bato-adv

هرآنچه باید درباره اسنپدراگون ۸ نسل ۳، تراشه پرچمدار جدید کوالکام بدانید

هرآنچه باید درباره اسنپدراگون ۸ نسل ۳، تراشه پرچمدار جدید کوالکام بدانید

با توجه به افزایش فرکانس، حافظه کش بیشتر و البته یک هسته متوسط بیشتر، باید منتظر پیشرفت چشمگیر عملکرد اسنپدراگون ۸ نسل ۳ باشیم. به گفته کوالکام، این تراشه تا ۳۰ درصد سریع‌تر از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۱۳ آبان ۱۴۰۲

در این مقاله شما را به‌طور کامل با جدیدترین تراشه پرچمدار کوالکام، یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ آشنا می‌کنیم.

به گزارش دیجیاتو، اسنپدراگون ۸ نسل ۳ جدیدترین تراشه پرچمدار کوالکام است که قدرت بسیاری از پرچمدارهای اندرویدی ۲۰۲۴ – از سری شیائومی ۱۴ گرفته تا گلکسی S۲۴ – را تأمین خواهد کرد. کوالکام در اسنپدراگون ۸ نسل ۳ توجه ویژه‌ای به هوش مصنوعی داشته است.

ما در این مطلب شما را به‌طور کامل با تراشه Snpadragon ۸ Gen ۳ آشنا می‌کنیم.

واحد پردازشی اسنپدراگون ۸ نسل ۳

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ که همین چند روز پیش معرفی شد، از پیکربندی هسته‌های متفاوتی نسبت به نسل قبلی‌اش بهره می‌برد. کوالکام برای اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از پیکربندی مرسوم ۱+۳+۴ هسته خود فاصله گرفت و با حذف یک هسته کم‌مصرف، به سراغ پیکربندی ۱+۴+۳ رفت. حالا برای Snpadragon ۸ Gen ۳، دوباره شاهد حذف یک هسته کم‌مصرف دیگر و پیکربندی ۱+۵+۲ هستیم.

کوالکام در اسنپدراگون ۸ نسل ۳ از یک هسته بزرگ Cortex-X4، پنج هسته تقریباً قدرتمند Cortex-A720 و دو هسته کم‌مصرف Cortex-A520 استفاده کرده است. در کنار پیکربندی متفاوت، کوالکام بالاخره به پشتیبانی از اپ‌های ۳۲ بیتی پایان داده است و تنها با هسته‌های ۶۴ بیتی روبه‌رو هستیم.

CPU اسنپدراگون ۸ نسل ۳

کوالکام برای هسته‌های تراشه پرچمدار جدیدش از فرکانس‌های بالاتری نسبت به گذشته استفاده کرده است. فرکانس هسته اصلی به ۳.۳ گیگاهرتز می‌رسد، فرکانس هسته‌های متوسط برابر ۳.۲ و ۳.۰ گیگاهرتز بوده و فرکانس هسته‌های کوچک هم روی ۲.۳ گیگاهرتز تنظیم شده است. این چیپ از ۱۲ مگابایت حافظه کش L۳ پشتیبانی می‌کند که ۴ مگابایت از نسل قبلی بیشتر است.

با توجه به افزایش فرکانس، حافظه کش بیشتر و البته یک هسته متوسط بیشتر، باید منتظر پیشرفت چشمگیر عملکرد اسنپدراگون ۸ نسل ۳ باشیم. به گفته کوالکام، این تراشه تا ۳۰ درصد سریع‌تر از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ است.

در جدول زیر می‌توانید مشخصات تراشه‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۱، اسنپدراگون ۸ نسل ۲ و اسنپدراگون ۸ نسل ۳ را مشاهده کنید:

هرآنچه باید درباره اسنپدراگون ۸ نسل ۳، تراشه پرچمدار جدید کوالکام بدانید

پیکربندی جدید کوالکام برای اسنپدراگون ۸ نسل ۳، رقابت این شرکت با مدیاتک را جذاب‌‎تر می‌کند. طبق شایعات، چیپ دایمنسیتی ۹۳۰۰ فاقد هسته‌های کوچک و کم‌مصرف خواهد بود و با چهار هسته بزرگ Cortex-X4 و چهار هسته متوسط Cortex-A720 روبه‌رو می‌شویم. بنابراین باید دید دو تراشه پرچمدار اندرویدی در سال آینده میلادی چه عملکردی از خودشان نشان می‌دهد.

با توجه به اینکه Snapdragon ۸ Gen ۳ با لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC تولید شده است، اپل A۱۷ پرو همچنان تنها تراشه موبایل با لیتوگرافی ۳ نانومتری محسوب می‌شود. گزارش‌ها درباره لیتوگرافی دایمنسیتی ۹۳۰۰ متفاوت است، بااین‌حال انتظار داریم با لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC روبه‌رو شویم.

