ثبت نام آزمون آیلتس به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سامانهای تحت عنوان my.ieltsessentials.com برای هر یک از افراد متقاضی و داوطلب دریافت مدرک آیلتس انجام میگیرد. همچنین سازمان سنجش ثبت نام و برگزاری آزمون آیلتس را به برخی از مؤسسات مجوزدار واگذار نموده است.
آزمون آیلتس (IELTS) مخفف International English Language Testing System میباشد. آیلتس، آزمون زبان انگلیسی در سطح بینالمللی است که با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار میشود و نشاندهندهی توانایی افراد در بکارگیری زبان انگلیسی برای برقراری ارتباط در محیطهای اجتماعی، کاری و آکادمیک است. این آزمون در بیش از ۲۷۰ مرکز واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، هزینه امتحان آیلتس حدودا بین ۲۴۵ تا ۲۵۵ دلار میباشد. آزمون آیلتس هر ماه ۴ بار و در هر سال ۴۸ مرتبه برگزار میشود.
ثبت نام آزمون آیلتس به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سامانهای تحت عنوان my.ieltsessentials.com برای هر یک از افراد متقاضی و داوطلب دریافت مدرک آیلتس انجام میگیرد. همچنین سازمان سنجش ثبت نام و برگزاری آزمون آیلتس را به برخی از مؤسسات مجوزدار واگذار نموده است.
جهت شرکت در آزمون داوطلب باید دارای کارت ملی و یا پاسپورت باشد و هزینه آزمون را پرداخت نماید؛ و از دو ماه قبل برای ثبت نام در آزمون اقدام نمایند. در برخی از مراکز برگزاری آزمون آیلتس داوطلبان باید بالای ۱۶ سال سن داشته باشند.
آیلتس آکادمیک: این آزمون مناسب متقاضیانی است که قصد مهاجرت تحصیلی یا شغلی به کشورهای انگلیسی زبان را دارند.
آیلتس جنرال: آیلتس جنرال به صورت عمومی برای آن دسته از افرادی است که میخواهند زبان انگلیسی را برای انجام کارهای روزمره خود یاد بگیرند.
آیلتس لایف اسکیلز: این آزمون با مهارت نوشتن و خواندن متقاضی در ارتباط نیست و فقط از دو بخش شنیداری و مکالمه تشکیل شده است و امتیازات به صورت A ۱ یا B ۱ تعیین میشود و نمره برای آزمون داده نمیشود و مناسب افرادیست که قصد دارند با خانواده خود در انگلستان زندگی کنند.
ساختار آزمون آیلتس شامل چهار بخش است: Listening شنیداری - Reading خواندن - Writing نوشتن
Speaking مکالمه یا گفتاری. بخشهای مختلف آزمون همگی در یک روز برگزار میشود و آزمون مصاحبه نیز یک هفته قبل یا بعد از آزمون کتبی انجام میشود.
آزمون آیلتس در دو مرحله برگزار میشود:
مرحله اول: این مرحله از آزمون کتبی است و مهارتهای شنیداری، خواندن و نوشتاری داوطلبان را مورد ارزیابی قرار میدهد و انجام آن دو ساعت و چهل دقیقه طول میکشد.
مرحله دوم: این بخش از آزمون آیلتس مرحله گفتاری است که مهارت صحبت کردن داوطلبان به زبان انگلیسی ارزیابی میشود.
آزمون آیلتس نمره رد یا قبولی ندارد و نتیجه آزمون آیلتس نمره داوطلب در هر مهارت و یک نمره کلی از ۹ نمره را مشخص میکند. در آزمون آیلتس نمره کلی داوطلب که در نتیجهی آزمون مشخص میشود، میانگینی از نمرات هر چهار مهارت است. در سطح صفر داوطلب هیچ اطلاعات قابل ارزیابی ندارد و پایینترین سطح آیلتس است و در سطح ۹، داوطلب مهارت کاربردی زبان را دقیق، صحیح، روان همراه با فهم کامل دارد و بالاترین سطح است. به طور معمول سطح ۵ نمرهی متوسط و سطح ۶ به بالا خوب محسوب میشود و برای پذیرش داوطلب در دانشگاه کمبریج، آکسفورد و هاروارد نمرهی آزمون آیلتس باید حداقل سطح ۷ باشد، چرا که در سطح ۷، داوطلب مهارت کاملاً کاربردی زبان را دارد.
ویتهلد شدن «Withheld» شدن نتایج آزمون آیلتس یعنی در ۱۳ روز زمان تعیین شده برای اعلام نتایج آزمون، نتایج آن اعلام نشود و به تعویق افتد. یکی از دلایل ویتهلد شدن در آیلتس عدم تطابق نمرات در مهارتهای چهارگانه آزمون است، دلیل دیگر میتواند شک به شیوه برگزاری و تقلب در آزمون آیلتس باشد.
مدرک آزمونهای زبان انگلیسی بین المللی دارای اعتبار موقت و دائمی است. اعتبار مدرک آزمون آیلتس موقتی بوده و دارای ۲ سال اعتبار است، یعنی پس از ۲ سال فاقد اعتبار خواهد بود و در صورتی که متقاضی بخواهد از مدرک آزمون آیلتس برای مهاجرت استفاده کند، باید مجددا در آزمون شرکت کند و مدرک جدیدی دریافت کند. آزمون آیلتس در ایران توسط سازمان IDP و موسسات دیگر در شهرهای تهران، کرج، مشهد، اهواز، همدان، دزفول، کرمانشاه، تبریز، رشت، شیراز، جزیرهی کیش، اصفهان، کرمان و ساری برگزار میشود.
امکان اعتراض به نتیجه آزمون آیلتس نیز وجود دارد، هر داوطلب میتواند به فاصلهی شش هفته از تاریخ برگزاری آزمون با پرداخت مجدد هزینهی آزمون یک برگهی اعتراض تکمیل نموده و اعتراض خود را در این خصوص اعلام نماید؛ در صورت تأیید اعتراض، این مبلغ به وی مسترد میشود و در غیر این صورت هزینه قابل عودت نخواهد بود.