باگت شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه است که تهیه آن آسان است و معمولا مواد اولیه مورد نیاز آن در هر خانهای پیدا میشود.
امروز میخواهیم یک غذای خوشمزه و آسان را بهشما معرفی کنیم که خیلی سریع آماده میشود و مواد اولیه آن هم معمولا در همه خانهها پیدا میشود.
به گزارش برترینها، ممکن است برای همه ما تا به حال پیش آمده باشد که به هر دلیلی حوصله غذا درست کردن نداشته باشیم، اما در عین حال بخواهیم غذایی را آماده کنیم اینجور مواقع معمولا املت یا سیب زمینی و تخم مرغ آب پز یا نیمرو به ذهنمان میرسد، اما امروز میخواهیم یک غذای خوشمزه و آسان را بهشما معرفی کنیم که خیلی سریع آماده میشود و مواد اولیه آن هم معمولا در همه خانهها پیدا میشود. اگر هم نداشته باشید میتوانید جایگزین کنید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه باگت شکم پر آشنا شوید.
گوشت چرخ شده ۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده ۱ عدد
سیب زمینی متوسط نگینی خرد شده ۲ عدد
فلفل دلمهای ۱/۲ عدد
قارچ ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر آویشن ۱ قاشق چایخوری
ادویه به دلخواه
پنیر پیتزا به میزان لازم
نمک به میزان لازم
نان باگت به تعداد لازم
۱. نکات مربوط به گوشت
اغلب وقتی صحبت از گوشت قرمز میشود بیشتر از مضرات آن گفته میشود، اما همان طور که میدانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین میباشد و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ میباشد و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک میکند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت میبخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B. میباشد این گروه از ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری میباشد.
همان طور که ملاحظه نمودید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد، اما مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار در هفته برای بدن بسیار مفید است.
حال که با فواید گوشت قرمز آشنا شدید لازم است نکاتی را به شرح ذیل در خصوص بسته بندی و منجمد کردن آن رعایت کنید:
در مورد بسته بندی و منجمد کردن گوشت قرمز باید توجه داشته باشید که هر قدر حجم گوشت درون بستهها کمتر باشد یعنی به صورت یک لایه پهن و نازک در مشما قرار بگیرد زودتر یخ میزند و کیفیت آن هم حفظ میشود. برعکس اگر بسته بندی ضخیم و پر حجم باشد باعث میشود گوشت دیرتر یخ بزند و این امر موجب فساد یا تغییر کیفیت گوشت میشود.
۲. نکات مربوط به پیاز
خیلی از اوقات که برای خریدن پیاز به بازارهای میوه و ترهبار میروید در مغازه رنگهای مختلفی از پیازها را میبینید بدون توجه به اینکه هر کدام از این پیازها مصارف مشخصی دارند آن را میخرید در واقع دم دستترین پیاز را انتخاب میکنید غافل از اینکه ممکن است پیاز انتخاب شده برای مصرفی که در نظر دارید مناسب نباشد.
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز توضیح دهیم باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازها است شروع کنیم این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم تری دارد از نظر کاربرد تقریبا مثل پیاز قرمز است، یعنی میتوان آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد علاوه بر این برای کبابی کردن، انواع سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند بنابراین معمولا برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
۳. نکات مربوط به سیب زمینی
سیب زمینیها را به صورت نگینی خرد کنید بعد آنها را در آب سرد بریزید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید سپس آب آن را عوض کنید مجدد آب سرد روی آن بریزید و در یخچال قرار دهید ۲ تا ۳ بار این کار را تکرار کنید عوض کردن آب سیب زمینی باعث میشود نشاسته اضافه آن گرفته شود.
۴. نکات مربوط به فلفل دلمهای
همان طور که میدانید فلفل دلمهای سبزی پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز میباشد که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمهای به دلیل مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد منشا درمان سرما خوردگی محسوب شده و همچنین برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و نیز رفع یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمه برجستگیهایی وجود دارد فلفل دلمههایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند ماده هستند فلفل دلمه ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد لذا برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسبتر از فلفل نر است. فلفل دلمهای که سه برجستگی در زیر خود دارد نر است تخم کمتری دارد، تندتر است و برای غذا پختن از آن استفاده میشود و در آشپزی کاربردیتر است بر عکس فلفل دلمه ماده فلفل دلمهای نر بعد از تفت دادن و پختن اصلا تلخ نمیشود و خوشمزه باقی میماند.
۵. نکات مربوط به پنیر پیتزا
همان طور که میدانید انواع پنیرها از جمله پنیر پیتزا جزء جدایی ناپذیر فست فودها هستند و تاثیر بسیار مهمی در خوشمزهتر شدن آنها دارند، اما در تهیه پنیرها لازم است نکاتی را رعایت کنید، چون پنیرها در عین حال که باعث خوشمزهتر شدن غذای ما میشوند اگر کیفیت مناسبی نداشته باشند طعم نامطبوعی به غذا میدهند.
اولین نکتهای که در هنگام خرید پنیر باید به آن توجه کنید محل نگهداری پنیر است پنیر خواه بسته بندی باشد خواه فله ای، باید در یخچال نگهداری شود البته نگهداری پنیر در یخچال نمیتواند ضامن سلامت و قابل مصرف بودن آن باشد لذا توجه به تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، نشان استاندارد و سالم بودن بسته بندی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
دومین نکته مهم در خرید پنیر توجه به ظاهر آن است در بعضی بسته بندیها پنیر رنده شده را به صورت تک رنگ (سفید) و در بعضی دیگر به صورت دو رنگ (سفید و نارنجی) میبینید این پنیرهای نارنجی رنگ همان پنیر چدار یا گودا هستند البته این دو تفاوتی در میزان کش آمدن و کیفیت ندارند، بنابراین میتوانید به دلخواه هر کدام از آنها را انتخاب کنید.
نکته مهم این است که این پنیرهای رنگی باید حتما نارنجی باشند، زیرا چدار کاملا رنگ نارنجی مشخصی دارد و اصلا زرد نیست. وجود پنیرهای دارای رنگ زرد یا طلایی نشان دهنده استفاده از رنگهای شیمیایی در پنیر است لذا از خرید آنها خودداری کنید، چون این مواد شیمیایی باعث چرب شدن و به روغن افتادن غذا میشود و در نهایت طعم نامطبوعی به غذا میدهد؛ بنابراین اگر شک داشتید که این پنیرهای رنگی پنیر چدار یا گودا هستند یا ترکیبات شیمیایی بهتر است از پنیرهای تک رنگ استفاده کنید.
۱. داخل تابهای ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید بعد گوشت چرخ شده + فلفل سیاه + فلفل قرمز + نمک + پیاز رنده شده را اضافه کنید حدود ۱۵ دقیقه تفت دهید بعد ۲ قاشق غذاخوری ربی که از قبل آن را تفت داده اید را اضافه کنید. بعضی وقتی پیاز را رنده میکنند کاملاً آب آن را میگیرند و اصطلاحاً فقط تفالههای پیاز را به گوشت اضافه میکنند، اما بعد از پخت با این مشکل مواجه میشوند که گوشت بوی زهم میدهد؛ بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید چند دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا میشود را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلا نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب آن نیست.
۲. سیب زمینیها را سرخ کنید سپس قارچها را هم تمیز بشویید و خرد کنید. داخل تابه مورد نظر کمی روغن یا کره بریزید با حرارت بالا تفت دهید تا قارچها آب نیندازند سپس قارچ + گوشت + سیب زمینی را با هم مخلوط کنید بعد هم فلفل دلمهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید ۲ دقیقه تفت دهید در نهایت آویشن را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
۳. روی نانهای باگت را برش بزنید داخل آنها را خالی کنید کمی پنیر پیتزا داخل نانها بریزید سپس داخل نانها را با موادی که از قبل تهیه کرده اید پر کنید لا به لای مواد هم کمی پنیر پیتزا بریزید در نهایت روی مواد را با پنیر کاملا پوشش دهید نانها را روی سینی فر قرار دهید فر را از ۱۵ دقیقه قبل روشن کنید روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پنیر ذوب شود میتوانید گریل فر را در ۵ دقیقه آخر روشن کنید تا پنیر برشتهتر شود.