بسیاری از افراد برای درمان برخی از مشکلات سلامتی مجبور به مصرف امگا ۳ هستند، اما برای تاثیر گذاری بیشتر این دارو بهتر است زمان مناسب مصرف آن را بدانند.
امگا ۳ یکی از مهمترین ترکیبات مغذی است که شاید کمتر به آن پرداخته شده باشد و به همین دلیل بسیاری از افراد از آن غافل هستند. امگا ۳ بیش از هر چیز در ماهیهای چرب یافت میشود و اگر شما به اصطلاح ماهیخور نیستید، احتمال زیادی وجود دارد که کمبود امگا ۳ داشته باشید.
بسیاری از افراد برای درمان برخی از مشکلات سلامتی مجبور به مصرف امگا ۳ هستند، اما برای تاثیرگذاری بیشتر این دارو بهتر است زمان مناسب مصرف آن را بدانند.
معمولاً توصیه میشود که افراد داروها و مکملها را هنگام صبح با صبحانه مصرف کنند. از لحاظ علمی این موضوع ثابت شده است. نوع شروع روز، تا حد زیادی میتواند عامل انرژی بخش برای بدن باشد. یکی از مکملهایی که شما در مورد زمان مصرف آن، سؤال داشتید، مصرف امگا ۳ بود که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به زمان مناسب مصرف آن خواهیم پرداخت.
تحقیقات جدید نشان میدهد که تاثیرگذاری داروها وابسته به زمان مصرف آنها است و در نتیجه باید سعی کنیم برای مصرف دارو و مکملها تایم مشخصی داشته باشیم. روغن ماهی امگا ۳ یکی از رایجترین مکملها میباشد که شما میتوانید آن را با وعده غذایی استفاده کنید تا بیشترین تأثیرش را بگذارد.
امگا ۳ موجود در روغن ماهی چربیهایی هستند که اگر همراه با چربیهای دیگر مصرف شوند، جذب بهتری دارند. اگر آنها را با شکم خالی استفاده کنید، احتمالاً خیلی خوب جذب بدن تان نشود پس بهترین زمان مصرف این مکمل، در قدم اول، زمانی است که معده پرتری داشته باشید.
اگر جزو افرادی هستید که بعد از استفاده از امگا ۳ دچار رفلاکس میشوید، متخصصان پیشنهاد میکنند که این مکمل را به دو قسمت تقسیم کنید و مراقب باشید که هنگام عصر دوز سنگین از آن استفاده نکنید، زیرا امگا ۳ معمولاً روی قسمت بالای مایعات شکم قرار میگیرد و روی آبی که داخل شکم وجود دارد، شناور میشود که ممکن است مصرف آن هنگام عصر باعث سوء هاضمه شود. اگر هم میخواهید قبل از خواب آن را با مواد مغذی دیگر همراه کنید، اشکالی ندارد و میتوانید آن را هنگام شب مصرف کنید.
بسیاری از افراد که از امگا ۳ برای مدت زمان طولانی استفاده کرده اند، ترجیح میدهند که این مکمل را اول صبح به عنوان اولین چیزی که داخل دهان شان میگذارند؛ استفاده کنند. اگرچه محققان اشاره کردند که اسید چرب امگا ۳ باید با غذا مصرف شود و غذای چرب با آن بخورید تا جذب بهتری داشته باشند. امروزه دانشمندان ما را به سمت صبحانههای کم چرب سوق میدهند و دقیقا همین جاست که ما سردرگم میشویم.
اگر شما صبحانه نخورید یا اگر غذاهای کم چرب هنگام صبح مصرف کنید، یعنی باید مصرف امگا ۳ را به زمانی موکول کنید که معده تان پرتر است.
اگر امگا ۳ را به مقدار مناسب مصرف کنید، نتایج آن را به وضوح احساس میکنید که البته زمانبندی هم تاثیر بسیار زیادی دارد. همانطور که گفتیم امگا ۳ فواید زیادی دارد.
مصرف آن هنگام شب باعث بهبودِ کیفیت خواب و کاهش التهابات میشود. اگر به آرتروز یا درد مفصل دچار هستید، احتمالاً علائم تان هنگام صبح شدیدتر میشود. یک مطالعه در فرانسه به این نتیجه رسیده است که داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی اگر ۴ الی ۸ ساعت قبل از اوج درد مصرف شوند، اثرگذاری بیشتری دارند.
ازآن جایی که اسید چرب امگا ۳ تغییرات بیوشیمی مانند داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی ایجاد میکند، در نتیجه مصرف این مکمل هنگام عصر ممکن است باعث شود که شما صبح روز بعد راحتتر از خواب بیدار شوید.
مطالعه دیگری در بریتانیا نشان داده است کودکانی که بعد از عصر، امگا ۳ مصرف میکنند، کیفیت خواب بهتری دارند و کمتر وسط خوابِ شب بیدار میشوند. مطالعات دیگر هم نشان میدهد که مصرف امگا ۳ به اندازه کافی برای افزایش کیفیت استراحت، ریلکسیشن و کاهش خطر آپنه خواب یا خروپف اثرگذار است.
معمولاً افرادی که امگا ۳ استفاده میکنند، آخر هفتهها هم ۳۰ دقیقه خواب طولانی تری دارند که این موضوع برای کنترل رفتار و عواطف کودکان اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.
مطالعات زیادی نشان میدهد که داروهای آسپرین و یا کاهش دهنده کلسترول یا داروهای فشار خون و ضد رفلاکس ممکن است هنگام عصر عملکرد بهتری داشته باشند. دانشمندان توضیح میدهند زمانی که ما خواب هستیم و ریتم شبانهروزی بدن روی تعادل هورمونی اثر گذار است، توانایی بدن در جذب مواد شیمیایی، داروها و مکملها تغییر پیدا میکند.
از آنجایی که بسیاری از علائم خصوصاً علائم مربوط به سکته یا بیماری قلبی هنگام شب بدتر میشود، در نتیجه مصرف بعضی از داروهای خاص یا مکملها قبل از خواب به ما کمک میکند تا وضعیت سلامتی خود را در طول روز بعد بهبود ببخشیم.
شکم ما بین ساعت ۱۰ شب تا ۲ نصف شب حدوداً ۲ الی ۳ برابر اسید بیشتری نسبت به حالت معمولی تولید میکند و در نتیجه ممکن است سوزش معده هنگام دراز کشیدن در این ساعات بدتر شود و عوارض جانبی ناراحتکنندهای را به وجود بیاورد. این عوامل توجیه میکند که چرا ۷۰ درصد افرادی که داروهای ضد رفلاکس را در اواخر روز میخورند تاثیر بیشتری را احساس میکنند.
مطالعات همچنین نشان میدهد که حملات قلبی و سکته بیشتر در اوایل صبح رخ میدهد. مطالعه ۵ سالهای در اسپانیا به این نتیجه رسیده است؛ افرادی که داروی فشار خون خود را هنگام شب میخورند، ۳۳ درصد خطر حمله و سکته کم تری در مقایسه با افرادی که دارو را هنگام صبح میخورند؛ دارند.
منبع: نمناک