اگر برای عید خودتان میخواهید دستبهکار شده و شیرینی درست کنید حتما طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع را امتحان کنید.
شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی یکی از خوشمزهترین شیرینیهای عید است که تنوع در رنگ و طعم آن، زیبایی خاصی به سفره هفتسینتان میبخشد. شیرینی بهشتی را با طعمهای زعفرانی، کاکائویی و ساده را میتوانید هم با فر و هم بدون فر به راحتی در منزل درست کنید.
به گزارش مجله اکالا، اگر برای عید خودتان میخواهید دستبهکار شده و شیرینی درست کنید حتما طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع را امتحان کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع باید قبل از هر کاری تمامی مواد لازم را آماده کنید تا به دمای محیط برسند. سپس یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا در آن پودر قند و روغن صادف قنادی را برای هفت دقیقه با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوطتان باید بافتی کرمرنگ، پوک و لطیف داشته باشد در غیر اینصورت آن را برای دو تا سه دقیقه دیگر مجدد هم بزنید. شیرینی قطاب یکی از شیرینیهای خوشمزه است که برای عید میتوانید در منزل به راحتی درست کنید.
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع، آرد را جداگانه دو تا سه بار الک کرده و کنار بگذارید. وانیل، هل و روغن مایع را به مخلوط اضافه کرده و آنها را برای ۳۰ ثانیه دیگر هم بزنید. در ادامه پخت شیرینی، آرد را کمکم به ظرف اضافه و با همزن برای پنج تا شش دقیقه خوب هم بزنید. در آخر باید خمیری منجسم و یکدست داشته باشید. طرز تهیه شیرینی نارگیلی بدون فر و با فر را در کتاب کاله خوانده تا برای عید حتما آن را امتحان کنید.
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع باید سه کاسه انتخاب و خمیر را به صورت مساوی در آنها تقسیم کرده تا از هر سه نوع شیرینی بتوانید درست کنید. در یک کاسه زعفران دمکرده و در کاسه دیگر پودر کاکائو بریزد، اما در کاسه سوم چیزی نریزید تا شیرینی بهشتی ساده داشته باشید. شیرینی صدفی را هم میتوانید برای دورهمیها و جشنهایتان درست کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی ماسوره و قیف خود را آماده کنید تا بتوانید شیرینی هایتان را قالب بزنید. در صورت نبود ماسوره و قیف، سر یک عدد پلاستیک فریزر ضخیم را بریده و مواد را داخل آن بریزید. بعد از ریختن مواد در قیف، کاغذ روغنی را داخل سینی فر پهن کرده و سپس شیرینیها را گل بزنید. در این مرحله از پخت حتما شیرینیها را با فاصله از هم در سینی شکوفه بزنید تا هنگام پخت در سینی به یکدیگر نچسبند. طرز تهیه شیرینی نخودچی را حتما امتحان کنید.
در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع روی شیرینیها کمی خرفه بپاشید و آن را برای ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد بگذارید. در این مرحله به یاد داشته باشید که فر را حتما از قبل روشن کنید تا گرم شود. شما برای راحتی کار در ریختن خرفه میتوانید آن را در نمکدان بریزد تا هم سرعت کارتان بالا برود و هم شیرینیهایتان زیباتر پخته شوند. یکی دیگر از شیرینیهای سنتی خوشمزهای که خود در منزل میتوانید آن را آماده کنید شیرینی مشهدی است پس طرز تهیه ان را در کتاب کاله بخوانید.
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع بدون فر نیاز است که مانند دستور تمامی مواد شیرینی را از ۳۰ دقیقه قبل بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسند. حال پودر قند را الک کرده و کنار بگذارید. سپس کاسه مناسبی انتخاب کنید تا در آن روغن قنادی، پودر قند و هل را برای پنج تا شش دقیقه با یکدیگر مخلوط کنید. به یاد داشته باشید مخلوطتان را باید آن قدر بزنید که حالت سبکی به خود بگیرد. شیرینی کشمشی ساده خانگی هم دستوری مشابه شیرینی بهشتی دارد آن را هم امتحان کنید.
