کمردرد همراه با علائم دیگر میتواند نشانهای از چیزی جدیتر و بالقوه یک اورژانس پزشکی باشد. درد قفسه سینه همراه با کمردرد میتواند نشانهای از یک مشکل قلبی یا یک بیماری جدی دیگر باشد بنابراین ضروری است که فورا کمک بگیرید. علائم حمله قلبی درد قفسه سینه و دردی است که میتواند به سایر قسمتهای بدن از جمله کمر، احساس سبکی سر یا سرگیجه، تنگی نفس، تعریق و حالت تهوع گسترش یابد.
فرارو- کمر درد بسیار شایع است و در اکثر موارد چیزی بیش از یک ناراحتی نیست. با این وجود، برای برخی کمردرد مداوم میشود و واقعا میتواند سلامت جسمی و روانی را مختل کند.
به گزارش فرارو به نقل از سان، اگر کمردرد را تجربه کردهاید ممکن است تعجب کنید که چه چیزی طبیعی است، چه چیزی نیاز به مراجعه به پزشک دارد یا حتی به قدری بد است که باید با اورژانس تماس بگیرید. در برخی موارد تماس با اورژانس کاملا ضروری است زیرا برای مثال کمردرد میتواند نشانه بروز حمله قلبی باشد. بر اساس تحقیقات انجام شده از هر پنج بزرگسال چهار نفر در طول زندگی خود کمردرد را تجربه میکنند.
همان تحقیق نشان داد که کمردرد ۵۱ درصد ما را از معاشرت و ۴۱ درصد ما را از ورزش کردن باز میدارد. قسمت پایینتر از کمر در مقایسه با قسمت بالای کمر، بار سنگین وزن و تلاش بدن را بیشتر تحمل میکند. استخوانها و مفاصل کمر خم میشوند و بیشتر از قسمت بالای کمر حرکت میکنند البته به غیر از گردن که حرکت زیادی نیز دارد و میتواند باعث ایجاد درد شود.
یکی از دلایل اصلی که افراد از کمردرد رنج میبرند آسیب وارده بر عضله یا رباط است. این فشارها ممکن است به دلایل زیادی مانند وضعیت بدنی نامناسب، بلند کردن نامناسب اجسام (از جمله در حین ورزش) یا بیتحرکی بیش از حد و نداشتن ورزش کافی رخ دهد.
استفاده از وزن بیش از حد در هنگام وزنه برداری باعث خم شدن و کج شدن بدن میشود و فشار روی ستون فقرات را افزایش میدهد و کمر را مستعد آسیب و درد میکند.
ورزش نکردن باعث میشود عضلات پشت ضعیف شده و کمر سفت و دردناک شود. اضافه وزن هم چنین ممکن است در نتیجه فشار بیش از حد به مفاصل و ماهیچهها باعث کمردرد شود.
خمیدگی و سایر موقعیتهای بد بدن اعصاب و رگهای خونی در بخش پشتی منقبض میکند و در نتیجه باعث درد میشود. موقعیت نامناسب هم چنین میتواند وزن را در کمر به طور ناهموار توزیع کند و منجر به فشار و درد در بافتهای پایین کمر شود. بسیاری از مردم نمیدانند که چگونه انتخابهای ساده زندگی مانند نوع تشک، نحوه مدیریت استرس، نحوه نشستن پشت میز یا میزان حرکت در طول روز میتواند بر کمردرد آنان تاثیر بگذارد.
کمردرد همراه با علائم دیگر میتواند نشانهای از چیزی جدیتر و بالقوه یک اورژانس پزشکی باشد. درد قفسه سینه همراه با کمردرد میتواند نشانهای از یک مشکل قلبی یا یک بیماری جدی دیگر باشد بنابراین ضروری است که فورا کمک بگیرید.
علائم حمله قلبی درد قفسه سینه و دردی است که میتواند به سایر قسمتهای بدن از جمله کمر، احساس سبکی سر یا سرگیجه، تنگی نفس، تعریق و حالت تهوع گسترش یابد. اگر درد پس از یک تصادف جدی مانند سانحه رانندگی شروع شده باشد ترومای ناشی از آن میتواند منجر به صدمات یا شکستگیهای پنهانی شود که ممکن است بلافاصله آشکار نشوند بنابراین، عاقلانه است که یک متخصص مراقبتهای بهداشتی در اسرع وقت وضعیت شما را ارزیابی کند.
اگر کمردرد به همراه هر یک از این علائم دارید فورا با اورژانس تماس بگیرید. اگر در هر دو پا درد، سوزن سوزن شدن، ضعف یا بیحسی را تجربه میکنید به خصوص اگر این علائم به سرعت در حال بدتر شدن باشند میتواند نشانهای از فشردگی یا آسیب شدید عصبی قلمداد شود. بیحسی یا سوزن سوزن شدن اطراف اندام تناسلی یا باسن میتواند نشانهای از یک مشکل عصبی جدی باشد در حالی که مشکل در ادرار کردن ممکن است نشان دهنده فشردگی عصب در پشت باشد که بر توانایی ادرار کردن شما تاثیر میگذارد.
شما درجاتی از کنترل مثانه را دارید اما ممکن است برای ادرار کردن نیاز به فشار داشته باشید ممکن است بیشتر از حد معمول ادرار کنید یا مقادیر کمتری ادرار از حد معمول ادرار کنید (علیرغم نوشیدن مایعات زیاد) یا ممکن است اصلا احساس ادرار نکنید. از دست دادن ناگهانی کنترل مثانه یا روده (ناتوانی در نگهداشتن وضعیت آن) علامت قرمز دیگری است که نشان میدهد باید با اورژانس تماس بگیرید. هم چنین، این علائم ممکن است نشان دهنده یک مشکل شدید نخاعی باشد.
ممکن است ادرار خود را حفظ کنید زیرا مثانه تان پر میشود اما احساس یا تمایلی به ادرار کردن ندارید که منجر به بیاختیاری ادرار میشود.
از دست دادن عملکرد جنسی همراه با کمردرد ممکن است نشان دهنده فشرده شدن عصب در پشت شما باشد.
به طور کلی اگر کمردرد شما طی چند هفته بهبود نیافته و شما را از انجام فعالیتهای روزانه باز میدارد و درد شدید است باید به پزشک عمومی مراجعه کنید. در برخی مراجعه به پزشک عمومی اهمیت دارد مثلا اگر دمای بدن شما بالاست. این ممکن است نشان دهنده یک عفونت زمینهای باشد.
هم چنین، اگر بدون تلاش عمدی وزن کم کردهاید باید به پزشک خود مراجعه کنید زیرا کاهش وزن غیر قابل توضیح میتواند نشانهای از یک مشکل اساسی سلامتی مانند عفونت یا تومور باشد. زمانی که متوجه یک توده یا تورم در پشت خود میشوید یا اگر شکل کمر شما تغییر کرده میتواند نشان دهنده یک مشکل ساختاری باشد.
هم چنین، باید توجه کرد که درد شما از کجا سرچشمه میگیرد. اگر منشاء آن از بخش بالایی پشت شما (بین شانههای شما) به جای کمرتان باشد باید توسط یک متخصص ارزیابی شود. بخش عمدهای از علل کمردرد ناشی از مشکلات مکانیکی کاملا طبیعی است اما ارزش دارد که پزشکتان در کنار ارزیابی فیزیوتراپی یا کایروپراکتیک (مهره ورزی) شما سایر علل را نیز بررسی کند.
اگر کمردرد موقتی باشد میتوان آن را در خانه درمان کرد. اگر فکر میکنید کمردردتان ناشی از چرخش، بلند کردن، حفاری یا یک آسیب ورزشی جزئی برای مثال هنگام دویدن یا راه رفتن یا در زمین گلف شدید و بیوقفه نیست میتوانید درمان آن را در خانه امتحان کنید. با این وجود، اگر کمر دردتان ظرف مدت چند هفته بدتر شد یا ادامه پیدا کرد به پزشک مراجعه کنید. اگر بخش عمده روز خود را در حالت نشسته میگذرانید اطمینان کسب کنید که به طور منظم در حالت ایده آل هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خواهید ایستاد تا وضعیتتان را تغییر دهد و قدری قدم بزنید. حرکات کششی آسان را به صورت آنلاین دنبال کنید و تا حد امکان فعال باشید.
ورزش کلیدی برای داشتن کمری سالم است. افزودن تنها چند دقیقه پیاده روی اضافی در روز میتواند برای سلامت کمر شما بسیار مفید باشد. هنگامی که مینشینید به خصوص اگر تمام روز برای کار مینشینید گوش، شانه و لگن شما باید در یک راستا باشند. سعی کنید با دستان خود به پشتی صندلی بنشینید و پاهایتان به صورت صاف بر روی زمین باشد.
موقعیت خواب شما نیز مهم است. زمانی که به پهلو دراز کشیدهاید با ستون فقرات صاف بخوابید. سعی کنید یک بالش بین پاهایتان (اگر به پهلو میخوابید) یا زیر زانوهایتان (اگر به پشت میخوابید) قرار دهید. محصولات موضعی داغ نیز میتوانند در صورت سفت یا دردناک بودن ماهیچهها به تسکین آن کمک کنند در حالی که سرما درمانی مانند کمپرس یخ میتواند خنک کننده سریع، تسکین دهنده و آرام بخش باشد.
گاهی اوقات درمان کمردرد شما به کمک فیزیوتراپیست نیاز دارد. حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد از کمردردها را میتوان به طور موثر توسط فیزیوتراپی و کایروپراکتیک بدون مداخلات پزشکی مدیریت کرد.
یک فیزیوتراپیست یا متخصص کایروپراکتیک میتواند راهنماییها و استراتژیهای مناسبی را برای مدیریت هر دو جنبه فیزیکی و روانی کمردرد ارائه دهد.