یک پسر ۱۴ ساله، به دلیل تولید صابون مقرون به صرفهای که سرطان پوست را درمان میکند، به عنوان برترین دانشمند جوان آمریکا انتخاب شده است.
هیمن بکله، دانشآموز کلاس نهم در ایالت ویرجینیا در آمریکا با ۹ فینالیست دیگر در چالش دانشمندان جوان ۳ M در سال ۲۰۲۳ رقابت کرده و برنده جایزه ۲۵ هزار دلاری شد.
به گزارش روزیاتو، بکله، صابون مبارزه با سرطان پوست را با استفاده از ۳ ماده ساخته که سلولهای دندریتیک را دوباره فعال کرده و پاسخ ایمنی بدن را برای مبارزه با سرطان تحریک میکند.
هر قطعه از این صابون، تنها ۰.۵ دلار قیمت دارد؛ در حالی که هزینه درمانهای پزشکی فعلی سرطان پوست در آمریکا بیش از ۴۰ هزار دلار است.
بکله امیدوار است در طی ۵ سال آینده، این نوآوری جدید را اصلاح کرده و یک سازمان غیرانتفاعی ایجاد کند تا این راه حل کم هزینه بین مردم نیازمند توزیع شود. او گفته است: «سرطان پوست، بیشتر در افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند، دیده میشود. من از هزینههای سنگین درمان این بیماری متأثر شدم. نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان پوست بسیار بالا بوده که میتوان آن را کاهش داد.»
این نوجوان، شروع به تحقیق در مورد سرطان پوست و یادگیری درباره سلولهای دندریتیک کرده که به گفته او، با تقویت پاسخ ایمنی بدن به محافظت از پوست کمک میکنند.
بکله در ویدئوی ارسالیاش برای مسابقه توضیح داده که از ۳ ماده، یعنی سالیسیلیک اسید، گلیکولیک اسید و ترتینوئین استفاده کرده که لایههای بیرونی پوست را تجزیه میکنند. در نتیجه، پروتئینهایی که نقشی کلیدی در سیستم ایمنی دارند، دوباره فعال میشوند.
بکله، این محصول را «صابون درمان سرطان پوست» یا به اختصار SCTS نامیده که به گفته او میتوان آن را هر چند روز یک بار استفاده کرد.