دوناتهای ترد و پفکی به راحتی با روشهای متعدد درست میشوند.
دونات از خوشمزهترین دسرهای ایرانی به حساب میآید که برای پذیرایی در جشنها و تولدها از آن استفاده میشود. دوناتهای ترد و پفکی به راحتی با روشهای متعدد درست میشوند.
به گزارش کتاب کاله، به عنوان مثال در مطالب قبلی دستور تهیه دونات خانگی با شیر را برایتان گفتهایم حال طرز تهیه دونات خانگی با آب را خواهیم گفت. این دستور برای افرادی مناسبی است که به مواد لبنیاتی به ویژه شیر حساسیت دارند پس با ما همراه باشید.
در اولین مرحله از طرز تهیه دونات خانگی با آب، یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا در آن آب را به همراه دیگر مواد خمیر با یکدیگر مخلوط کنید. در این مرحله احتیاجی به اضافه کردن کره نیست. مواد را با همزن و دور متوسط به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه هم بزنید. دقت داشته باشید که خمیر باید از کنارهها جدا شده و به شکل توپ دربیاید پس باز هم به هم زدن ادامه دهید. حال همزن را خاموش و به خمیر یک دقیقه استراحت دهید. آنها را از روغن خارج کرده و روی یک حوله یا دستمالکاغذی تمیز قرار دهید تا روغن اضافهاش گرفته شود. در کتاب کاله روش دیگری هم برای تهیه دونات خانگی و ساده توضیح داده شده است که میتوانید آن را هم بخوانید.
در دومین مرحله از طرز تهیه دونات خانگی با آب نوبت به اضافه کردن کره میرسد. کره نرمشده را به آرامی به خمیر اضافه کرده و با سرعت متوسط همزن مواد را دوباره بزنید. حال نیاز است که به مدت ۵ دقیقه مواد را با سرعت متوسط همزن مجدد بزنید تا مواد کامل با یکدیگر مخلوط شوند. این نکته را فراموش نکنید که در این مرحله خمیرتان صاف، الاستیکی و کشسان باشد. طرز تهیه پیراشکی شکری را در منزل حتما امتحان کنید.
در سومین مرحله از طرز تهیه دونات خانگی با آب باید به خمیر استراحت دهید. پس خمیر را در دستان خود گرد کنید و آن را درون یک کاسه قرار دهید. روی کاسه را با یک حوله تمیز بپوشانید. ۱۰ دقیقه زمان دهید تا حجم آن دو برابر شود. سپس خمیر را زیرورو کرده و برای یک شبانهروز در یخچال بگذارید. در ادامه خمیر را بیرون بیاورید و آنها را به چانههای ۵۰ گرمی تقسیم کنید. شما باید به طور میانگین ۲۰ عدد چانه خمیری داشته باشید. اگر میخواهید دوناتهایتان را در فر آماده کنید پس طرز تهیه دونات در فر را بخوانید.
در چهارمین مرحله از طرز تهیه دونات خانگی با آب باید سینی فر را آردپاشی کرده و به سراغ چانههای خمیر بروید. آنها را ورز داده و با دستان خود به آنها حالت دهید. از سویی دیگر با کمک کاتر بیسکوییتی یا لیوان هم میتوانید قالب بزنید. حال آنها را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. مراقب باشید که فاصله بین آنها زیاد باشد تا به یکدیگر نچسبند. روی آنها را مجدد برای چهار ساعت بپوشانید تا حجمشان دو برابر شود. با رسیدن فصل پاییز و کدو حلوایی میتوانید طرز تهیه دونات کدو حلوایی را هم امتحان کنید.
در پنجمین مرحله از طرز تهیه دونات خانگی با آب نوبت به سرخ کردنشان میرسد. پس سرخکن یا تابه را تا نیمه پر از روغن کرده و زمان دهید تا کامل داغ شود. حال با کمک یک کفگیر آردپاشی شده دوناتها را برداشته و داخل روغن بیاندازید. هربار دو یا سه تا از آنها را داخل روغن بیندازید. هر طرف را برای دو تا سه دقیقه سرخ کنید تا قهوهایطلایی شوند. دوناتها باید پف کرده و در روغن شناور باشد گاهی برای برای یکنواخت شدن رنگ شان نیاز است آنها را بعد از یک دقیقه به سمت پایین فشار دهید. اگر دونات با طعم شکلات را میپسندید پیشنهاد ما به شما خواندن طرز تهیه دونات شکلاتی است.
در ششمین مرحله از طرز تهیه دونات خانگی با آب یک کاسه مناسب انتخاب کنید و در آن شکر و دارچین را با یکدیگر مخلوط کنید. دوناتها را یکییکی داخل کاسه بغلتانید تا دوناتهای خوشمزه شکری داشته باشید. دوناتها را در ظرف موردنظر چیده و سروشان کنید. شما به راحتی میتوانید دوناتهایتان را با ترافلهای رنگی یا سس شکلاتی تزئین کنید.
برای پخت آسان و بهتر دوناتهای خانگی باید نکاتی را رعایت کنید که در ادامه به صورت کامل آنها را برایتان بیان خواهیم کرد. با رعایت آنها دوناتهایتان نه تنها سریعتر آماده میشوند بلکه شکل پفکی و بازاری هم به خود میگیرند.
برای فعالسازی مخمر، آب باید ولرم باشد یعنی دمای آن کمی از دمای بدن بالاتر باشد. برای فهمیدن این موضوع باید انگشت تمیز خود را داخل ظرف ببرید و در صورتی که احساس کردید آب کمی گرم است میتوانید آن را استفاده کنید. اگر از دماسنج استفاده میکنید دمای آن باید ۳۸ درجه سانتیگراد باشد. با خواندن طرز تهیه پیراشکی پفکی خوشمزه با تمام نکات پخت آن آشنا خواهید شد.
در طرز تهیه دونات خانگی برای آماده کردن خمیر نیاز به هیچ دستورالعمل پیچیدهای ندارید. تنها کافی است که از مخمر یا خمیر نانوایی استفاده کنید. اگر از مخمر استفاده کردید میتوانید از شیر یا آب ولرم برای فعال کردن آن بهره ببرید. با اینحال در کتاب کاله میتوانید طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر نانوایی و خمیر پیراشکی و طرز تهیه آن را به همراه تمام فوت وفنهایش بخوانید.
فیلینگهای مختلفی برای دونات در هر اندازه و تعداد میتوانید درست کنید. یکی از خوشمزهترین آنها فیلینگ کاسترد است که اکثر دوناتهای بازاری با آن پر شدهاند. برای تهیه فیلینگ کاسترد تنها کافی است زرده تخممرغ، شکر، نشاسته ذرت و شیر در منزل داشته باشید تا با خواندن طرز تهیه کرم پیراشکی آن را در منزل درست کنید. با توجه به ذائقه خود فیلینگهای زیر را هم میتوانید امتحان کنید:
۱. کرم توت فرنگی که با استفاده از یک فنجان خامه قنادی، یکدوم فنجان پوره توتفرنگی و یکچهارم عصاره توتفرنگی تهیه میشود.
۲. کرم تمشک که با یک فنجان خامه قنادی و یکدوم فنجان پوره تمشک یا عصاره آن آماده میشود.
۳. پنیر خامهای که از کرمهای خوشمزه به حساب میآید و میتوانید با یک فنجان خامه قنادی و یکدوم فنجان پنیر خامهای آمادهاش کنید. از پنیر ماسکارپونه هم برای این کرم میتوانید استفاده کنید.
۴. خامه شکلاتی که بارها طعم آن را چشیدهاید، آن را به راحتی با یک فنجان خامه قنادی و ۱۰۰ گرم شکلات تلخ آماده کنید. طرز تهیه پیراشکی کرم دار خانگی را در کتاب کاله میتوانید بخوانید تا آن را هم برای میانوعدههایتان امتحان کنید.
شما برای روی پیراشکیهایتان جدا از تزئین از انواع لعابهای خوشمزه مانند لعاب وانیلی و شکلاتی هم میتوانید استفاده کنید که در ادامه دستور کوتاهی از آنها برایتان خواهیم گفت:
شما برای تهیه لعاب وانیلی به یکویکدوم فنجان پودر قند، سه قاشق غذاخوری شیر و یک ونیم قاشق چایخوری وانیل نیاز دارید که باید همه را در یک ظرف مخلوط کنید. سپس دانهدانه روی دوناتهای خود ریخته و روی یک توری بگذارید تا لعاب اضافهشان ریخته شود. دقت داشته باشید که دوناتها کامل سرد شده باشند سپس روی آنها لعاب بریزید. اگر به شیرینیهای یونانی علاقه دارید میتوانید طرز تهیه لوکومادِس را امتحان کنید که ظاهری مشابه دونات با ماست دارد.
در تهیه لعاب شکلاتی به یک لیوان پودر قند، یک قاشق چایخوری وانیل، ۱۵۰ گرم شکلات تلخ و شیرین و یکچهارم فنجان خامه داغ نیاز دارید. برای این لعاب خوشمزه ابتدا شکلاتها را آب کرده و سپس خامه، پودرقند و وانیل را به آن اضافه کنید. در نهایت مخلوط را به آرامی روی دوناتها بریزید. طرز تهیه گاناش شکلاتی را هم برای روی دوناتهایتان میتوانید امتحان کنید.
دوناتها را بعد از خنک شدن در یک ظرف دربسته بگذارید تا بتوانید آنها را برای سه روز در یخچال یا دمای اتاق نگه داری کنید. برای نگهداری دوناتها در طولانیمدت نیاز است که آنها را در یک پلاستیک زیپدار بگذارید و سپس داخل فریزر قرار دهید فقط لعاب شکلاتی روی دوناتها نریزید. برای آب کردن یخ دوناتها، آنها را از شب قبل در یخچال بگذارید سپس برای ۲ دقیقه در مایکروویو گرم کنید. در انتها روی آنها لعاب شکلاتی بریزید. طرز تهیه دونات با ماست را هم میتوانید در کنار دیگر دستورها امتحان کنید.
دستورهای متفاوتی برای تهیه دونات وجود دارد که هیچکدام از خوشمزگی این دسر ترد و پفکی کم نمیکند. به صورت کلی دوناتهای خانگی و بازاری را میتوانید در فر یا تابه درست کنید. شما به راحتی دوناتهای خانگیتان را با آب، شیر یا ماست میتوانید درست کنید که در کتاب کاله به خوبی توضیح داده شده است. طرز تهیه پیراشکی دونات بازاری را در کتاب کاله بخوانید تا آن را به راحتی با فر و بدون فر در منزل درست کنید.
افراد دارای رژیم بهتر است دوناتهای خود را در فر بپزند همچنین به جای آرد همهمنظوره از آرد بدون گلوتن و شیر گیاهی یا کمچرب استفاده کنید. طرز تهیه پیراشکی بدون گلوتن را در کتاب کاله بخوانید. در طرز تهیه دونات شکلاتی برای افراد دارای رژیم از شکلات کمتری برای لعاب استفاده کنید یا قهوه فوری را در خمیر جایگزین آن کنید. برای این افراد به جای لعاب شکلاتی از دیگر لعابها مانند لعاب وانیلی هم میتوانید استفاده کنید.