دمی یارما یک غذای محلی است که بدون گوشت یا حتی با گوشت، میتوانید آن را درست کنید.
دمی یارما یک غذای محلی است که به علت استفاده از بلغور گندم که در زبان و فرهنگ همدانی به آن یارما میگویند یک وعده غذایی بسیار کامل و مقوی است.
به گزارش نمناک، دمی یارما بدون گوشت یا حتی با گوشت را میتوان به عنوان پیشنهاد غذا برای درخواست، ناهار چی درست کنم و شام چی بپزم، ارائه کرد. تفاوتی ندارد که دمی یارما اردبیل را بخواهید بپزید یا دمی یارما همدانی را، در هر دو صورت تقریبا مواد لازم مشابهی را نیاز خواهید داشت، البته با کمی تفاوت.
بلغورگندم (یارما): یک پیمانه
پیاز: یک عدد
هویج کوچک: دو عدد
سیب زمینی کوچک: دو عدد
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
آب: دو و نیم پیمانه
روغن: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
یک عدد پیاز بزرگ را بردارید و آن را بشورید بعد از شستن و پوست گیری پیاز آن را به صورت درشت و خلالی خورد کنید.
ماهیتابه را روی شعله گاز قرار بدهید و کمی روغن درون آن بریزید به این روغن پیازها را اضافه کنید و تفت دهید کمی که پیازها نرم شدند مقداری زرد چوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها رنگ طلایی به خود بگیرند.
دمی یارما این بخش از نمناک، با گوشت تهیه میشود، ولی شما میتوانید دمی یارما بدون گوشت را نیز طبخ کنید. در این مرحله گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا تغییر رنگ بدهد و کمی سرخ شود.
سپس به این مواد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید تا رنگ قرمزی به خود بگیرند.
هویج و سیب زمینیتان را بشورید و به صورت نگینی خورد کنید سپس دوباره سیب زمینی ر ا آب کش کرده و اجازه دهید تا آب آن گرفته شود؛ برای افزایش سرعت روند خشک شدن سیب زمینی میتوانید از یک دستمال استفاده کنید سیب زمینیها را درون دستمال بریزید و آب آن را بگیرید.
در ادامه سیب زمینی و هویج را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوبه تفت دهید بعد از مدتی شعله گاز را کم کنید و در ماهیتابه را بگذارید تا مواد کمی با یکدیگر بپزند.
یک پیمانه بلغور را به همراه دو و نیم پیمانه آب و کمی نمک به موادتان اضافه کنید و روی حرارت بگذارید.
بعد از بخار شدن تمام آب، مواد را دم بگذارید. بعد از دم گرفتن مواد دمی یارما شما اماده است.
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
- دمی یارما را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
- همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.