bato-adv
کد خبر: ۶۷۲۳۹۴

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

پر افتخارترين ورزشكار زن ايرانى در بازي‌هاى آسيايى، نه نجمه خدمتى، نه حميده عباسعلى و نه سایر دختران مشهور ورزش ایران... این یک مقاله اختصاصی است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۴۳ - ۱۸ مهر ۱۴۰۲

هيچ رسانه‌ى ورزشى و غير ورزشى، چه نوشتارى، چه شنيدارى و چه ديدارى تا لحظه‌ى انتشار اين مطلب، نام پرافتخارترين ورزشكار زن ايرانى يا زنان ايرانى در بازي‌هاى آسيايى را به درستى اعلام و معرفى نكرده است.

تا جايى كه برخى اين افتخار را بيشتر از هر ورزشكار ديگرى به نجمه خدمتى دختر تيرانداز بجنوردى كشورمان منتسب مى‌كنند كه يك طلاى انفرادى و يك نقره‌ى تيمى را در ٢٠١٤ اينچئون به گردن آويخت.

البته از بازي‌هاى ١٩٧٤ تهران كه نخستين طلاى ورزشكاران زن ايرانى در بخش تيمى رشته‌ى اسلحه فلوره‌ى شمشيربازى به دست آمد تا بازي‌هاى ٢٠١٤ اينچئون پرافتخارترين ورزشكار زن ايرانى بازي‌هاى آسيايى، مهوش شفاعى نام داشت آنهم با يك طلاى تيمى و يك نقره‌ى انفرادى در تنها دوره‌اى كه ميزبان بوديم.
عنوانى كه آن را در ٢٠١٤ اينچئون، نجمه خدمتى با كسب طلاى انفرادى و نقره تيمى تفنگ ١٠ متر بادى با شمشيرباز كشورمان، شريك شد.

هر چند از اينچئون تا جاكارتاى اندونزى كه اين ركورد شكسته شد و در هانگژو هم افزايش يافت، حتى مى‌توان نجمه خدمتى را پرافتخارترين معرفى كرد، چون برعكس مهوش شفاعى، طلاى انفرادى كسب كرده و نقره تيمى.

اين پنج دختر و اولين طلاى بازي‌هاى آسيايى
رشته‌ى شمشيربازى و اسلحه فلوره ورزشى بود كه در بازي‌هاى آسيايى ١٩٧٤ تهران، براى نخستين بار ورزشكاران زن كشورمان موفق شدند در آن و بصورت تيمى، طعم شيرين مدال طلاى بازي‌هاى آسيايى را بچشند.
مهوش شفاعى كه در اين دوره مدال نقره‌ى انفرادى را هم به گردن آويخت در كنار گيتى محبان، ژيلا الماسى، مريم شريعت زاده و مريم آچاك موفق شدند، جشن كسب مدال طلاى تيمى را برپا كند.

خديجه آزادپور، طلاى اولِ انفرادى و زلزله در چين
دختر اصفهانى ووشوى ايران سد شكن به حساب مى‌آيد، او در بازي‌هاى ٢٠١٠ گوانگ ژو در كشورى كه مهد ووشوى جهان است، ميزبان را نقره داغ كرد تا با كسب طلاى انفرادى وزن ٦٠ كيلوگرم زلزله‌اى مهيب را در سيستم ورزشى چين ايجاد كند.
كارى كه تا امروز هيچ عنوان دار زن ايرانى ديگرى در رشته ووشو از پس انجام آن در بازي‌هاى آسيايى بر نيامده است.
نام خديجه آزادپور هميشه در تاريخ ورزش ايران خواهد درخشيد: اولين زن ورزشكار ايرانى و تنها ووشو كار زن برنده‌ى مدال طلاى انفرادى سرزمينمان، در بازي‌هاى آسيايى.

