bato-adv
کد خبر: ۶۷۱۳۴۴

غافلگیری اسراییل با توفان الاقصی

غافلگیری اسراییل با توفان الاقصی

دقیقا در روز یوم کیپور و سالگرد جنگ ۶ روزه ۱۹۷۳، گروه حماس در عملیاتی بزرگ، گسترده و غافلگیر‌کننده علیه اسراییل، توفان‌الاقصی در سرزمین‌های اشغالی را رقم زد؛ عملیاتی که به واسطه فراگیری و عمق نفوذ آن به گفته بسیاری از کارشناسان طی سال‌های اخیر سابقه نداشته و ضربه‌ای مهلک به اسراییل وارد کرده است.

تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۱۶ مهر ۱۴۰۲

صبح روز شنبه ۵ هزار راکت گردان‌های القسام شاخه نظامی جنبش حماس به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شده و سپس نیرو‌های مقاومت با نفوذ به عمق سرزمین‌ها و شهرک‌های اسراییلی برخی مناطق، پایگاه‌ها و یک پاسگاه پلیس را تصرف کردند. همچنین شبکه‌های اسراییلی اعلام کرده‌اند که تا ظهر روز شنبه، نیرو‌های مقاومت به‌طور آزادانه در سرزمین‌های اشغالی و غلات غزه در حال گشت‌زنی بوده و برخی صهیونیست‌ها را نیز اسیر کرده‌اند؛ به‌طوری‌که اعلام شده در میان این صهیونیست‌ها یک فرمانده ارشد نظامی نیز دیده می‌شود.

به گزارش اعتماد، طبق آخرین آمار تا عصر روز شنبه، حمله گسترده نیرو‌های مقاومت به مواضع صهیونیست‌ها ۱۵۰ کشته و بیش از هزار مجروح بر جای گذاشته است. همچنین در حالی که برخی موشک‌های مقاومت به عسقلان و قلب تل‌آویو اصابت کرده، حداقل ۵۳ اسراییلی از جمله ژنرال نمرود الونی فرمانده سابق لشکر غزه در ارتش رژیم صهیونیستی نیز توسط نیرو‌های مقاومت به اسارت درآمده‌اند.

اعلام همبستگی گروه‌های مقاومت با حماس

از جمله مهم‌ترین تحولاتی که طی روز گذشته صورت گرفته، این است که عملیات نظامی علیه اسراییل توسط شاخه نظامی حماس یعنی گردان‌های القسام کلید خورده، اما بلافاصله سایر گروه‌های مقاومت از جمله گردان‌های المجاهدین، گردان‌های شهدای الاقصی شاخه نظامی فتح و سرایا القدس به عنوان شاخه نظامی جهاد اسلامی نیز با حماس اعلام همبستگی کرده و اعلام کردند در عملیات توفان‌الاقصی‌علیه‌دشمن صهیونیستی شرکت می‌کنند.

علاوه بر این حزب‌الله لبنان نیز با صدور بیانیه‌ای ضمن حمایت از عملیات حماس علیه اسراییل اعلام کرد: این عملیات قهرمانانه پاسخی قاطع به تداوم جنایت‌های رژیم اشغالگر و تجاوز پیاپی به مقدسات و تاییدی بر این است که اراده ملت فلسطین و تفنگ مقاومت تنها گزینه مقابله با تجاوز و اشغالگری است. این عملیات همچنین حامل پیامی به جهان عرب، کشور‌های اسلامی و جامعه جهانی به ویژه آن‌هایی است که به دنبال عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی هستند و به آن‌ها گوشزد می‌کند که مساله فلسطین مساله‌ای جاودان و زنده است و تا زمان پیروزی و آزادی از بین نمی‌رود. در واقع اشاره حزب‌الله لبنان در این بیانیه به موضوع روند عادی‌سازی روابط میان عربستان و اسراییل بازمی‌گردد؛ امری که قرار است با میانجیگری امریکایی‌ها منجر به ایجاد روابط رسمی میان ریاض و تل آویو شود.