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع بدون فر نوبت به اضافه کردن روغن مایع میرسد، بعد از اضافه کردن باید مواد را آنقدر خوب هم بزنید که یکدست شوند. در ادامه تهیه این شیرینی آرد را در ظرفی جداگانه سه بار الک کرده و در چند مرحله به مایه شیرینی اضافه کنید. مایع را با لیسک به آرامی هم بزنید تا خمیر حالت چسبناکی به خود بگیرد. شیرینی پنجرهای مناسب پذیرایی در عید و دورهمیهایتان است حتما آن را درست کنید.
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون فر باید تابه مناسبی انتخاب کرده و برای ۱۵ دقیقه روی حرارت بگذارید تا گرم شود. سپس کف تابه یک کاغذروغنی پهن کرده و خمیر شیرینی را با فاصله از یکدیگر پایپ بزنید. بعد از پایپ زدن شیرینی، روی آنها کمی خرفه بپاشید و برای ۲۰ دقیقه روی حرارت غیرمستقیم بگذارید تا آماده شود. منظور از حرارت غیرمستقیم استفاده از شعلهپخشکن است. برای پخت بهتر شیرینیها حتما روی در تابه را دمکنی بگذارید. اگر بعد از ۲۰ دقیقه کف شیرینیها تغییر رنگ نداده بود باید برای پنج دقیقه دیگر به پخت آن زمان دهید. اجازه دهید تا شیرینی بهشتیها کامل خنک شوند سپس داخل ظرف موردنظر بچینید. در کنار شیرینی بهشتی شیرینی زبان خوشمزه خانگی را هم میتوانید با خمیر هزارلا درست کنید.
شیرینی بهشتی یکی از راحتترین شیرینیهایی است که مواد لازم آن را با لیوان به راحتی میتوانید اندازهگیری کرده و برای دورهمیهایتان درست کنید. با اینحال در ادامه به نکاتی اشاره شده است که به پخت بهتر آن کمک خواهد کرد.
در تهیه شیرینی بهشتی حتما مواد لازم را به مقداری که گفته شده استفاده کنید. برای استفاده از زعفران دقت داشته باشید که آن را زیاد استفاده نکنید چرا که خمیرتان سفت میشود. در صورت سفت شدن خمیر شیرینیتان آن را با قیف قالب بزنید تا کارتان راحتتر شود. راهحل دیگر آنکه، قبل از ریختن مواد در قیف، آن را با نوک انگشتان خود برای چند دقیقه ورز دهید. در آخر از چرخگوشت هم برای داشتن خمیر نرم و منعطف میتوانید استفاده کنید. از دیگر شیرینیهای کمهزینه برای پذیرایی در عید شیرینی ساق عروس است از آن غافل نشوید.
در تهیه شیرینی بهشتی از قبل آرد را دو تا سه بار الک کرده و سپس به مواد اضافه کنید تا خمیرتان به خوبی در ظرف جمع شود. اگر نیاز به اضافه کردن آرد داشتید آن را کمکم اضافه کرده و با نوک انگشتان خود خمیر را جمع کرده و برای چند دقیقه خوب ورز دهید. در صورت ورز دادن خمیر با کف دست، به روغن خواهد افتاد. طرز تهیه شیرینی گردویی را میتوانید در کتاب کاله خوانده و در ماههای پاییزی سال آن را درست کنید.
شما در تهیه شیرینی بهشتی از هر سه روغن جامد، روغن قنادی یا مایع میتوانید استفاده کنید. روغن جامد و قنادی طعم و لطافت آن را دو برابر میکند. از سویی دیگر به نگهداری طولانیمدت و پخت در حرارت بالا هم کمک میکند. در صورت استفاده از روغنمایع هنگام پخت دقت داشته باشید که زیادهروی نکرده تا شیرینی کرکی هنگام پخت در اصطلاح «وا» نرود. از سویی دیگر اگر از روغنمایع استفاده نکنید خمیر را نمیتوانید شکوفهای قالب بزنید. شیرینی توت همیشه پای ثابت پذیرایی در عید است پس آن را در منزل خودتان درست کنید.
حال که شیرینی بهشتی بدون روغن مایع را در منزل با فر یا بدون فر پختید با قرار دادن در یک ظرف دربسته میتوانید آنها را تا یک ماه در دمای محیط نگه دارید فقط مراقب باشد هنگام گذاشتن در ظرف، شیرینیها خرد نشوند. یکی دیگر از شیرینیهای خشکی که میتوانید دستور آن را در کتاب کاله بخوانید طرز تهیه شیرینی مربایی است که بهترین گزینه برای پذیرایی محسوب میشود.