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

اينچئون ٢٠١٤، نوبت به تاريخ سازى نجمه خدمتى
نجمه خدمتى دختر بجنوردى ايران در اينچئون همان اتفاقى را رقم زد كه مهوش شفاعى ١٩٧٤ تهران رقم زده بود اما بصورت برعكس تا ثابت كند دختران ايرانى اگر بخواهند از پسرها هم بهتر دست به اسلحه مى‌شوند. 
خدمتى در ورزش تيراندازى و اسلحه‌ى تفنگ بادى ١٠ متر مدال طلاى انفرادى و نقره تيمى را به گردن آويخت.
طلاى انفرادى و نقره‌ى تيمى نجمه خدمتى در مقابل طلاى تيمى و نقره‌ى انفرادى شفاعى باعث شد برخى كارشناسان او را پرافتخارترين ورزشكار زن ايرانى در بازي‌هاى آسيايى دانسته و معرفى كنند.
روندى كه تا ٢٠١٨ جاكارتا مورد پذيرش جامعه ورزش كشورمان و رسانه‌ها هم قرار گرفت و بر آن صحه گذاشته شد.

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

اينچون، اوس به طلا با اورامواشی‌هاى حميده
شاید در بين دختران و زنان كاراته كاى تاريخ ورزش ايران، هيچ قهرمان و ورزشكارى به زيبايى و جذابيت حميده عباسعلى، تكنيك سه امتيازى و ديدنى "اورامواشی" يعنى ضربه كف پا به پشت سر حريف را اجرا نمى‌كرد.
دختر بلند بالاى شهررى كه در ٢٠١٤ اينچئون و ٢٠١٨ جاكارتا با تخصص ويژه‌اش در اجراى تكنيك زيباى اورامواشی يك طلا و يك برنز انفرادى را به گردن آويخت و به مدال طلاى بازي‌هاى آسيايى "اوس" گفت.
دخترى كه اگر در آستانه‌ى المپيك ٢٠٢٠ توكيو رباط صليبى پاره شده‌ى خود در اتريش را به تيغ جراحى در آلمان نمى‌سپرد و آن را در ايران عمل مى‌كرد امروز حداقل در كنار نقره و برنز قهرمانى جهانش يك مدال المپيك هم در كارنامه داشت.

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

جاكارتا ٢٠١٨، جايى كه كبدى كارها ركورد را ربودند
تا قبل از هجدهمين دوره بازي‌هاى آسيايى در ٢٠١٤ جاكارتاى اندونزى، كبدى زنان ايران يك نقره و يك برنز را به خود اختصاص داده بود.
اما به يكباره درخشش ويژه‌ى دختران كبدى ايران و شكست هندى‌ها كه قدرت اول اين ورزش و مهد كبدى جهان به حساب مى‌آمدند و كسب مدال ارزشمند و زرين طلا، معادلات را كاملا به هم ريخت.
حال بايد براى معرفى پرافتخارترين ورزشكار زن ايران در بازي‌هاى آسيايى بين تيم كبدى زنان به دنبال كسى يا كسانى گشت كه هر سه مدال طلا، نقره و برنز كسب شده‌ى بازي‌هاى آسيايى ٢٠١٨ جاكارتا، ٢٠١٤ اينچئون و ٢٠١٠ گوانگژو را در كارنامه داشته باشند.

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

هانگژوى ٢٠٢٢، اين سه تفنگدار و بيشترين مدال
با كسب مدال برنز رقابت‌هاى كبدى نوزدهمين دوره بازي‌هاى آسيايى هانگژوى چين كه با يك سال تأخير به دليل اپيدمى كرونا در سال ٢٠٢٣ برگزار شد، سه كبدى كار زن كشورمان كسانى هستند كه با كسب يك مدال طلا، يك نقره و دو برنز، عنوان پرافتخارترين ورزشكار زن ايرانى بازي‌هاى آسيايى را به خود اختصاص داده‌اند.
غزال خلج از تهران، صديقه جعفرى از گلستان و فريده ظريف دوست از سيستان و بلوچستان.
اين سه ورزشكار، برنز گوانگژو و هانگژوى چين، نقره اينچئون كره جنوبى و طلاى جاكارتاى اندونزى را به گردن آويختند.
دقيقا مرغوب‌ترين و بيشترين تعداد مدال كسب شده توسط ورزشكاران زن ايرانى در نوزده دوره برگزارى بازي‌هاى آسيايى.

