مجموعهای از عوامل یوان را در جایگاه پیشرو در تغییر چشم انداز مالی بین المللی قرار میدهند. از زمانی که چین در سال ۲۰۰۴ میلادی تلاشهایی را برای بینالمللی کردن ارز خود آغاز کرد سهم یوان در پرداختهای جهانی حدود ۱.۹ درصد بود. با این وجود، در یک چرخش شگفت انگیز این رقم تا اکتبر سال جاری به ۳.۶ درصد افزایش یافت و پیش بینی میشود که این روند در سال ۲۰۲۴ میلادی شتاب بیش تری پیدا کند.
فرارو- گلدمن ساکس یکی از بزرگترین موسسات مالی و بانکهای سرمایه گذاری جهان پیش بینی میکند که تا سال ۲۰۲۷ میلادی چین به عنوان قدرت برتر اقتصاد جهان از ایالات متحده پیشی خواهد گرفت. یوان در استفاده فرامرزی خود به رشد قابل توجهی دست یافته است.
به گزارش فرارو به نقل از آسیا تایمز، در سال ۲۰۲۳ میلادی رنمینبی یا یوان واحد پول چین به افزایش قابل توجهی در استفاده فرامرزی دست یافت که نشان دهنده انحراف قابل توجهی از سهم پرداخت جهانی بود. از زمانی که چین در سال ۲۰۰۴ میلادی تلاشهایی را برای بینالمللی کردن ارز خود آغاز کرد سهم یوان در پرداختهای جهانی حدود ۱.۹ درصد بود. با این وجود، در یک چرخش شگفت انگیز این رقم تا اکتبر سال جاری به ۳.۶ درصد افزایش یافت و پیش بینی میشود که این روند در سال ۲۰۲۴ میلادی شتاب بیش تری پیدا کند.
یکی از کاتالیزورهای اصلی در پس بین المللی شدن سریع یوان تغییر چشم انداز ژئوپولیتیکی است. در سالیان اخیر تنشهای ژئوپولیتیکی تشدید شده و کشورها و کسب و کارها را بر آن داشته تا داراییها و معاملات ارزی شان را تنوع بخشند. با توجه به تشدید تحریمهای غرب علیه روسیه پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ و تنشهای فزاینده با ایالات متحده بر سر تایوان چین به طور فعال بر اهمیت کاهش اتکا به دلار آمریکا و سایر ارزهای گروه هفت تاکید ورزیده است. به نظر میرسد این تحریمها سایر کشورها را تشویق کرده که رنمینبی را برای تسویه حساب تجاری انتخاب نمایند. آمادگی چین با سیستم پرداخت بین بانکی فرامرزی خود (CIPS) در زمان شروع تحریمهای غرب علیه روسیه بدون شک نقش مهمی ایفا کرده است.
ابتکار عمل کمربند و جاده چین (BRI) نقشی اساسی در استفاده فرامرزی از یوان ایفا کرده است. همان طور که ابتکارعمل کمربند و جاده چین دامنه خود را در سراسر قارهها گسترش میدهد توسعه زیرساختها را تسهیل میکند و روابط اقتصادی را تقویت مینماید تعداد فزایندهای از کشورها ترجیح میدهند معاملات را به یوان انجام دهند. سرمایه گذاریهای استراتژیک جمهوری خلق چین در کشورهای شریک همراه با سهولت استفاده از یوان برای تجارت در چارچوب ابتکار عمل کمربند و جاده چین به طور قابل توجهی به برجستهتر شدن این ارز در صحنه جهانی کمک کرده است.
این شرایط با تعهد چین به اصلاحات مالی و آزادسازی بازار همراه است. باز شدن تدریجی بازارهای سرمایه آن کشور همراه با کاهش محدودیتها در جریان سرمایه برون مرزی اعتماد به یوان را به عنوان ارزی پایدار برای معاملات بینالمللی تقویت کرده است. سرمایه گذاران و کسب و کارها به طور فزایندهای جذب فرصتهای بازار چین میشوند و به استفاده از یوان در پرداختهای جهانی کمک میکنند. هم چنین، رویکرد فعالانهای برای نوآوری ارز دیجیتال وجود دارد که در افزایش استفاده فرامرزی از یوان نقش دارد. توسعه و اجرای آزمایشی یوان دیجیتال ارز دیجیتال بانک مرکزی این کشور (CBDC) توجه بین المللی را به خود جلب کرده است.
از آنجایی که کشورهای بیش تری در حال بررسی امکان پذیرش ارزهای دیجیتال هستند یوان با همتای دیجیتالی خود به خوبی در خط مقدم این تحول مالی قرار میگیرد و تراکنشهای فرامرزی و تسویه حسابهای تجاری را ساده میسازد. همان طور که به سال ۲۰۲۴ نگاه میکنیم احتمالاً این حرکت به دلیل تلاقی عواملی که یوان را به عنوان پیشتاز در چشم انداز متحول مالی بین المللی قرار میدهد ادامه خواهد یافت. کسب و کارها، سرمایه گذاران و کشورهای سراسر جهان با درک فرصتهای ارائه شده توسط نفوذ فزاینده رنمینبی در معاملات فرامرزی با این تحول سازگار میشوند.