واحد گرافیکی اسنپدراگون ۸ نسل ۳

اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با بهبودهای گرافیکی چشمگیری نسبت به نسل قبلی‌اش از راه رسید و از ویژگی رهگیری پرتو سخت‌افزاری برای نورپردازی، بازتاب نور و سایه‌های واقعی‌تر بهره می‌برد. اما اسنپدراگون ۸ نسل ۳ چه قابلیت‌های گرافیکی جدیدی دارد؟

به گفته کوالکام، قابلیت رهگیری پرتو تراشه پرچمدار جدیدش از ویژگی Global illumination موتور Lumen موتور بازی‌سازی Unreal Engine ۵ پشتیبانی می‌کند. ویژگی Global illumination یک تکنیک گرافیکی است که ارتباط نور با محیط را به‌صورت واقعی‌تر مدل می‌کند. با وجود این گفته کوالکام، هنوز نمی‌توانیم به اطمینان بگوییم چه تعداد از سازندگان بازی از این ویژگی استفاده خواهند کرد.

کوالکام مدعی شده است که پردازشگر گرافیکی آدرنو مورد استفاده در Snapdragon ۸ Gen ۳ تا ۲۵ درصد سریع‌تر از نسل قبلی است و تا ۲۵ درصد انرژی کمتری هم مصرف می‌کند. همچنین قابلیت رهگیری پرتو آن تا ۵۰ درصد عملکرد بهتری نسبت به گذشته دارد. با وجود این ادعاها، باید تا زمان عرضه گوشی‌های مجهز به تراشه پرچمدار جدید کوالکام صبر کنیم.

کوالکام دو قابلیت مرتبط با گیمینگ را هنگام اتصال اسنپدراگون ۸ نسل ۳ به نمایشگرهای خارجی معرفی کرده است: گیم‌پلی ۸K و پشتیبانی از نرخ ۲۴۰ هرتز. قابلیت اول از طریق ویژگی Super resolution به‌دست می‌آید و قابلیت دوم هم امکان اجرای بازی‌ها با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه را فراهم می‌کند.

تراشه پرچمدار جدید کوالکام از نمایشگر با رزولوشن +QHD و رفرش ریت ۱۴۴ هرتز پشتیبانی می‌کند. گفتنی است که محدودیت ۱۴۴ هرتز مانع از معرفی گوشی‌های مجهز به نمایشگر با رفرش ریت بالاتر نمی‌شود و احتمالاً شاهد معرفی گوشی‌های ۱۶۵ یا ۲۴۰ هرتزی خواهیم بود؛ بااین‌حال، رزولوشن صفحه‌نمایش آن‌ها فول اچ‌دی پلاس و نه +QHD خواهد بود.

تمرکز ویژه کوالکام روی هوش مصنوعی

هوش مصنوعی مولد به یکی از داغ‌ترین موضوعات این روزهای دنیای فناوری تبدیل شده و کوالکام هم از این ترند استفاده کرده است. به گفته کوالکام، واحد پردازش عصبی (NPU) اسنپدراگون ۸ نسل ۳ با تمرکز روی هوش مصنوعی مولد طراحی شده است. این موضوع باعث شده NPU جدید تا ۹۸ درصد سریع‌تر از نسل قبل باشد، ۴۰ درصد مصرف انرژی‌اش کاهش یابد و همچنین پهنای باند بیشتری برای شتاب‌دهنده تنسور داشته باشد.

کوالکام در چیپ پرچمدار جدیدش از یک ریل ولتاژ مجزا برای شتاب‌دهنده تنسور استفاده کرده است که اجازه می‌دهد NPU و سیلیکون تنسور با سطح توان متفاوتی فعالیت کنند تا با تعادل بهتری بین عملکرد و بهره‌وری انرژی روبه‌رو شویم.

کوالکام می‌گوید چیپ جدیدش از مدل‌های زبانی بزرگ با بیش از ۱۰ میلیارد پارامتر پشتیبانی کرده و در هر ثانیه، ۱۵ توکن را اجرا می‌کند. اما معنای این پیشرفت‌ها در دنیای واقعی چه خواهد بود؟

یکی از مزایای این پیشرفت‌ها، تولید سریع‌تر تصاویر با استفاده از استیبل دیفیوژن است. درحالی‌که اسنپدراگون ۸ نسل ۲ برای ساخت تصاویر با استیبل دیفیوژن به بیش از ۱۵ ثانیه زمان نیاز داشت، نسل جدید آن چنین تصاویری را در کمتر از ۱ ثانیه می‌سازد.

یکی دیگر از ویژگی‌های مربوط به هوش مصنوعی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ مربوط به شخصی‌سازی‌های دستگاه می‌شود. کوالکام می‌گوید با استفاده از سنسورهای دستگاه می‌توان درخواست‌ها از چت‌بات‌ها را شخصی‌سازی کرد. برای مثال، اگر از چت‌بات درباره بهترین رستوران‌ها سؤال بپرسید، براساس محیط و سایر عوامل، بهترین پاسخ را به شما ارائه می‌دهد.

