یکی از نشانههای بیماری، تب است. درواقع بدن با بالا بردن حرارت درون خود، به جنگ ویروسها و باکتریها میرود. اما وقتی تب زیاد میشود، بدن را به خطر میاندازد و باید آن را کنترل کرد. با مصرف برخی مواد خوراکی میتوانید تب را بهخوبی مدیریت کنید.
وقتی دمای بدن بر اثر بیماری بالا میرود، فرد اشتهای خود را از دست میدهد و نرسیدن غذا به بدن، سوخت کافی برای مبارزه با عفونت را فراهم نمیکند. گاهیاوقات هم تب بیمار آنقدر بالا میرود که اگر به موقع به پزشک مراجعه نکند، عواقب خطرناکی برای او خواهد داشت. تب بزرگسالان ۴۰ درجه به بالا و کودکان ۳۸ درجه به بالا، خطرناک است.
اما اگر تبتان بالا و در حد هشداردهنده نبود، میتوانید با مصرف مواد غذایی زیر، دمای بدنتان را کنترل کنید:
سوپ مرغ سرشار از ویتامین، مواد معدنی، کالری و پروتئین است که بدن را برای مبارزه با عفونت قوی میکند. در ضمن علاوهبر اینکه آب آن دمای بدنتان را پایین میآورد، پتاسیم موجود در آن الکترولیتهای بدنتان را هم تنظیم میکند.
وقتی تب میکنید و بدن در حال مبارزه با عفونتهاست، پروتئین بهترین ماده برای قدرت بخشیدن به بدن در این مقابله است. مرغ و ماهی منابعی عالی از پروتئیناند و بهراحتی هضم میشوند. درضمن ماهیهای چرب مانند سالمون، سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
میوهها و سبزیجات مملو از انواع ویتامینها، بهویژه ویتامین C هستند و بدن را برای مبارزه با عفونتها تقویت میکنند. همچنین بسیاری از سبزیها سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم، فیبر رژیمی، اسید فولیک و ویتامین A هستند.
هنگام تب، با مصرف غذاهای مناسب میتوانید در روند درمان خود موثر باشید، اما یادتان باشد که موقع بیماری نوشیدنیهای کافئیندار یا الکلی به هیچ وجه مصرف نکنید. زیرا بدنتان کمآب شده و تبتان افزایش مییابد.
همچنین موقع بیماری و تب، از غذاهای حاوی شکر هم دوری کنید. این نوع مواد خوراکی نهتنها مفید نیستند، بلکه به التهاب معده دامن زده و عملکرد سیستم ایمنی بدنتان را مختل میکند.
با انتخاب صحیح مواد غذایی موقع بیماری، روند درمانتان را سرعت ببخشید.