این ماجرا تکاندهنده است؛ نه از جهت کشته شدن یک کوسه بلکه از این جهت که نشان میدهد زبالههای انسانی به چه میزان خطرناکی در طبیعت پراکنده شدهاند و چگونه به شیوههای مختلف در حال تهدید حیات در روی سیارۀ ما هستند.
به گفته اداره محیط زیست جزایر کِیمِن، این کوسۀ صخرهای کارائیب احتمالاً یک ماهه بوده که در آبهای گراند کِیمِن، حدود ۴۵۰ مایلی جنوب میامی مُرده است.
به گزارش فرادید، این دپارتمان در پست فیسبوک خود در ۲۰ سپتامبر نوشت: یکی از اعضای اداره محیط زیست این کوسه را با یک دمپایی پلاستیکی دور بدنش در ساحل جنوب ساند (Sound) پیدا کرد. کوسه در دمپایی پلاستیکی گیر افتاده بود و این اتفاق مانع شنا کردن او شده و آبششهایش را پوشانده بود. این گرفتگی، جذب اکسیژن را متوقف کرده و منجر به مرگ کوسه شده بود.
به گفته مقامات، علت مرگ خفگی بوده است. با این حال، ممکن است انقباض بدن بر توانایی غذا خوردن کوسه نیز اثر گذاشته باشد. آنطور که مقامات گفتند، معاینۀ معدۀ کوسه نشان داد اخیرا غذا نخورده است، زیرا فقط ماسه و یک کرم کوچک در معدهی او پیدا شد.
این کوسه حدود دو و نیم فوت طول داشت به این معنا که اواخر جولای یا اوایل آگوست متولد شده بود. هنوز توضیحی در مورد اینکه چگونه این کوسه در دمپایی به دام افتاده، ارائه نشده است.
موزهی تاریخ طبیعی فلوریدا گزارش میدهد که کوسههای صخرهای کارائیب تا ۱۰ فوت رشد میکنند و در منطقۀ محل زندگیشان در رأس هرم غذایی قرار دارند. آنها اطراف صخرههای مرجانی دریای کارائیب رایج هستند و روش خوابیدنشان در غارها و بستر اقیانوس هنوز به درستی درک نشده است.
کارشناسان محیط زیست میگویند در حال حاضر هزاران تن پلاستیکِ تجزیهناپذیر در دریاها و اقیانوسهای جهان شناور هستند. پلاستیک میتواند به طور نامحدود در دریا بماند، به موجودات ساکن دریا بچسبد و اکوسیستمهای دریایی را ویران کند. نتیجۀ این فرایند بر زندگی خود انسان نیز اثر خواهد گذاشت چنان که طبق مطالعات اخیر، هماکنون نیز آثاری از میکروپلاستیک در بدن انسانها یافت شده است.