ظروف چدنی دارای ویژگیهایی هستند که آنها را نسبت به سایر ظروف نچسب متمایز میکند. با ظروف چدنی دیگر نباید نگران استفاده از روغن زیاد، کمبود آهن غذا و متصاعد شدن مواد شیمیایی باشید.
به یک چیدمان مدولار (دارای بخشهای مجزا) در آشپزخانه خود فکر کنید، در چنین آشپزخانهای همیشه تعداد زیادی ظروف پخت و پز نچسب را روی سکو پیدا خواهید کرد که مطمئنا چشمنواز به نظر میرسند.
به گزارش تایمز آف ایندیا، اما واقعیت این است که زیبایی آنها تنها ظاهری است، در واقع بسیاری از آن ظرفهای نچسب از موادی ساخته شدهاند که در داخل بدن انسان آسیب ایجاد میکنند. سادهترین راه حل برای اجتناب از پخت و پز در ظروف ناسالم نچسب استفاده از چدن است. ظروف چدنی مملو از مزایای سلامتی هستند که زندگی و پخت و پز در آشپزخانه شما را آسانتر میکند. در این مطلب به تعدادی از ویژگیهای برتر ظروف چدنی نسبت به سایر ظروف نچسب اشاره میکنیم.
به طور سنتی، اعتقاد بر این است که پختن غذا در ظروف آهنی (چدن از خانواده آلیاژهای آهنی است) به طور خودکار محتوای آهن غذا را بهبود میبخشد. به گفته کارشناسان، هنگامی که غذای خام با سطح فلزی تماس پیدا میکند و حرارت وارد میشود، آهن در غذا آزاد میشود. مشخص شده است که حتی اگر غذای اسیدی را روی ظروف چدنی بپزید، غذا را با آهن غنی میکند و به بهبود دریافت آهن در بدن شما کمک میکند.
به طور طبیعی ظروف نچسب دارای روکش تفلون هستند و ثابت شده که مواد شیمیایی به نام ترکیبات پرفلورینه (PFC) را در هوا آزاد میکند که برای بدن انسان مضر است. از طرف دیگر، ظروف چدنی هنگام حرارت دادن چنین مواد شیمیایی آزاد نمیکنند و مشخص شده که اگر بعد از هر بار شستشو و استفاده به خوبی با روغن چرب شوند، طبیعتا نچسب هستند و عوارض جانبی آن صفر است.
همیشه وقتی صحبت از فایدهای برای پخت و پز در ظروف نچسب میشود، سوالهای زیادی در ذهن ایجاد میشود و اغلب بسیاری درباره سلامت این ظروف تردید دارند، اما در مورد ظروف آهنی همیشه گفته میشود که هیچ عارضهای ندارد و حتی عنوان غیر سمی را بر این ظروف گذاشتهاند.
مصرف روغن کمتر
ممکن است از فهمیدن این مساله که ظروف چدنی باعث کاهش مصرف روغن میشود، شگفتزده شوید، اما این واقعیت دارد. مشخص شده که در مقایسه با سایر ظروف فلزی و ظروف نچسب، ظروف چدنی روغن کمتری مصرف میکنند که باعث میشود غذا مغذیتر شود.
در حالی که ظروف نچسب دارای دستورالعملی از چیزهایی است که می توانید بپزید و چیزهایی که نمیتوانید در آن بپزید، ظروف آهنی یک وسیله همه کاره هستند و میتوانند برای سرخ کردن، آب پز کردن و حتی کباب کردن استفاده شوند.
ظروف چدنی سنگین هستند همین ویژگی باعث شده که گرما را برای مدت طولانی تری نگه دارند. این به صرفه جویی در سوخت کمک میکند و همچنین برای تفت دادن استیک در دمای بالا یا دم کردن خورش با حرارت کم مفید است.
در حالی که بسیاری از ظروف آشپزی دارای دستورالعملهای مربوط به شستشو و نگهداری هستند، نگهداری و تمیز کردن ظروف چدنی بسیار آسان است. ظرف چندی خود را بهسادگی زیر آب ولرم ببرید. سپس به آرامی مایع ظرفشویی را بمالید و آن را خوب بشویید. حالا ظرف را کمی گرم کنید و با دستمال کاغذی آغشته به کمی روغن آن را پاک کنید تا بتوانید برای مدتی طولانی از آن نگهداری کنید.
منبع:همشهری آنلاین