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

غزال خلج با چهار مدال و دو كاپيتانى پرافتخارترين
غزال خلج با كسب يك طلا، يك نقره و دو برنز بازي‌هاى آسيايى، در كنار دو كاپيتانى تيم ملى كبدى در سال‌هاى ٢٠١٨ جاكاراتا و ٢٠٢٣ هانگژو كه دختران اين رشته‌ى ورزشى مدال‌هاى طلا و برنز را به گردن آويختند، به تنهايى عنوان پرافتخارترين ورزشكار زن كاروان‌هاى اعزامى ورزش ايران به نوزده دوره برگزار شده‌ى اين رقابت‌ها از سال ١٩٥٨ دهلى نو را در اختيار دارد.
كاپيتان ٣٣ ساله تيم ملى كبدى به غير از افتخارات ورزشى‌اش در اين رشته ورزشى؛ تكواندوكار و دروازه‌بان تيم‌هاى ملى فوتبال و فوتسال زنان ايران هم بوده و داراى كارشناسى ارشد در فيزيولوژى ورزشى است.
كاپيتانى تيم كبدى زنان ايران در بازي‌هاى آسيايى ٢٠١٠ گوانگژو كه مدال برنز كسب شد با سهيلا صلبى و نقره‌ى ٢٠١٤ اينچئون با سميرا شعبانى بود كه هر دو گرگانى و گلستانى محسوب مى‌شوند.

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

اگر رباط صليبى‌ام پاره نمى‌شد طلا مى‌گرفتيم
کاپیتان و بهترين بازيكن تيم ملى كبدى ايران و پرافتخارترين ورزشكار زن كشورمان در بازي‌هاى آسيايى كه قبل از اعزام به هانگژو در تمرينات آماده سازى دچار كشيدگى رباط صليبى زانو شده بود، بصورت اختصاصى به ورزش سه گفت: در هانگژو مقابل نپال در دور مقدماتى رباط صليبى زانويم پاره شد، كادر فنى تصميم گرفت بقيه بازي‌ها را به خاطر پارگى رباط صليبى فقط دفاع كنم و در فاز حمله به كار گرفته نشوم، تصميم درستى هم بود، اصلا نمى‌توانستم در تاكتيك‌هاى حمله‌اى تلاش تأثيرگذارى به خرج دهم چون زانويم خالى مى‌كرد.
مقابل بنگلادش و چين تايپه در نيمه نهايى با رباط صليبى پاره به ميدان رفتم چون تيم حداقل در دفاع به من نياز داشت.

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

كنار نمى‌گذارم، عمل مى‌كنم تا هند را بشكنيم
غزال خلج صبح امروز سه شنبه با تيم كبدى زنان به تهران برگشته و بدون استراحت دنبال كارهاى عمل جراحى زانوى خود است.
كبدى و ورزش حرفه‌اى را كنار نخواهم گذاشت، ٣٣ سال كه سنى نيست، بايد انتقام هانگژو را از هندى‌ها بگيريم، هندى‌ها در بازي‌هاى هانگژو خيلى كرى خواندند، البته با همين رباط صليبى پاره و همت بچه‌ها اگر در نيمه نهايى به هند خورده بوديم آنها را مى‌برديم، چين تايپه سرعتى است، با زانوى خراب در مقابل آنها نمى‌شد كارى كرد. اما هندى‌ها قدرتى هستند و مى‌شد آنها را برد.
بايد سريع زانويم را عمل كنم، اگر برسم مى‌خواهم اسفند ماه در ژاپن و قهرمانى پنج نفره جهان به زمين برگردم،
بايد ببينم با جراحى سريع، خواهم رسيد يا نه.

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

رباط صليبى زانوى غزال پاره نبود مدالمان طلا بود
صدیقه جعفرى يكى از سه تفنگدار مثلث پرافتخارترين و ورزشكاران زن كشورمان در بازي‌هاى آسيايى محسوب مى‌شود هم به ورزش سه گفت: معلومه كه اگر غزال مقابل نپال رباط صليبى پاره نمى‌كرد برنز نمى‌گرفتيم، قطعا آن آسيب تاثیر زیادی داشت و اگر پيش نمى‌آمد، حتما رنگ مدال تغییر مى‌كرد و از نيمه نهايى با پيروزى بيرون مى‌آمديم.
غزال به عنوان كاپيتان، راحت تیم را مدیریت مى‌كند و همه اعضاى تيم برایش احترام قائل هستند، در کل انرژی مثبتى دارد و حمایتگر خیلی خوبی هم به شمار مى‌رود.
اما يه سوالى از بازى نيمه نهايى تا اين لحظه ذهنم را رها نمى‌كند، اينكه با چهار دوره تجربه بازي‌هاى آسيايى و چهار مدال نمى‌توانستيم از غزال خلج در حمله بهره ببريم و من هم يكى از حمله كننده‌هاى تخصصى تيم بودم، چرا در دقايق اوليه نيمه نهايى تعويض شده و دوخته شدم به نيمكت؟
هنوز هم از اين اتفاق شوكه هستم.

رکورد استثنایی پرافتخارترین ورزشکار زن ایران

قهرمانانى كه تنها با يك طلا پرافتخارترين مى‌شوند
و اما ركورد غزال خلج و دو قهرمان ديگر كبدى كار زن ورزش كشورمان در بازي‌هاى آسيايى چگونه شكسته خواهد شد؟
تنها هفت ورزشكار زن ايرانى هستند كه اگر از ورزش حرفه‌اى خداحافظى نكنند و بتوانند به بازي‌هاى دوره ى بعد آسيايى هم اعزام شوند، اين شانس را خواهند داشت تا تنها با كسب يك مدال طلا و با توجه به مدال‌هايى كه از دوره‌هاى پيشين اين رقابت‌ها به گردن آويخته‌اند، عنوان پرافتخارترين قهرمان زن ايرانى در بازي‌هاى آسيايى را از غزال خلج، صديقه جعفرى و فريده ظريف دوست، گرفته تا به تنهايى اين عنوان را به خود اختصاص دهند:

١-زهرا كيانى، تالوى ووشو، داراى دو نقره
در ١٤٠٥ بيست و هفت ساله خواهد بود
٢-زينب نوروزى، روئينگ، داراى دو نقره
در ١٤٠٥ بيست و هفت ساله خواهد بود
٣-نجمه خدمتى، تيراندازى، داراى يك طلا و يك نقره
در ١٤٠٥ سى ساله خواهد بود
٤-مهسا جاور، روئينگ، داراى سه نقره و يك برنز
در ١٤٠٥ سى و دو ساله خواهد بود
٥-الهه منصوريان، ووشو، داراى سه نقره و يك برنز
در ١٤٠٥ سى و پنج ساله خواهد بود
٦-نازنين ملايى، روئينگ، داراى دو نقره و يك برنز
در ١٤٠٥ سى و پنج ساله خواهد بود
٧-حميده عباسعلى، كاراته، دارى يك طلا و يك برنز
در ١٤٠٥ سى و هفت ساله خواهد بود

بيستمين دوره بازي‌هاى آسيايى از روز ٢٨ شهريور ١٤٠٥ به ميزبانى ژاپنى‌ها در شهر ناگوياى استان آيچى آغاز خواهد شد، اين رقابت‌ها به ناگويا ٢٠٢٦ شناخته مى‌شود.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین