ماهواره BlueWalker ۳ میتواند گوشیهای عادی را بدون نیاز به سختافزار مخصوص، به گوشیهای ماهوارهای تبدیل کند.
اینترنت ماهوارهای در ماههای اخیر موردتوجه زیادی قرار گرفته است و بسیاری منتظر اضافهشدن این فناوری به گوشیهای هوشمند هستند. در این میان، شرکت AST SpaceMobile با ماهواره BlueWalker ۳ میخواهد گوشیهای هوشمند عادی را به گوشیهای ماهوارهای تبدیل کند.
به گزارش دیجیاتو، ماهواره BlueWalker ۳ یک دستاورد مهم محسوب میشود؛ چرا که میتواند یک گوشی هوشمند عادی را بدون نیاز به هیچگونه سختافزار مخصوص به یک گوشی ماهوارهای تبدیل کند.
شرکت AST SpaceMobile همین چند ماه پیش توانست با گلکسی S۲۲ اولترا تاریخسازی کند. این شرکت با همکاری اپراتور AT&T توانست اولین تماس ماهوارهای را با یک گوشی معمولی، یعنی همان گلکسی اس ۲۲ اولترا انجام دهد.
در اولین تماس ماهوارهای با یک گوشی معمولی، سیگنال اولیه از تگزاس از گلکسی S۲۲ اولترا به ماهواره BlueWalker ۳ رفت و سپس از ماهواره به یک گوشی هوشمند دیگر در ژاپن رسید. یک طیف الکترومغناطیسی نامشخص AT&T در این تماس نقش واسطه را بازی کرد و گوشیها برای برقراری تماس به سختافزار خاصی نیاز نداشتند. در حالت تئوری میتوان با هر گوشی هوشمندی که از شبکه LTE پشتیبانی میکند، چنین تماسی برقرار کرد.
با وجود چنین مزیتی، اندازه بزرگ این ماهواره میتواند دردسرساز شود. این ماهواره بهخاطر اندازه بزرگ خود میتواند آلودگی نوری بسیار زیادی ایجاد کند و درحقیقت روشنترین ماهواره در مدار پایینی زمین محسوب میشود.
براساس تحقیقی جدید، ماهواره BlueWalker ۳ بهاندازه هشتمین ستاره درخشان قابل مشاهده از زمین، «شعرای شامی»، روشن است. این نتیجهگیری براساس مشاهدات منجمان آماتور و حرفهای از کشورهای مختلفی ازجمله آمریکا، مکزیک و هلند بهدست آمده است.
BlueWalker بهخاطر اندازه بزرگ خود، روشنترین ماهواره در آسمان محسوب میشود. این ماهواره درحقیقت یک آرایه ۶۴ مترمربعی است که بزرگترین ماهواره مخابراتی در مدار پایین زمین محسوب میشود. البته از آنجایی که با یک نمونه اولیه روبهرو هستیم، این ماهواره احتمالاً بزرگترین در آینده نخواهد بود. شرکت AST SpaceMobile با پشتیبانی AT&T درحال توسعه یک منظومه ماهوارهای با ماهوارههای بزرگتر است.
اگرچه ماهواره BlueWalker ۳ میتواند گوشیهای عادی را به گوشیهای ماهوارهای تبدیل کند، اما با توجه به آلودگیهای نوری که ایجاد میکند، شاید در مسیر توسعه نسخه نهاییاش مشکلاتی بهوجود بیاید. شاید منجمان مانع از توسعه یا استقرار چنین ماهوارهای شوند.