در این رابطه هر چند که عربستان و اسراییل اکنون روابط پشت پرده داشته و تاکنون دو وزیر صهیونیستی رسما به ریاض سفر کرده و حالا نیز قرار است عیدیت سلیمان، وزیر محیط‌زیست اسراییل نیز به منظور شرکت در کنفرانس آب و هوا به عربستان سفر کند، اما اعلام گمانه‌زنی‌ها از عادی‌سازی روابط طی ماه‌های آینده سبب ناراحتی و در عین حال نگرانی جامعه مسلمانان و گروه‌های مقاومت در منطقه شده است. به همین دلیل هم است که حزب‌الله لبنان بخشی از بیانیه رسمی خود در اعلام حمایت از گروه‌های مقاومت فلسطینی را به‌طور صریح به این موضوع اختصاص داده و تاکید کرده است: «ما از امت‌های عربی و اسلامی و همچنین آزادگان جهان می‌خواهیم حمایت خود را از ملت فلسطین و نیرو‌های مقاومت اعلام کنند که بر وحدت میدانی آن‌ها با خون، حرف و عمل تایید دارد.»

غافلگیری صهیونیست‌ها

حملات گسترده دیروز حماس به سرزمین‌های اشغالی با غافلگیری تمام‌عیار صهیونیست‌ها همراه شده است؛ به‌طوری‌که فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده از این حملات در سرزمین‌های اشغالی نشان‌دهنده سراسیمگی صهیونیست‌ها برای پناه گرفتن و فرار است. همچنین این در حالی است که پناهگاه‌ها در تل‌آویو، عسقلان و شهرک‌های اطراف غلات غزه باز شده و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تا ۸۰ کیلومتری شهرک‌های غلاف غزه را در وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده و منابع صهیونیستی نیز اعلام کرده‌اند تا عصر روز شنبه اسراییل کاملا کنترل خود را در غلات غزه از دست داده است.

همچنین طبق گزارش منتشر شده از تلویزیون الجزیره، نیرو‌های حماس وارد مرکز پلیس سدیروت شده و علاوه بر در اختیار گرفتن کنترل این مرکز پلیس، چندین خودروی نظامی را به غزه منتقل کرده‌اند. در همین رابطه ارتش صهیونیستی نیز حملات هوایی خود را به پایگاه‌های جنبش حماس در نوار غزه آغاز کرده و تا عصر روز گذشته منابع خبری اعلام کرده‌اند که به واسطه حمله هواپیما‌های اسراییلی ۱۶۱ نفر به شهادت رسیده و حدود ۱۰۰۰ نفر نیز از فلسطینی‌ها زخمی شده‌اند.

اما موضوع مهم در این خصوص صحبت‌های نتانیاهو است که ظهر دیروز بیان کرده است. او در صحبت‌های خود مدعی شده که این اقدام نه درگیری بلکه یک جنگ تمام‌عیار علیه اسراییل است.

او پس از نشست اضطراری کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی همچنین درباره ارزیابی اوضاع فعلی در اراضی اشغالی گفت: امروز با روسای سرویس‌های امنیتی نشستی را برگزار کردیم و دستورالعمل‌هایی را در اختیار آن‌ها قرار دادیم. در وهله نخست دستور پاکسازی شهرک‌ها از فلسطینی‌ها را صادر کردیم و این عملیات پاکسازی طی ساعات آتی انجام خواهد شد. نتانیاهو همچنین مدعی شد: دستور دادم نیرو‌های ذخیره به شکل گسترده‌ای بسیج شوند و با قدرت و به شکلی گستره و بی‌سابقه به حملات پاسخ دهند.

