دبی یکی از چهار بازاری بوده که شاهد رشد فروش کلی خانه های لوکس در فاصله سه ماهه دوم 2022 تا سه ماهه دوم سال 2023 با نرخ 79 درصد بوده است. پس از دبی سیدنی با 46 درصد، پاریس با 17 درصد و ژنو با 7 درصد در رتبه های بعدی از نظر میزان فروش خانه های لوکس قرار گرفته اند.
فرارو- در سطح جهانی رونق املاک لوکس با آسیب مواجه شده چرا که نرخ های نرخ های بهره بالاتر که هزینه های وام را افزایش داده عوارض خود را به همراه داشته اند. با این وجود، دبی شاهد افزایش فروش خانه های 10 میلیون دلاری بود و بالاترین حجم فروش جهانی را در این بازار با 1.5 میلیارد دلار در سه ماهه دوم سال جاری ثبت کرد.
به گزارش فرارو به المانیتور، در نظرسنجی ای صورت گرفته توسط شرکت مشاوره املاک نایت فرانک با استفاده از داده های 12 بازار بین المللی کلیدی فروش املاک مسکونی به ارزش بیش از 10 میلیون دلار در سه ماهه دوم از آوریل تا ژوئن 2023 میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13 درصد کاهش یافت.
تعداد کل فروش های مسکونی لوکس در 12 ماه منتهی به ژوئن در بازارهای مورد بررسی اندکی به کم تر از 30 میلیارد دلار کاهش یافت و در آن دوره در سال 2021 حدود یک چهارم ارزش خود را کاهش داد و به 40.7 میلیارد دلار رسید. البته ارقام سال جاری هنوز بسیار بیش از میزان فروش در دوره پیش از پاندمی کووید است که در سال 2019 میلادی به 18.6 میلیارد دلار رسید اگرچه پس از 11 افزایش نرخ بهره تاکنون و با نرخ سیاستگذاری فدرال بین 5.25 تا 5.5 درصد بازار املاک لوکس بار ناشی از آن افزایش نرخ بهره را احساس می کند.
دبی یکی از چهار بازاری بود که شاهد رشد فروش کلی املاک مسکونی سطح بالا بین سه ماهه دوم 2022 و سه ماهه دوم 2023 با 79 درصد بود. پس از دبی سیدنی با 46 درصد، پاریس با 17 درصد و ژنو با 7 درصد در رتبه های بعدی از نظر میزان فروش خانه های لوکس قرار گرفته اند.
هم چنین در سه ماهه دوم با 1.582 میلیارد دلار در فروش 95 ملک و فروش کلی سالانه 320 ملک با حجم 5.834 میلیارد دلار در بازار جهانی پیشتاز شد. نیویورک با 1.142 میلیارد دلار از 67 فروش در سه ماهه دوم، لندن با 1.034 میلیارد دلار و 54 فروش و هنگ کنگ با 834 میلیون دلار در 42 فروش در رتبه دوم قرار گرفتند. در کل 422 فروش در طول سه ماهه در شهرهای مورد بررسی وجود داشت.
دبی به دلیل هجوم ثروت جهانی که در سالیان اخیر بخ آن شهر جهانی سرازیر شده توانست این جهش بزرگ را به نام خود در جایگاه رهبری بازار فروش املاک لوکس به ثبت برساند.
"ساموئل وندل" تحلیلگر ارشد تحقیقات بازار در سایت "المانیتور" اشاره می کند که امارات متحده عربی و همراه با آن دبی به عنوان پناهگاه امن مجلل برای مهاجران ثروتمند و سرمایه گذارانی که در بسیاری از حوزه های قضایی به عنوان افرادی نامطلوب شناخته می شوند از جمله میلیونرهای رمز ارز دیجیتال تا روس های مرفهی که از تحریم های غرب فرار می کنند شناخته شده است.
امارات متحده عربی به همراه سایر کشورهای خلیج فارس در سال 2022 رشد اقتصادی خود را بیش تر از میانگین جهانی حفظ کردند. این وضعیت برای امارات با ایجاد محیطی دلپذیرتر برای خریداران خانه های لوکس علاوه بر صادرات انرژی امکان پذیر شد.
طبق گزارش مهاجرت خصوصی هنلی در سال 2023 میلادی امارات متحده عربی بالاترین ورودی خالص میلیونرها را در جهان در سال گذشته به خود اختصاص داد زیرا تعداد ساکنان آن با دارایی خالص 1 میلیون دلار یا بیش تر به میزان 5200 نفر افزایش یافت. در مقابل، چین شاهد کاهش بیش تر در تعداد کل میلیونرها بود و پس از آن بریتانیا و سپس روسیه از این نظر در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
"لیام بیلی" رئیس تحقیقات جهانی نایت فرانک با نگاهی به آینده فروش خانه های لوکس پیش بینی می کند که حجم تجارت جهانی در سال آینده حتی کمتر شود زیرا بازار املاک و مستغلات فوق العاده از نقاط اوج اخیر عقب نشینی می کند. بیلی در گزارش نایت فرانک می گوید:"بزرگترین محدودیت در اکثر بازارها در کوتاه مدت، عرضه است. عدم توسعه جدید در فاصله سال های 2020 و 2022 آغاز می شود یعنی سال 2024 سالی ناچیز برای تحویل خانه های جدید خواهد بود. این امر به افزایش رقابت برای سهام موجود اشاره دارد که باید برای پایین آوردن کف قیمت به منظور قیمت گذاری عمل کند".