اولیور داودن روز سهشنبه در حاشیه بازدید از آزمایشگاه دولتی پروتون داون به خبرنگاران گفت که مردم باید برای احتمال قطع برق و وسایل ارتباطاتی آماده باشند.
معاون نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی که نشانگر عمق بحران انرژی در ششمین اقتصاد جهان است، به مردم این کشور توصیه کرد که برای خاموشیهای زمستان به فکر ذخیره شمع باشند.
به گزارش ایرنا، اولیور داودن روز سهشنبه در حاشیه بازدید از آزمایشگاه دولتی پروتون داون به خبرنگاران گفت که مردم باید برای احتمال قطع برق و وسایل ارتباطاتی آماده باشند.
هم زمان اپراتور برق و گاز انگلیس موسوم به نشنالگرید نیز طرحی را به اجرا گذاشته که مشترکان را به کاهش مصرف انرژی تشویق میکند.
این طرح که معادل «انعطافپذیری مصرف» نام دارد با این هدف طراحی شده که فشار روی شبکه برق انگلیس را در زمانهای اوج مصرف کاهش دهد. خانوادههایی که در این طرح مشارکت کردهاند با صرف نظر از روشن کردن وسائل پرمصرف امتیازهایی را از سوی شرکتهای توزیع کننده برق دریافت میکنند و مقامات انگلیس هم انتظار دارند تا با این ترفند، از قطعی برق در زمستان جلوگیری کنند.
شبکه برق انگلیس در فصل زمستان به واردات فرانسه متکی است تا هرگونه کمبود تولید برق در این کشور را جبران کند. اما صنعت برق فرانسه نیز که ۷۵ درصد آن از طریق نیروگاههای اتمی تامین میشود در ماههای اخیر با مشکلات فنی مواجه شده و نیمی از رآکتورهای آن تعطیل شدهاند.
انگلیس و سایر کشورهای اروپایی در حالی وارد ماههای سرد سال میشوند که بحران انرژی در پی جنگ اوکراین این قاره را به طور جدی تهدید میکند.
چندی پیش آژانس بینالمللی انرژی (IEA) نسبت به "خطرات بیسابقه" برای کمبود ذخایر انرژی هشدار داد و اعلام کرد که سرمای طولانی مدت منابع انرژی را در معرض خطر قرار میدهد.
گزارش فصلی این سازمان نشان میدهد که کشورهای اتحادیه اروپا در صورت قطع کامل واردات انرژی از روسیه، باید استفاده از انرژی را در طول ماههای زمستان تا ۱۳ درصد کاهش دهند.
معاون نخست وزیر انگلیس در بخش دیگری از اظهارات خود، از راهاندازی «آکادمی انعطافپذیری» در این کشور خبر داد و عنوان کرد که طرح یادشده، مردم را نسبت به نحوه مواجهه با خطرات مختلف آماده میکند.
داودن جنگ اوکراین، حملات سایبری، بیماریهای همهگیر، استفاده نادرست از هوش مصنوعی و آب و هوای شدید را از جمله خطراتی برشمرد که بریتانیا با آن مواجه است و مدعی شد که طرح جدید، «مجموعه فرصتهای یادگیری و آموزش را برای کل جامعه فراهم میکند.»
به گفته وی، «برای حرفهای ها، برنامه درسی در زمینه ارتقاء مهارتها وجود دارد و برای کسبوکارها نیز راهنماییها و کمکهای بیشتری در مورد تهدیدات زیرساختهای حیاتی ملی و سایبری برنامه ریزی شده است.»
معاون ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس ادامه داد: «برای شهروندان هم یک تارنمای تابآوری طراحی شده که توصیههای عملی در مورد افزایش آگاهی خانوادهها نسبت به اقدامات سادهای که میتوانند برای افزایش تابآوری خود انجام دهند، ارائه شده است.»
منابع خبری انگلیس میگویند که این طرح به منظور آموزش جامعه برای مواجهه با بحرانهای ملی طراحی شده است.