صحبت‌های نتانیاهو در حالی مطرح می‌شود که روزنامه تایمز اسراییل از حمله پهپادی حماس به نظامیان صهیونیستی خبر داده و در عین حال تصویری از یک بولدوزر حماس را منتشر کرد که در حال تخریب دیواره‌های مرزی سرزمین‌های اشغالی و غزه است. همچنین در خبری مهم از سوی این رسانه صهیونیستی، نیرو‌های مقاومت توانسته‌اند به شهرک صهیونیستی اوفاکیم در فاصله ۲۰ کیلومتری مرز غزه نفوذ کرده و شماری از صهیونیست‌ها را دستگیر کنند.

واکنش‌های بین‌المللی به توفان‌الاقصی

همزمان با اینکه اسراییل اعلام کرده در وضعیت جنگی قرار گرفته و سخنگوی ارتش صیهونیستی نیز عملیات حماس را از زمین و دریا اعلام کرده است، عصر دیروز صالح العاروری، نایب‌رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس گفت که شمار زیادی از صهیونیست‌ها از جمله چند افسر عالیرتبه را به اسارت گرفته‌ایم. او همچنین با بیان اینکه مقاومت و در راس آن گردان‌های قسام، هرگز در برابر هتک حرمت مقدسات خود سکوت نمی‌کند، به صراحت اعلام کرد: تماس‌های زیادی از طرف‌های بین‌المللی و منطقه‌ای با رهبران حماس برقرار شده و نبرد تازه در آغاز خود قرار دارد.

در همین رابطه روز گذشته باسم العوادی، سخنگوی دولت عراق در اظهاراتی مطبوعاتی اعلام کرد که موضع مردم و دولت عراق در قبال مساله فلسطین ثابت است و این کشور برای تحقق خواسته‌های مردم فلسطین و دستیابی به حقوق مشروع کامل آن‌ها در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستاده است و ظلم و غصب این حقوق نمی‌تواند صلح پایدار ایجاد کند. این مقام عراقی همچنین گفت: عملیاتی که امروز مردم فلسطین انجام دادند نتیجه طبیعی ظلم و ستم سازمان یافته‌ای است که از گذشته‌های دور توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی که هرگز به قطعنامه‌های بین‌المللی و سازمان ملل متحد پایبند نبوده، انجام شده است.

از سوی دیگر روز گذشته، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای خواستار آتش‌بس بین جنبش حماس و رژیم صهیونیستی شد درحالی که گروه‌های مقاومت عملیات بی‌سابقه‌ای را علیه اسراییل انجام دادند.

در همین رابطه میخاییل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که مسکو از فلسطین و اسراییل می‌خواهد تا درگیری را متوقف کرده و به میز مذاکره بازگردند. وی توضیح داد: ما با تمام آن‌ها در ارتباط هستیم و از آن‌ها می‌خواهیم تا آتش‌بس کرده و به میز مذاکره بازگردند. آن‌ها چقدر از درخواست‌های ما استقبال می‌کنند؟ خب، ما طرفدار حل مسالمت‌آمیز همه مسائل بر اساس منافع متقابل هستیم.

این مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرده که مسکو به تازگی با اسراییل، فلسطین و مصر و سایر کشور‌های عربی در تماس بوده تا تنش‌زدایی کند.

این در حالی است که آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد: ایالات متحده امریکا به صراحت حملات حماس علیه اسراییل را محکوم می‌کند. او همچنین تصریح کرده: ما قاطعانه در کنار دولت و مردم اسراییل ایستاده‌ایم و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی با تزاچی هانگبی، مشاور امنیت ملی اسراییل صحبت کرده است و ما همچنان در تماس نزدیک با شرکای اسراییلی خود هستیم.

همچنین لوید آستین، وزیر دفاع امریکا هم در واکنش به عملیات توفان‌الاقصی طی گفت‌وگویی که با رسانه‌های اسراییلی داشته، اعلام کرده امریکا تضمین می‌کند اسراییل هر چیزی که برای دفاع از خود نیاز داشته باشد را تامین کند.

برچسب ها: توفان الاقصی
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین