تیگارد ایکس ۳۵ در بازار چندان شناخته شده نیست، اما این خودرو شانس زیادی برای رقابت در بازار فعلی خودرو دارد.
این روزها خودروهای چینی در بازار ایران فراوان هستند و هرکدام از خودروسازان خصوصی یا دولتی چند نمونه از محصولات چینی را روی خط مونتاژ خود دارند. از نظر مشتریان نیز تمامی این خودروها در یک رده قرار میگیرند و یافتن تفاوت میان آنها دشوار است. بااینحال، برخی محصولات مونتاژی تا حدودی دوستداشتنی ظاهر شدهاند. یکی از این خودروها، تیگارد X۳۵ است. ما نیز در دیجیاتو به تست و بررسی تیگارد X۳۵ پرداختهایم که مطلب آن در قالب یک تجربه هزار کیلومتری، در ادامه آمده است.
به گزارش دیجیاتو، در جریان یک تجربه رانندگی نهچندان کوتاه، تیگارد X۳۵ را از تهران تا اصفهان و بالعکس راندیم. همچنین این خودرو را با یکی از رقبای جدیاش مورد قیاس قرار دادیم که در ادامه مطلب به این موضوع اشاره خواهیم کرد. تست و بررسی تیگارد X۳۵ در بلندمدت به ما کمک کرده است تا دیدگاه جامعی درخصوص این خودرو و نحوه رفتار آن داشته باشیم.
یکی از نکات قوت تیگارد X۳۵ را میتوان ظاهر آن دانست. چهره این خودرو برای اکثر مخاطبان جذاب است و بهراحتی میتواند مورد پذیرش مخاطبین قرار گیرد. چهره این خودرو در بخش جلو، ظاهری متفاوت را نسبت به دیگر کراساوورهای مونتاژی بازار ایران به نمایش میگذارد که منطقی و زیبا است. نمای عقب این خودرو نیز به پژو ۲۰۰۸ معروف شباهت دارد که خودرویی محبوب در بازار ایران است. از نظر ظاهر جانبی نیز این خودرو فرم بدنه مکعبی را به نمایش میگذارد و شباهت بسیاری به چانگان CS۳۵ پلاس دارد.
البته نمیتوان ظاهر تیگارد X۳۵ را بینقص دانست و ایراداتی در ظاهر آن وجود دارد؛ بااینحال در مقایسه با بسیاری از کراساوورهای جمعوجور چینی، محصول تیگارد ایرادات کمتری دارد.
کابین تیگارد X۳۵ نیز ظاهر جذابی دارد. سبک طراحی فضای داخلی این خودرو شبیه به خودروهای اسپرت است. ترکیب رنگ مشکی و قطعات کرومی در کنار داشبوردی که بهسمت راننده متمایل شده، حسوحال خوبی را در کابین این خودرو ایجاد میکند. خوشبختانه برخلاف بسیاری از خودروهای چینی دیگر، همهچیز بیشازحد دیجیتالی نشده است و دکمههای فیزیکی با طرحی زیبا برای انجام دستورات شما ترتیب داده شدهاند. فاصله محوری تیگارد X۳۵ نیز ۲.۵۷ متر است که در ترکیب با سقف بلند، فضای کافی برای چهار یا حتی پنج سرنشین بزرگسال را فراهم میکند. درمجموع میتوان تیگارد X۳۵ را خودرویی رضایتبخش از نظر طراحی ظاهری دانست؛ البته اگر با خودروهای همکلاس خودش مقایسه شود.
تست و بررسی تیگارد X۳۵ در بخش مشخصات فنی، شما را هیجان زده نخواهد کرد. این خودرو از سنت چینیها در بخش کراساوورها پیروی میکند؛ بنابراین موتور ۱.۵ لیتری چهارسیلندر توربوشارژر به همراه گیربکس اتوماتیک CVT را روی این خودرو خواهید دید. پیشرانه این خودرو نیز ۱۴۷ اسببخار قدرت و ۲۱۰ نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند؛ ارقامی که قابل رقابت با موتور ۱.۵ لیتری محصولات امویام و چری هستند.
موتور و گیربکس تیگارد X۳۵ با یکدیگر هماهنگ هستند و تجربه سواری با این خودرو برای کاربران عادی قابلقبول است. شتاب و کشش این خودرو نیز شما را راضی نگه میدارد، چرا که تیگارد X۳۵ از این نظر میتواند با سایر خودروهای مونتاژی بازار ایران که به موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژر مجهز هستند، رقابت کند. ترمزهای خودرو نیز عملکرد ایدهآلی دارند و با وجود نصب تایرهای ایرانی، خودرو را در ۴۲ متر بهصورت کامل متوقف میکنند. بااینحال، مسائلی نیز در این بین وجود دارد.
بزرگترین نقطه ضعف تیگارد X۳۵ در بخش فنی، حساسیت پیشرانه این خودرو به بنزین است. درنتیجه بایستی مدام بهدنبال بنزین سوپر یا بنزین یورو ۴ باشید و یا از مکملهای سوخت استفاده کنید.
دیگر نقطه ضعف تیگارد X۳۵ در مقایسه با رقبایش، بهخصوص امویام X۵۵ پرو، کمبود امکانات است. بهطور مثال، این خودرو فاقد دوربین ۳۶۰ درجه است که یک آپشن کاربردی برای کراساوورها بهحساب میآید. کمبود این آپشنها در نگاه اول ممکن است برای مشتری ناراحتکننده باشد، اما پس از مدتی نسبت به عدم حضور آنها بیتوجه خواهید شد.
مهمترین رقیب تیگارد X۳۵ درحالحاضر، امویام X۵۵ پرو از مدیران خودرو است. بررسی تیگارد X۳۵ در مقایسه با محصول مدیران خودرو، ما را به تعدادی از نکات قوت و ضعف میرساند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
تبلیغات و بازاریابی تیگارد X۳۵ ضعیفتر از امویام X۵۵ پرو است. بسیاری از مصرفکنندگان هنوز این خودرو را نمیشناسند و دیدگاه روشنی در مورد آن ندارند. علاوه بر بازاریابی ضعیف، شبکه خدمات پس از فروش تیگارد X۳۵ نیز محدود است. این مسئله درحالی رخ میدهد که امویام X۵۵ پرو از مزیت شبکه نمایندگی گسترده در سراسر کشور بهره میبرد. همچنین تبلیغات پیرامون فروش این خودرو بسیار گسترده است و اکثر مخاطبان با آن آشنا هستند.
کمبود امکانات رفاهی و ایمنی تیگارد X۳۵ در مقایسه با امویام X۵۵ پرو، این خودرو را آسیبپذیر کرده است. بهطور مثال، این خودرو فاقد آپشنهای دوربین ۳۶۰ درجه، تهویه مطبوع دیجیتال، رادار خطخوان و آینههای جمعشونده برقی است. البته سانیار موتور پارسیان وعده داده است که نسخه فولآپشن این خودرو بهزودی روانه بازار خواهد شد؛ بنابراین نقطه ضعف این خودرو در بخش تجهیزات رفاهی و ایمنی برطرف خواهد شد؛ به شرطی که قیمت تیگارد X۳۵ فولآپشن بیشازحد افزایش پیدا نکند.
کیفیت سواری و هندلینگ تیگارد X۳۵ در کلاس خودش بینقص است. همچنین ظاهر این خودرو نسبت به اکثر رقبایش جذابتر است. درنهایت باید به قیمت تیگارد X۳۵ اشاره کرد که رقابتی است و میتواند جایگاه این خودرو را در رقابت با سایر گزینهها حفظ کند.
در جریان تجربه رانندگی تیگارد X۳۵، از این خودرو راضی بودیم. در شرایطی که انتخاب یک خودروی مناسب برای اکثر مشتریان دشوار شده است، تیگارد X۳۵ میتواند خودرویی دوستداشتنی برای مصرفکنندگان معمولی باشد که بهدنبال هیجان و تجربیات خاص نیستند. البته نسخه فولآپشن این مدل نیز در راه است که میتواند مزیتهای بیشتری نسبت به مدلهای فعلی به مشتریان ارائه دهد.