آب سیب یک آبمیوه بسیار خوش طعم و پرطرفدار است که از ارزش غذایی مناسبی برخوردار میباشد، البته مزایای سلامتی و زیبایی مصرف آب سیب بی نظیر است.
آب سیب از طریق فشردن سیب تهیه میشود، که صدها نوع آن در جهان وجود دارد. برای تهیه یک فنجان آب، دو سیب متوسط نیاز است، به همین دلیل این میوهها در این تعداد عظیم رشد میکنند.
به گزارش عصرترکیه، بعد از فشردن سیب ها، بیشتر آب میوهها فیلتر یا پاستوریزه میشوند که به از بین بردن هر گونه مواد اضافی کمک میکند و در نتیجه یک قوام نازکتر آب نهایی به وجود میآید. ادامه این بخش را با دقت بخوانید تا با خواص و عوارض آب سیب بیشتر آشنا شوید.
آب سیب شامل مواد مغذی بسیار سیب است مانند ویتامین C، انواع مختلف ویتامین B و بسیاری از مواد معدنی مختلف مانند منیزیم، آهن، کلسیم، منگنز و مس. یک فنجان آب سیب با دارا بودن قند طبیعی حدود ۱۰ درصد از کربوهیدراتهای مورد نیاز روزانه شما را فراهم میکند. با مصرف یک وعده از آب سیب، پتاسیم معدنی موجود در آن تقریبا ۷٪ از مصرف روزانه شما را تامین میکند.
سیبها منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدانهای فوق العاده – پلی فنول و فلاونوئیدها – هستند که برای سلامتی قلب مفید میباشند. علاوه بر این، آنها بدن شما را با پتاسیم، یک ماده معدنی مهم که برای قلب بسیار مهم است، غنی میکنند. بنابراین، مصرف یک وعده آب سیب به طور روزانه درست کار کردن قلب را تضمین میکند.
یکی از مزایای منحصر به فرد سیب این است که حاوی فلاونوئیدها است. این ماده مغذی ضروری برای جلوگیری از حملات آسم کاملاً شناخته شده است. علاوه بر این، فلاونوئیدها نقش مهمی در تقویت و اثربخشی ریههای شما دارند. در آخرین تحقیقات ثابت شده است افرادی که به طور مرتب آب سیب مصرف میکنند عملکرد ریه بهتری نسبت به سایر افراد دارند.
مواد قلیایی موجود در سیب علاوه بر حفظ سطح pH بدن، در پاکسازی سموم و مواد زائد مخرب از کبد کمک میکند. پکتین موجود در پوست سیب باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
در کنار چندین مزیت دیگر آب سیب، یک مزیت مهم این میوه، کمک آن در کاهش سطح کلسترول است. سطح کلسترول اضافی در بدن علت اصلی بیماریهای قلبی عروقی است. بنابراین، شما میتوانید با مصرف یک سیب یا آب آن به صورت روزانه، خود را در برابر چنین بیماریهایی تقویت کنید.
سیبها تعدادی ماده مغذی سالم از جمله ویتامین C، آهن، بورون و ... را تامین میکنند. این مواد مغذی برای ایجاد ساختار سالم و قوی در استخوانهای شما مفید هستند.
یکی دیگر از خواص مهمی که از آب سیب در بخش سلامت نمناک میخوانید نقش ان در تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ مقدار مناسب ویتامین C موجود در سیب باعث بهبود سیستم ایمنی بدن و همچنین مبارزه با میکروبها و باکتریها میشود.
آب سیب بهترین مدافع در برابر تومورها و سرطان به ویژه سرطان ریه است. ثابت شده است که فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک در جلوگیری از پیشرفت تومورها و سلولهای سرطانی مؤثر هستند. این ترکیبات به راحتی در سیب در دسترس هستند.
یبوست یک مسئله سلامتی جدی است که وقتی روده بزرگ آب زیادی جذب میکند رخ میدهد. سیب حاوی سوربیتول است که راه حلی برای این مشکل ارائه میدهد. وقتی این ماده به روده بزرگ برسد، آب را به روده بزرگ میکشد. با این روش باعث میشود مدفوع نرمتر و راحتتر دفع شود.
آب سیب مزایای شگفت انگیزی برای پوست و مو دارد و سرشار از آنتی اکسیدانها و ویتامین C است که برای پوست بسیار مفید میباشند. این ماده در داروهای طبیعی برای درمان مشکلات مربوط به پوست مانند التهاب، خارش، ترک پوست و چین و چروک بسیار و آکنه مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از آب سیب برای چند دقیقه روی پوست سر، از بروز شوره سر و سایر اختلالات پوست سر جلوگیری میکند. همچنین تراکم بالای ویتامین C در سیب به پوست شما که در مواجهه با شرایط محیطی همچون آلودگی هوا درخشندگی خود را از دست داده است در افزایش مقاومت و درخشندگی کمک میکند.
مقدار کافی از ویتامین A در آب سیب موجود است. این ویتامین به بهبود بینایی چشم و جلوگیری از اختلالات چشم کمک میکند. رژیم غذایی غنی از میوههای حاوی آنتی اکسیدانها مانند سیب، باعث کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصد احتمال ابتلا به آب مروارید میشود.
آب سیب یک ادرار آور است که به شما در دفع آب اضافی از بدن کمک میکند. این بدان معنی است که سیستم دفع ادرار را تقویت میکند و از تورم و نفخ جلوگیری میکند.
یبوست، اسهال، و درد شکمی و بالون از علائم سندرم روده تحریک پذیر میباشند. بنابر توصیه پزشکان برای کنترل این علائم، باید از غذاهای لبنی و چربی دور بمانید و از فیبر زیاد در رژیم غذایی خود استفاده میکنید، آب سیب غنی از فیبر است.
فیبرهای محلول با چربیهای موجود در روده مبارزه میکنند که باعث کاهش جذب LDL چگالی لیپوپروتئین و یا سطح کلسترول بد و افزایش جذب HDL چربی لیپوپروتئین و یا کلسترول خوب میشود.
به علت فشار بیش از حد در ناحیه لگن و رکتوم که باعث ایجاد رگهای تورم در کانال مقعد میشود بیماری هموروئید به وجود میآید و فعالیتهای روزانه را دردناک میکند. فیبر موجود در سیب باعث کاهش فشار و درد میشود.
با متعادل کردن سطح pH بدن، آب سیب از رشد UTI باعث ایجاد باکتری در بدن شما جلوگیری میکند و از این طریق از احتمال عفونت ادراری جلوگیری میکند.
بیماری پارکینسون به دلیل درهم شکستن سلولهای عصبی تولید کننده دوپامین مغز پدیدار میشود. آنتی اکسیدانهای موجود در سیب میتواند از بروز این بیماری جلوگیری کند.
آب سیب که با ماده شیمیایی بنام فیتواستروژن غنی شده است، اطمینان حاصل میکند که سطح استروژن شما پایین نمیآید و بدین ترتیب قاعدگی، تولید مثل و سایر ویژگیها در زنان تنظیم میشود.
آنتی اکسیدانها به خاطر پتانسیل هایشان برای محافظت از بدن در برابر سرطان شناخته شده اند. این مواد از استرس اکسیداتیو در سایر نقاط بدن مانند مغز جلوگیری میکنند.
آب سیب ۸۸٪ آب دارد و دارای طعم خوبی است. این امر مصرف آن را آسان میکند. خصوصاً برای افرادی که مریض هستند و در معرض خطر کم آبی بدن هستند.
در حقیقت، بعضی از متخصصان اطفال، آب سیب رقیق- ترکیبی از نیمی از آب سیب و نیمی از آب – را برای بچههای بیمار دارای حداقل یک سال که کم آبی خفیف دارند توصیه میکنند.
آنتی اکسیدان کوئرستین، اکسیژن را به راحتی به ریهها انتقال میدهد. با افزایش استقامت بدن به شما این اجازه را میدهد زمان بیشتری را صرف ورزش کنید.
اگر آب سیب بنوشید، کنترل وزن ضروری است. یک وعده ۱ لیتری آب سیب (۲۴۰ میلی لیتر) ۱۱۴ کالری انرژی دارد، در حالی که یک سیب متوسط دارای ۹۵ کالری است. این آبمیوه سریعتر از یک سیب کامل جذب میشود و این باعث میشود در مدت زمان کم مقدار زیادی کالری مصرف کنید.
به همین دلیل خطر ابتلا به مصرف کالری زیاد و افزایش وزن، نوشیدن آب بیشتر، در مقایسه با خوردن سیب بهتر است. این هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان صدق میکند.
یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب سیب منبع خوبی برای ویتامینها یا مواد معدنی نیست، به این معنی که حتی حداقل ۱۰٪ از مصرف روزانه مرجع (RDI) را برای هر ریز مغذی تأمین نمیکند.
به جای نوشیدنیهایی که ترکیبی از آب سیب، شکر اضافه شده و آب هستند، از آب سیب ۱۰۰٪ خالص استفاده کنید. فیبر و همچنین پروتئین و چربی به کندی هضم غذا کمک میکند و باعث افزایش معتدل قند خون میشود. ترکیب قند زیاد و فیبر کم در آب میوه میتواند قند خون شما را بالا ببرد.
نوشیدن آب میوه با پوسیدگی دندان ارتباط دارد. باکتریهای موجود در دهان شما قندهای موجود در آب را تجزیه میکنند و اسیدهایی تولید میکنند که میتوانند مینای دندان را از بین ببرند و منجر به ایجاد حفره در دندان شوند.
اگر آب سیب غیر ارگانیک مینوشید، آلودگی به آفت کشها یکی دیگر از نگرانیها است. سموم دفع آفات، مواد شیمیایی هستند که برای محافظت از محصولات زراعی از حشرات، نابودی علفهای هرز استفاده میشوند.
مصرف بیش از حد آب سیب میتواند مشکلات مختلف معده اعم از اسهال تا یبوست و همچنین نفخ بیش از حد را ایجاد کند. خطر بیشتر سنگ کلیه این میوه به دلیل وجود اگزالات است که ممکن است مشکلات کلیه قبلی و موجود را تشدید کند.