جمع آوری پل حافظ در یکی از نقاط پر رفت و آمد مرکز شهر، زوائد بصری شهر را حذف خواهد کرد یا باعث گره خوردن ترافیک در خیابانهای اطراف میشود؟
حدود یک سال بعد از جمعآوری پل گیشا در سال ۹۸ بود که موضوع حذف پلهای سوارهرو درباره یک سازه دیگر مطرح شد. سال ۱۳۹۹ و در دوران مدیریت پیشین شهرداری، طرح جمع آوری پل حافظ اعلام شد، ولی زمانی برای آن تعیین نشده بود. در سال ۱۴۰۱ دوباره این موضوع بیان شد و اینبار تعطیلات نوروزی سال ۱۴۰۲ به عنوان زمان جمع آوری پل اعلام شد. اما بعد از پایان تعطیلات، پل همچنان به جای خود باقی بود. پس از آن گفته شد که کار جمعآوری به نوروز ۱۴۰۳ موکول شده است. ظاهرا هزینه نگهداری پل زیاد است و سازه آن فرسوده شده و نیاز به بازدید و ترمیم دائمی دارد. این پل نزدیک ۵۰ سال قبل و برای انتقال ترافیک در دوران بازیهای آسیایی ساخته شده بود که نشان میدهد از ابتدای به صورت یک سازه موقت مورد استفاده قرار میگرفت.
به گزارش همشهری آنلاین، معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در اینباره به خبرنگاران میگوید: «جمع آوری پل حافظ از نظر تکنیک و اجرا بر عهده حوزه فنی عمرانی است، اما نیاز سنجی و امکان سنجی موضوع در ترافیک شهری و تاثیر آن در شبکه ترددها بر عهده حوزه ترافیک شهرداری و پلیس راهور است.»
هادی حقبین میافزاید: «قبلا جلساتی با معاون ترافیک قبلی و همچنین اخیرا با آقای هرمزی داشتیم و قرار شد نشستهای کارشناسی سه جانبه برگزار و آثار جمع آوری پل ارزیابی شود و بعد از آن تصمیم نهایی برای حذف یا نگهدای پل گرفته شود. اکنون بناست که تا یک ماه آینده جلسهها را تشکیل دهیم و نتیجه بهدست آمده به صورت رسمی به حوزه فنی عمرانی ابلاغ قطعی شود.»
او تاکید میکند: «باید مطالعات کامل باشد و نظر تمام دستگاههای مرتبط و کارشناسان را جویا شویم. ممکن است برای انتقال ترافیک مجبور شویم مابه ازای آن، یک زیرگذر بسازیم.»
مدتی بعد از جمع پل گیشا و در همان سال ۱۳۹۸ زیرگذر گیشا افتتاح شد که بخشی از خودروها از آن عبور میکردند. مدیران وقت شهرداری گفته بودند که قرار است حدود ۵۵۰۰ متر مربع از عرشه این پل به صورت یک فضای عمومی و شبیه پیادهراه ساخته شود و حتی طرحی با نام «پل سبز زندگی» که با این هدف آماده شده بود انتشار یافت، اما بعد از جدا کردن قطعات پل اعلام شد که به دلایلی - مانند نداشتن استحکام کافی - طرح پیادهراه اجرا نمیشد و تمام سازه به طول کامل حذف شد.
حق بین میگوید: «برنامهای برای جمعآوری پلهای دیگر تهران اعلام نشده است. البته امکان دارد در آینده تعدادی از پلها را بشود جمع آوری کرد، اما اکنون موضوع بهسازی لرزهای پلها را در دستور کار معاونت داریم تا استحکام و دوام آنها بیشتر شود.»