در چین مردم میتوانند حتی سفتترین گوشتها را هم نرم کنند. برای این منظور گوشت را به مدت حدوداً ۱۵ دقیقه در زردهی تخم مرغ میخوابانند. این کار شاید غیر منطقی به نظر برسد، چون معمولاً از چیزهای دیگری مانند آب لیموترش، سرکه و دیگر مواد اسیدی برای این منظور استفاده میشود.
برخی افراد به آشپزی به چشم کاری خسته کننده نگاه میکنند و برخی هم آن را پروسهای سرگرم کننده میدانند. اما هر کس که پای گاز برای پخت غذا زمان صرف کند، سعی میکند آن را خوشمزه تر، سالمتر و خوش رنگ و لعابتر درست کند.
با استفاده از برخی ترفندهای آشپزی میتوانید به این اهداف دست یابید؛ و این ترفندها میتواند از کشورهای مختلف دنیا باشد.
در ادامه با چند ترفند آشپزی مفید از کشور چین آشنا خواهیم شد.
در چین، مردم معمولاً میوهها و سبزیجات خود را خوب میشویند. ابتدا آنها را با آب شیر شستشو میدهند، سپس در محلول آب نمک میگذراند و بعد از آن، بار دیگر آنها را آب کشی میکنند؛ و این روش کاملاً درست هم هست. دانشمندان به شواهدی دست یافته اند که شستشو با آب نمک به از میان رفتن مؤثر آفت کشها از میوهها و سبزیجات کمک میکند.
یک روش سادهی انجام این کار این است که یک قاشق غذاخوری نمک و نیم پیمانه آب را باهم ترکیب کنید و درون یک بطری اسپری بریزید، سپس این ترکیب را روی میوهها و سبزیجات اسپری کنید. بعد آنها را زیر آب خوب بمالید و آب بکشید. در نهایت، همه چیز را با یک دستمال حولهی کاغذی خشک کنید.
چینیها هنگام پخت برنج نیازی به دانستن مقدار دقیق آب و برنج ندارند. آنها صرفاً مقدار برنج مورد نیازشان را داخل قابلمه میریزند و سپس انگشت اشارهی خود را با زاویهی صحیح روی سطح برنج قرار میدهند. تنها کاری که باید انجام دهند این است که آنقدری آب درون قابلمه بریزند که یک بند از انگشت شان را بپوشاند.
بسیاری از ما تعجب میکنیم که آشپزهای چینی چطور ماهی و گوشت را تا آنطور براق میکنند. راز آن در نشاستهی ذرت است در تقریباً هر آشپزخانهای در چین از آن استفاده میشود. هیچ سسی وجود ندارد که چینیها بدون نشاسته آن را درست کنند (منظور سسی است که در دمای بالا تهیه میشود و در طبخ غذا به کار میرود).
در چین مردم میتوانند حتی سفتترین گوشتها را هم نرم کنند. برای این منظور گوشت را به مدت حدوداً ۱۵ دقیقه در زردهی تخم مرغ میخوابانند. این کار شاید غیر منطقی به نظر برسد، چون معمولاً از چیزهای دیگری مانند آب لیموترش، سرکه و دیگر مواد اسیدی برای این منظور استفاده میشود.
به گفتهی آشپزهای چینی، زردهی تخم مرغ گوشت را براقتر میکند و از آن در پروسهی پخت محافظت میکند. در حقیقت، زردهی تخم مرغ مانع از بخار شدن آب درون گوشت میشود، به همین دلیل گوشت رطوبت و طعمش را حفظ میکند.
در چین، مردم گوشت خام را درون آب قرار میدهند، آن را با آب میپزند و سپس آب را خالی میکنند و بعد از آن، گوشت را میپزند، سرخ میکنند، یا دوباره با آب تازه میپزند. این کار دلایل متعددی دارد.
اول آنکه جوشاندن به از میان رفتن آلودگیها و خون اضافهی گوشت کمک میکند. دوم اینکه، این کار باعث نرم شدن برخی انواع گوشت میشود.
در نهایت، بعد از آنکه گوشت به طور کامل با آب پخت، برای طعم دار کردن گوشت، آن را به همراه سبزیجات و ادویهها سرخ میکنند.
در فرهنگ غذایی چین، غذاهای بخارپز زیادی وجود دارد. از این روش حتی برای درست کردن غذاهایی که با آرد تهیه میشوند، هم استفاده میشود. چینیها از نوعی سبد بامبو برای قرار دادن مواد غذایی بر روی آب جوش استفاده میکنند.
برای آنکه بتوانید به روش چینی ها، غذاهای خوبی درست کنید، نیازی به سبد بامبو ندارید. میتوانید از آبکشهای فلزی معمول هم استفاده کنید. آن را روی یک قابلمه حاوی آب جوش قرار دهید. اما از گاز خیلی دور نشوید، چون باید مطمئن شوید که هنوز آب کافی درون قابلمه باقی مانده.
چینیها در دسرهای خود از شکر زیادی استفاده نمیکنند و مربا و شکلات در این کشور طرفدار چندانی ندارد. آنها از محصولات گیاهی مانند کنجد، لوبیا و سیب زمینی شیرین برای شیرین کردن دسرهای خود استفاده میکنند.
به همین دلیل، اگر عادت به خوردن خوراکیهای خیلی شیرین داشته باشید، ممکن است دسرهای چینی به نظرتان بی مزه به نظر برسند. شاید به همین خاطر است که اغلب چینیها لاغر اندام اند.
چینیها صدها سال است که شیفتهی کنجدند و از آن در تقریباً همهی غذاهای خود استفاده میکنند. آنها یک دسر سنتی هم به نام توپ کنجدی دارند.
کنجد، کلسیم، آهن، منیزیم و مس فراوانی دارد؛ بنابراین باید آن را بیشتر مصرف کنید.
منبع: روزیاتو