bato-adv

برخورد کیهانی ۱۲۸۰۰ سال قبل باعث تغییرات اقلیمی شد؟

برخورد کیهانی ۱۲۸۰۰ سال قبل باعث تغییرات اقلیمی شد؟
دانشمندان کشف کردند که برخورد کیهانی در ۱۲۸۰۰ سال پیش باعث تغییرات اقلیمی در منطقه ابوهریره در سوریه شد. این تغییرات اقلیمی همچنین باعث شد که مردم این منطقه از شیوه‌های شکار و جمع‌آوری به کشاورزی روی آورند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۸ - ۲۴ مهر ۱۴۰۲

دانشمندان کشف کردند که برخورد کیهانی در ۱۲۸۰۰ سال پیش باعث تغییرات اقلیمی در منطقه ابوهریره در سوریه شد. این تغییرات اقلیمی همچنین باعث شد که مردم این منطقه از شیوه‌های شکار و جمع‌آوری به کشاورزی روی آورند.

یک مطالعه جدید این فرضیه را بررسی کرد که زمین با قطعات یک دنباله‌دار در حال فروپاشی برخورد کرده که باعث تغییرات اقلیمی یانگر درایاس در ۱۲۸۰۰ سال پیش شده است. فرضیه برخورد یانگر درایاس نشان می‌دهد که سرد شدن غیرمعمول زمین در اثر برخورد کیهانی نزدیک به ۱۳۰۰۰ سال پیش ایجاد شده است.

قبل از برخورد کیهانی، منطقه ابوهریره دارای آب‌وهوای گرم و مرطوب بود. مردم این منطقه از تنوع زیادی از گیاهان و حیوانات وحشی برای تغذیه خود استفاده می‌کردند.

دانشمندان می‌گویند: «این برخورد منجر به شرایط محیطی در ابوهریره در سوریه شد که به نفع کشاورزی در این منطقه بود. به عنوان مثال، اولین شیوه‌های ثبت شده کشاورزی غلات و حبوبات خانگی و اهلی کردن حیوانات در کنار فعالیت‌های شکار و جمع آوری از قبل موجود است.»

با این حال، برخورد کیهانی باعث شد که دمای هوا کاهش یابد و میزان بارش کاهش یابد. این تغییرات اقلیمی باعث شد که بسیاری از گیاهان و حیوانات وحشی از بین بروند.

تغییرات اقلیمی منجر به کشاورزی شد؟

به نقل از interesting engineering، جیمز کنت، دانشمند زمین و استاد بازنشسته در UC سانتا باربارا، می‌گوید: در این منطقه عمومی، از شرایط مرطوب‌تر که جنگلی و با منابع غذایی متنوع برای شکارچیان بود، به شرایط خشک‌تر و خنک‌تر که دیگر نمی‌توانستند فقط به عنوان شکارچی زندگی کنند، تغییر یافت.»

باستان شناسان به دلیل ارائه شواهدی از اولین کشاورزی به طور گسترده‌ای از سکونت در ابوهریره آگاه هستند. کنت افزود: «اهالی روستا شروع به کشت جو، گندم و حبوبات کردند. این چیزی است که شواهد به وضوح نشان می‌دهد.»
به دلیل ساخت سد طاقبه بر روی رود فرات در دهه ۱۹۷۰، دانشمندان امروزی نتوانسته‌اند ابوهریره را به طور دقیق مورد مطالعه قرار دهند. در نتیجه ساخت و ساز، ابوهریره زیر آب رفت، اما باستان شناسان توانستند مواد کافی برای مطالعه بیرون بکشند. محققان در این مطالعه اظهار داشتند: «اهالی روستا سابقه فراوان و مستمری از دانه‌ها، حبوبات و سایر غذا‌ها را به یادگار گذاشتند.»

با بررسی بقایای باستان‌شناسی، دانشمندان توانستند انواع گیاهانی را که مردم در دو دوره خاص یعنی قبل و بعد از دوره سرد یانگر دریاس جمع‌آوری می‌کردند، تعیین کنند. دانشمندان توانستند کشف کنند که چگونه منابع غذایی و عادات مردم در واکنش به تغییر شرایط اقلیمی تغییر کرده است. رژیم غذایی باستانی ساکنان منطقه به حبوبات وحشی، غلات نوع وحشی و مقادیر قابل توجهی از میوه‌ها و توت‌های وحشی گسترش یافت.

بر اساس بیانیه دانشمندان، میوه‌ها و انواع توت‌ها در طول آب و هوای سردتر از رژیم غذایی ناپدید شدند و به دلیل آزمایش ساکنان با روش‌های کشت اولیه، به سمت غلات و عدس‌های نوع خانگی چرخیدند.

در نتیجه این تغییرات، مردم ابوهریره مجبور شدند به شیوه‌های کشاورزی روی آورند. آن‌ها شروع به کاشت غلات و حبوبات کردند و حیوانات را اهلی کردند.

چگونه برخورد کیهانی باعث شد که مردم ابوهریره به کشاورزی روی آورند؟

حدود ۱۰۰۰ سال پس از رویداد برخورد کیهانی، مردم در دوران نوسنگی (عصر حجر)، شروع به کشت محصولاتی مانند گندم سبز، گندم انگور، جو پوست کنده، چاودار، نخود فرنگی، عدس، ماشک تلخ، نخود و کتان کردند.

این تغییر پاسخی به آب و هوای خشک‌تر پس از دوره خنک‌سازی یانگر دریاس بود. گیاهان مقاوم به خشکی، اعم از خوراکی و غیرخوراکی، در این زمان برای کشاورزی ضروری‌تر شدند.

علاوه بر این، کاهش قابل توجهی در جمعیت منطقه وجود دارد. شواهد همچنین دگرگونی‌هایی را در ساختار روستا نشان می‌دهد که نشان دهنده تغییر به سمت شیوه‌های کشاورزی است. این تغییرات شامل اهلی کردن اولیه حیوانات، مانند نگهداری دام است که نشان دهنده شیوه زندگی بیشتر کشاورزی است.

کنت خاطرنشان کرد که کشاورزی سرانجام در چندین مکان روی زمین در دوران نوسنگی (عصر حجر) پدید آمد، اما ابتدا در سوریه، اردن، لبنان، فلسطین و بخش‌هایی از ترکیه به دلیل شرایط اقلیمی شدیدی که به دنبال آن تأثیر به وجود آمد، آغاز شد.

اثرات برخورد کیهانی

برخورد کیهانی قدرتمند ۱۲۸۰۰ سال پیش باعث روی آوردن مردم این منطقه ابوهریره به کشاورزی شد، همچنین نشانه‌هایی از سوختن گسترده و لایه‌ای غنی از کربن مشخص داشت.

این لایه سطوح بالایی از پلاتین، نانوالماس و ذرات فلزی کوچک را در خود نگه می‌دارد که نشان‌دهنده دمای فوق‌العاده‌ای فراتر از توانایی فناوری بشر در آن دوره است که نشان‌دهنده وقوع یک برخورد کیهانی است.

شواهد نشان می‌دهد که انفجار‌های هوایی در ارتفاع پایین توسط قطعه دنباله‌داری شبیه به یک قنطورس، یکی از اجرام با عرض کمتر از ۳۰۰ کیلومتر در مدار‌های ناپایدار بین سیارات غول‌پیکر است.

تنها یک نمونه از برخورد‌های کیهانی است که باعث تغییرات اقلیمی شده‌اند. شواهد نشان می‌دهد که برخورد‌های کیهانی می‌توانند باعث تغییرات اقلیمی در مقیاس بزرگ شوند. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که برخورد کیهانی که حدود ۶۵ میلیون سال پیش باعث انقراض دایناسور‌ها شد، باعث شد که دمای زمین به طور متوسط ​​حدود ۱۰ درجه سانتیگراد کاهش یابد.

خطرات احتمالی برخورد کیهانی

علاوه بر تغییرات اقلیمی، برخورد کیهانی می‌تواند تأثیرات دیگری نیز بر محیط زیست زمین داشته باشد. به عنوان مثال، برخورد‌های کیهانی می‌توانند باعث ایجاد آتش‌سوزی‌های گسترده، گردباد‌ها و سیل‌ها شوند. آن‌ها همچنین می‌توانند باعث انتشار مواد شیمیایی و آلاینده‌ها در جو شوند.

با توجه به تأثیرات بالقوه برخورد‌های کیهانی، مهم است که ما در مورد این خطرات آگاه باشیم. ما باید اقداماتی را برای کاهش خطر برخورد‌های کیهانی انجام دهیم و برای مقابله با تأثیرات آن‌ها آماده باشیم.

منبع: تجارت نیوز

  1. مرگ پرندگان در پی پرتاب‌های اسپیس ایکس!
  2. لوگوی جدید جگوار: نماد خودروسازی بریتانیا را نابود کردید!
  3. چرا پلوتون دیگر یک سیاره نیست؟
  4. دانشمندان فرمولی هوشمندانه برای حیات کشف کرده‌اند!
  5. دستگاه هوشمند جدید اپل زندگی در خانه را به کلی تغییر خواهد داد
  6. کدام گوشی آیفون بهترین گزینه برای خرید در سال ۱۴۰۳ است؟
برچسب ها: برخورد کیهانی
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین