تخم هندوانه، به ویژه انواع بو داده، پر از آهن هستند و مواد معدنی باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی میشود. ویتامین B در دانهها نیز در این زمینه کمک میکنند.
خواص تخمه هندوانه فوقالعاده و بی نظیر است. از مهمترین خواص تخمههای هندوانه میتوان به بهبود سلامت قلب، درمان دیابت، تقویت مو و... اشاره کرد.
به گزارش برنا، تخمههایی که در میوه هندوانه یافت میشوند دارای کالری کم و مواد مغذی بسیار زیادی هستند و سمی نیستند و مزایای زیادی ارائه میدهند. بعضی از آنها شامل تقویت سلامت قلب و ایمنی بدن و کنترل قند خون میباشند؛ دانهها غنی از مواد مغذی مانند پتاسیم، مس، سلنیوم و روی هستند که ممکن است در رژیم غذایی شما کم نباشد.
شما میتوانید خود تخمههای هندوانه یا پودر شده آنها را مصرف کنید آنچه باعث میشود که دانهها حتی بیشتر از پروتئین مفید باشند، محتوای ویتامین B است. تخمههای هندوانه میتوانند برای میان وعدهها مفید و ارزان قیمت باشند که میتوانید در بین وعدههای غذایی خود استفاده کنید.
خواص باورنکردنی تخمه هندوانه
نه تنها تخمه ها، بلکه حتی روغن تخمه هندوانه نیز پر از مزایا است؛ روغن تخمه هندوانه پس از خشک کردن دانههای خرد شده استخراج میشود. روغن تخمه هندوانه در آفریقای غربی محبوبیت فراوانی دارد و برای پوست و موی شما به طور معجزه آسایی مفید است. خواص مرطوبکنندگی عالی و بافتی ظریف دارد. به همین دلیل است که اغلب در روغن بچهها استفاده میشود و غنی از مواد معدنی، ویتامینها و سایر اسیدهای چرب ضروری است.
یکی از مواد مهم آن، اسید لینولئیک است که برای پوست مفید میباشد و حتی از بیماری قلبی و سکته مغزی جلوگیری میکند.
بعضیها هندوانه بدون تخمه را ترجیح میدهند؛ میوهای پرورش داده میشود تا هیچ تخمهای نداشته باشد و از آنجا که مصرف میوه بدون دانه آسانتر و راحت است، دارای ارزش تجاری بیشتری میباشد. اما از نظر سلامتی، هندوانه تخم دار مفید است و تخمههای هندوانه خواص و فوایدی دارند که در این مطلب خواهیم گفت.
روشهای استفاده از تخمههای هندوانه برای بهرهمند شدن از خواص آن
آیا شما میتوانید دانههای هندوانه را بخورید؟ این کل معامله است، درست است؟ بله، شما مطمئنا میتوانید. ولی یک سؤال و آن هم اینکه، آیا میدانید این تخمههای سیاه و سفید چقدر خاصیت دارند؟ شما میتوانید به سادگی در حالی که میوه میخورید دانه آن را بجویید این سادهترین راه برای انجام این کار است؛ یا شما میتوانید تخمههای هندوانه ای، بخورید. مصرف دانههای هندوانه بسیار مفید است و این، به این دلیل است که شما مقدار کامل پروتئین و سایر مواد مغذی را دریافت میکنید.
شما میتوانید تخمههای آن را بعد از اینکه جوانه زد مصرف کنید. بعد از اینکه صدفهای سیاه سخت را از بین بردید؛ این فرآیند ممکن است چند روز طول بکشد، اما ارزشش را دارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که تخمهها را در شب خیس کنید. برخیها در مقابل خیس کردن حساسیت نشان میدهند، زیرا این کار باعث رشد قارچ میشود. چند روز صبر کنید تا بذرها به طور محسوس جوانه بزنند؛ پس از اینکه آنها را در زیر خورشید یا در فر خشک کردید میتوانید به عنوان یک میان وعده سالم میل کنید.
همچنین میتوانید تخمهها را بپزید؛ به سادگی بذرها را بر روی یک ورق پخت قرار دهید و آنها را در حدود ۱۵ دقیقه (۳۲۵ درجه فارنهایت) قرار دهید، دانهها قهوهای و ترد میشوند. عیب آن این است که ممکن است بعضی از مواد مغذی را از دست بدهند؛ اما یک میان وعده خوشمزه هستند. شما همچنین میتوانید میان وعده خود را با مقداری از روغن زیتون و نمک طعم دار کنید.
راه دیگر مصرف مواد مغذی دانههای هندوانه، استفاده از روغن آنها است. شما میتوانید روغن دانه هندوانه را از بازار خریداری کنید و از آن در آشپزی استفاده کنید. همچنین شما میتوانید روغن را بر روی سالاد بریزید و حتی از آن استفاده کنید.
اما چرا باید آنها را بخورید؟ اول از همه خوردن دانهها به طور مستقیم خوب است، اما جوانه آنها بهتر است. حدودا ۱/۸ فنجان از دانههای هندوانه، حدود ۱۰ گرم پروتئین را ارائه میدهند. جوانه زدن تخمه ها، ترکیبات موجود در تخمهها را حذف میکند که باعث میشود بدن آنها را جذب کند.
تخمهها مملو از پروتئین، منیزیم، ویتامین B و اسیدهای چرب غیر اشباع و پلی غیر اشباع هستند؛ همه اینها کلسترول و التهاب را کاهش میدهند و از بیماری قلبی و سکته مغزی جلوگیری میکنند.
پروتئین تخمههای هندوانه، شامل چندین اسید آمینه است که یکی از آنها آرژنین است. بدن ما مقداری آرژنین تولید میکند، اما آرژنین اضافی دارای مزایای بیشتری است. این میتواند فشار خون را تنظیم کند و حتی در درمان بیماریهای قلبی عروقی کمک کند. سایر اسیدهای آمینه در پروتئین تخمههای هندوانه عبارتند از گلوتامیک اسید، تریپتوفان و لیزین.
تخمهها همچنین غنی از ویتامینهای B هستند، که طبق گفته انجمن جامعه سرطان آمریکا، مواد غذایی را به انرژی تبدیل میکنند و از سایر توابع مهم بدن حمایت میکنند. تخمههای هندوانه غنی از نیاسین، یک ویتامین B قوی هستند که سیستمهای عصبی و گوارشی و سلامت پوست را حفظ میکنند.
سایر ویتامینهای B در تخمههای هندوانه عبارتند از.
فولات، تیامین، ویتامین B ۶، ریبوفلاوین و اسید پانتوتنیک.
مواد معدنی غنی تخمههای هندوانه عبارتند از؛ آهن، پتاسیم، مس، منیزیم، منگنز، سدیم، فسفر و روی هستند و همانطور که دیدیم، چربیهای موجود در دانه ها، اسیدهای چرب غیر اشباع و پلی غیر اشباع هستند.
مزایای سلامتی و خواص قابل توجه تخمههای هندوانه چیست؟
مزایای تخمه هندوانه شامل سیستم ایمنی قوی، قلب سالم و کمک به بهبود عملکرد مغز است. برخی از مزایای شگفت انگیز مهم برای خوردن تخمههای هندوانه، عبارتند از:
۱. تخمه هندوانه سلامت قلب را ارتقا میدهد:
منیزیم در تخمههای هندوانه به شدت به سلامت قلب کمک میکند. آنها به عملکرد طبیعی قلب کمک میکنند و فشار خون را تنظیم میکنند. دانههای هندوانه غنی از روی هستند که نقش کلیدی در سلامت قلب دارند. نحوه حرکت کلسیم را در سلولهای قلب شما تنظیم میکند. این مهم است که سطح کلسیم بیش از حد میتواند منجر به نارسایی قلبی شود و بیماران مبتلا به نارسایی قلب دارای کمبود روی شدید هستند، که به سادگی توضیح میدهد که چرا این مواد معدنی برای قلب بسیار مهم است.
۲. تقویت سیستم ایمنی با تخمه هندوانه:
تخمههای هندوانه، به ویژه انواع بو داده، پر از آهن هستند و مواد معدنی باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی میشود. ویتامین B در دانهها نیز در این زمینه کمک میکنند.
۳. تقویت باروری مردانه با تخمه هندوانه:
مکمل روی، در تخمه هندوانه برای سیستم تولید مثل بسیار مهم است. بر اساس یک مطالعه چینی، مکمل روی میتواند به طور قابل توجهی باعث افزایش کیفیت اسپرم مردان نابارور شود.
۴. بهبود سلامت مغز یکی از خواص تخمه هندوانه:
منیزیم موجود در تخمههای هندوانه میتواند به بهبود حافظه کمک کند؛ همچنین میتواند از بروز پیری حافظه جلوگیری کند. مطالعات همچنین نشان میدهند که درمانهای مبتنی بر منیزیم میتواند با موفقیت بزرگی برای از دست دادن حافظه مرتبط با سن عمل کند. یک مطالعه آمریکایی میگوید که منیزیم موجود در مغز میتواند حافظه را بهبود بخشد و حتی یادگیری را تسریع دهد.
۵. درمان دیابت از خواص تخمه هندوانه:
بر اساس یک مطالعه ایرانی، تخمههای هندوانه تاثیر مثبتی بر انباشت گلیکوژن دارند که میتوانند به درمان دیابت کمک کنند. عصارههای تخمه هندوانه به عنوان ضد دیابتی به حساب میآیند، آنها در کاهش سطح گلوکز پلاسما توانایی دارند.
۶. تخمه هندوانه برای تقویت مو و درمان ریزش آن:
به غیر از تقویت مو، منیزیم نقش مهمی در جلوگیری از شکستگی مو دارد و در نتیجه باعث افزایش رشد مو میشود. سطح پایین منیزیم، میتواند ریزش مو را تسریع کند. مهم است که توجه داشته باشیم که موهای شما هر هفت سال تغییر میکند و مصرف منیزیم کافی یکی از راههای حفظ آرایش موهای شما است. در یک مطالعه کره ای، مکمل روی مانع از ریزش مو میشود و حتی بهبود فولیکولهای مو را تسریع میکند.
۷. بهبود سلامت گوارش از خواص تخمه هندوانه:
منیزیم تخمههای هندوانه، آنزیمهایی را فعال میکند که به بدن کمک میکند که مواد مغذی را جذب کند. این کار بدن را قادر میسازد که غذا را تجزیه کرده و بهتر آن را هضم کند و همچنین به تولید و انتقال انرژی در طول هضم کمک میکند و کمبود منیزیم میتواند منجر به هضم ضعیف شود.
۸. تخمه هندوانه برای پاک کردن پوست و بهبود سلامت پوست:
منیزیم موجود در تخمهها میتوانند به بهبود ظاهر کلی پوست شما کمک کنند. آکنه را کاهش میدهد و سایر مسائل پوست را درمان میکند. این مواد معدنی سطح کورتیزول را کاهش میدهند، فرایندهای سلولی را بهبود میبخشند و هورمونها را متعادل میکنند.
۹. کاهش پیری از خواص تخمه هندوانه:
همانطور که در مطالعات انجام شده، منیزیم ممکن است سرعت رشد پیری را کاهش دهد و روی نقش سنتز پروتئین، تقسیم سلولی و تعمیر سلولی را ایفا میکند؛ به همین دلیل است که میتواند باعث کند شدن پیری شود.