از سایر ویژگی‌ها هوش مصنوعی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ می‌توان به افزایش امنیت کاربران و پشتیبانی از مدل‌های هوش مصنوعی Multi-Modal اشاره کرد. این مدل‌های هوش مصنوعی از ورودی و خروج متن، تصویر و گفتار پشتیبانی می‌کنند.
عملکرد Snapdragon ۸ Gen ۳ درزمینه دوربین

کوالکام در هر نسل از تراشه‌هایش سعی می‌کند قابلیت‌های عکاسی و فیلم‌برداری آن‌ها را افزایش دهد و امسال هم شاهد چنین موضوعی هستیم. یکی از ویژگی‌های جذاب اسنپدراگون ۸ نسل ۳، Photo Expansion نام دارد که اجازه می‌دهد با استفاده از هوش مصنوعی مولد، تصویر را گسترش دهید. برای مثال، با این ویژگی می‌توانید تصاویر پس‌زمینه بسازید.

یکی دیگر از ویژگی‌ها Video Object Eraser نام دارد و همان‌طور که می‌توان از نام آن حدس زد، امکان حذف اجسام از ویدیوها را فراهم می‌کند. Video Object Eraser یک ویژگی هیجان‌انگیز به‌نظر می‌رسد، اما باید تا زمان عرضه محصولات مجهز به Snapdragon ۸ Gen ۳ صبر کنیم تا ببینیم در دنیای واقعی چه عملکردی از خودش نشان می‌دهد.

کوالکام همچنین در معرفی تراشه پرچمدار جدیدش به قابلیت Night Vision Video اشاره کرده است که از شبکه‌های عصبی هوش مصنوعی Visionary استفاده می‌کند تا امکان فیلم‌برداری در محیط‌های واقعاً تاریک را فراهم کند. به گفته کوالکام، این ویژگی از قابلیت تبدیل فریم ریت استفاده کرده و از ویدیوهای ۴K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند.

از سایر ویژگی‌های مربوط به دوربین اسنپدراگون ۸ نسل ۳ می‌توان به همکاری با TruPic برای بررسی اصالت تصاویر و همچنین پشتیبانی از عکاسی Dolby HDR اشاره کرد. قابلیت اول به کاربران در بررسی این موضوع که تصاویر واقعی هستند یا با هوش مصنوعی ساخته شده‌اند، کمک می‌کند. ویژگی دوم هم یک فرمت HDR جدید برای عکاسی است که عمق رنگ ۱۰ بیت و بیش از ۱ میلیارد رنگ را وعده می‌دهد.

سایر ویژگی‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۳

از سایر ویژگی‌های Snapdragon ۸ Gen ۳ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تراشه جدید کوالکام از پس‌زمینه هوش مصنوعی مولد برای ویدیوها پشتیبانی می‌کند، بنابراین می‌توان از استیبل دیفیوژن برای ساخت پس‌زمینه ویدیوها استفاده کرد.

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ از فناوری جدید Zoom Anyplace سامسونگ پشتیبانی می‌کند که از یک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی برای فیلم‌برداری هم‌زمان چند سوژه استفاده می‌کند. اگزینوس ۲۴۰۰ هم از این فناوری پشتیبانی می‌کند.

تراشه پرچمدار کوالکام از فرمت عکس Ultra HDR گوگل پشتیبانی می‌کند.

چیپست جدید کوالکام از صدای بی‌اتلاف ۹۶ کیلوهرتز ۲۴ بیت پشتیبانی می‌کند.

بنچمارک‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۳

کوالکام معمولاً همراه با معرفی نسل جدید تراشه‌های پرچمدارش، یک دستگاه مرجع را هم به نمایش می‌گذارد و برخی رسانه‌ها از آن برای بررسی عملکرد استفاده می‌کنند. همان‌طور که در تصاویر زیر مشاهده می‌کنید، اسنپدراگون ۸ نسل ۳ نسبت به نسل قبلی‌اش پیشرفت قابل قبولی داشته است، بااین‌حال برای بررسی کامل عملکرد باید تا زمان عرضه محصولات مجهز به آن منتظر بمانیم.

گوشی‌هایی که به اسنپدراگون ۸ نسل ۳ مجهز می‌شوند

شیائومی ۱۴ و ۱۴ پرو اولین گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۳ هستند و در آینده باید منتظر شمار بسیار بیشتری از گوشی‌های دارای تراشه پرچمدار کوالکام باشیم. از سامسونگ گرفته تا ایسوس و آنر و شیائومی، همگی از تراشه جدید کوالکام در گوشی‌‎های پرچمدار خود استفاده خواهند کرد.

برچسب ها: تراشه اسنپدراگون
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین