کمک کردن به دیگران حسی از هدفمندی و موفقیت ایجاد میکند. کمکهای بی چشمداشت شما نه تنها حال فرد مقابل تان، بلکه حال خود شما را هم خوب میکند؛ و اینها تنها فایدهی کمک کردن نیست.
زندگی به ندرت طبق برنامه پیش میرود؛ و چنین وقتهایی است که آدمها میتوانند قوی بودن خودشان را نشان دهند.
اما چه چیزی آدمها را قوی میکند؟ چه عادتها و کارهایی است که قدرت واکنش جلوگیری از چالشهای زندگی، واکنش و غلبه به آنها را به آدمها میدهد؟
در ادامه از عادتهای افراد قوی خواهیم گفت.
آدمهای قوی به جای ترس از شکست، به عنوان فرصتی برای یادگیری از آن استقبال میکنند. آنها قبلاً یاد گرفته اند که شکست باعث میشود به درکی برسند که آنها را در آینده به موفقیت خواهد رساند.
این ویژگی فوق العادهای است چرا که بیشتر افراد به شکست نگاه به شدت منفیای دارند و آن را یک نعمت در پوششی مبدل نمیدانند.
آدمهای قوی برای اینکه رویارویی با شکست را تمرین کنند، آگاهانه و خودخواسته از حاشیهی امن خود خارج میشوند، امری که به افزایش تاب آوری روانی کمک میکند.
این کار میتواند شامل چیزهای مانند گرفتن دوش آب سرد، روزه گرفتن یا انجام کارهایی باشد که محدودیتهای جسمی و ذهنی را به چالش میکشند، مثل شرکت در دوی ماراتن.
اغلب افراد وقتی چیزی نگران شان میکند دیگر نمیتوانند از فکر آن بیرون بیایند. اما برای اینکه بتوانید سلامت روانی خود را حفظ کنید، باید از فکر چیزهایی که کنترلی رویشان ندارید بیرون بیایید.
بله شما کماکان عمیقاً برای اهداف و آرزوهایتان اهمیت قائل هستید، اما با تمرین این کار، آغوش تان برای اتفاقات خارج از کنترل بار خواهد بود.
با چنین ذهنیتی، وابستگی تان به یک نتیجهی خاص کمتر میشود، امری که سبب میشود بتوانید در مقابل تغییر، آرامش و انعطاف بیشتری از خود نشان دهید.
کسانی که این کار را تمرین میکنند، به جای وابستگی شدید به یک عنوان شغلی خاص، تمرکز خود را بر روی کسب مهارت و استقبال از فرصتهایی میگذارند که با نقاط قوت و علائق آنها متناسب اند.
با یک طرز فکر مثبت میتوان کوه را هم جا به جا کرد. اما برای دستیابی به چنین طرز فکری باید چه کرد؟
مثبت اندیشها تمرکز خود را بر روی یافتن راه حل میگذارند نه اینکه فکر خود را درگیر مشکل کنند، امری که به آنها کمک میکند نگاه امیدوارانهای داشته باشند و پتاسیلی که برای بهبود وجود دارد را ببینند.
آنها از خودشان میپرسند: «برای بهبود این وضعیت چه میتوانم کنم؟» و همین نگرش است که به آنها قدرت اقدام میدهد.
آنها به جای آنکه فکر خود را درگیر بدترین اتفاقی که ممکن است رخ دهد کنند، تمرکز خود را بر روی احتمالات و فرصتهای پیش رو میگذارند.
شوخ طبعی راه بسیار خوبی برای رویارویی با چالشهای روزانه است، چون یک مکانیسم مقابلهای قدرتمند است.
دیدن نیمهی پر موقعیتهای چالشی کمک میکند از موقعیتهای سخت با نگاه مثبت تری عبور کنید.
پیدا کردن نکتهی طنزآمیز یک موقعیت به قوی ماندن تان کمک میکند.
وقتی زندگی طبق برنامه پیش نمیرود، برای تسلی دادن خودتان به شوخ طبعی پناه ببرید.
آیا میدانستید که بسیاری قهرمانان ورزشی هنگام تمرین و مسابقه از تکنیک تصویر سازی ذهنی استفاده میکنند؟
تجسم کردن موفقیت به آنها این امکان را میدهد که عملکرد، تمرینات و تلاش هایشان برای تجدید قوا را بهبود بخشند.
اما این کار چگونه انجام میشود؟
تصویر سازی ذهنی یعنی تجسم کردن موفقیت با جزئیات. تجسم سناریوهای مثبت به شکل منظم کمک میکند اعتماد به نفس تان بالاتر برود و ذهن تان برای مدیریت مؤثرتر چالشها آماده شود.
اگر از تمام پتانسیل ذهن خود استفاده کنیم، واقعاً میتواند تا این حد قدرتمند باشد.
لازم نیست روز و شب ورزش کنید؛ داشتن فعالیت فیزیکی منظم هم برای فایده رساندن به جسم و ذهن کافی است.
ورزش کردن باعث آزاد شدن اندورفین در بدن میشود که خلق و خو را به طور طبیعی بهبود میبخشد. بنابراین، انجام فعالیتهایی همچون پایده روی، یوگا یا دوی آرام باعث کاهش اضطراب میشود و کمک میکند طرز فکر مثبتی داشته باشید.
کمک کردن به دیگران حسی از هدفمندی و موفقیت ایجاد میکند. کمکهای بی چشمداشت شما نه تنها حال فرد مقابل تان، بلکه حال خود شما را هم خوب میکند؛ و اینها تنها فایدهی کمک کردن نیست.
وقتی به دیگران کمک میکنید، اضطراب تان کاهش مییابد و اعتماد به نفس و شادی تان بیشتر میشود و روحیه تان تقویت میشود.
این امر شاهد دیگری بر قدرت ذهن انسان است؛ بنابراین اگر مثلاً برای انجام کار انسان دوستانهای داوطلب شوید، حسی از هدفمندی و جزئی از گروه بزرگتر بودن را احساس خواهید کرد.
به علاوه، کمک به دیگران در رویارویی با چالشهای زندگی شان باعث میشود نگاه روشن تری به مشکلات شخصی تان پیدا کنید.
اما ذهن ما تنها چیز شگفت انگیز نیست. خود طبیعت از آن هم شگفت انگیزتر است، چرا که روشهای حیرت انگیزی برای رویارویی با شرایط دشوار دارد.
مثلاً مناطق بیابانی با ذخیرهی آب و مطابقت دادن خود با منابع محدودشان، شرایط دشوار را تاب میآورند.
به طور مشابه، ما هم میتوانیم راهی برای حفظ انرژی خود، مدیریت منابع مان و مطابق دادن خود با شرایط چالشی پیدا کنیم.
یک استراتژی دیگر آدمهای قوی این است که به طور ذهنی به دنبال سناریوهای «چه میشد اگر» میگردند. این کار آنها را برای چالشهای غیر منتظره آماده میکند.
این شیوه شبیه به تکنیک تصویر سازی ذهنی است، اما تمرکز آن بیشتر بر پیش بینی مشکلات بالقوه است تا بتوان روشی برای مدیریت بهتر آنها پیدا کرد.
وقتی همه چیز خراب میشود، آدمهای قوی به موسیقی پناه میبرند، چرا که این قدرت را دارد که ذهن ما را به هر جایی که دل مان بخواهد ببرد.
آدمهای قوی برای خودشان یک فهرست از آهنگهایی درست میکنند که به آنها انرژی و انگیزه میدهند. گوش دادن به این آهنگها در زمان سختی باعث تقویت روحیهی آنها میشود و به آنها قدرت و قاطعیت میبخشد.
منبع:روزیاتو