصرف روزانه ۳ فنجان چای سبز به جای قهوه، میتواند نقش مهمی در کاهش استرس روزانه داشته باشد.
غلات سبوسدار: بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، نان و ماکارونی کامل، منابع غنی از ویتامینهای گروه B برای بهبود عملکرد شناختی هستند. ضمن این که مصرف آنها منجر به کاهش سطوح استرس نیز میشود.
آجیل و دانهها: منابع غنی از منیزیم هستند؛ ماده معدنی که نقش مهمی در بسیاری از فرایندهای بیوشیمیایی و بهبود سلامت روان دارد.
شیر: تحقیقات نشان میدهد که کلسیم منجر به کاهش نوسانات خلقی و اضطراب میشود.