«پلویی که همه طرفش ته دیگ داشته باشه محشره!»
ته دیگ باب دل همگان است! به هر سبک و مدلی که باشد در دلبری کردن استاد است! تصور نان سرخ شدهی طعمگرفته و خرچ خرچ آن زیر دندان هم دلچسب است!
به گزارش راهنماتو، بقچه پلو اسم یک غذاست. غذایی که با نان یا خمیر یوفکا احاطه شده است و وقتی آن را با کفگیر باز میکنی راز خوشمزگیاش برملا میشود! این قاطی پلوی خوشمزه منتظر است تا یک وعدهی ناهار یا شام شما باشد! همت کنید و این بار به جای غذاهای همیشگی و تکراری به خودتان و اهالی خانه این جذاب را هدیه بدهید!
برای اینکه یک بقچه پلوی خوشمزه بپزید نترسید! کار سختی نیست! مثل همهی آشپزیهای قبلی است فقط یکم راه و روش آن متفاوت است همین! نه مواد جادویی لازم دارد و نه مهارت خاص! دل بدهید و یاد بگیرید که عطر این غذا همین الان هم صفحه را برداشته است!
مواد لازم:
مدل | قیمت |
---|---|
سینه مرغ |
یک عدد |
هویج بزرگ |
4 عدد |
پیاز بزرگ |
2 عدد |
خلال پرتقال شیرین شده |
یک پیمانه |
کره و روغن |
به اندازه لازم |
زعفران دم کرده |
به قدر سخاوت شما |
نمک و فلفل سیاه و پودر سیر |
به میزان لازم |
پودر دارچین |
به میزان لازم |
زرشک |
یک پیمانه |
خلال بادام و خلال پسته |
نصف پیمانه |
عرق هل |
دو قاشق غذاخوری |
گلاب |
دو قاشق غذاخوری |
شکر |
یک قاشق غذاخوری |
لیموترش |
نصف یک عدد |
برنج |
دو پیمانه |
برویم در دل کار!
سینههای مرغ را باریک برش بزنید و با نمک و زعفران و فلفل سیاه و پودر سیر مزه دار کنید. یک ساعت در یخچال بگذارید تا مزهها خوب به خورد هم بروند!
بعد از یک ساعت مرغها را با کره و روغن تفت بدهید. حرارت گاز را زیاد کنید تا مرغ آب نیندازد. بعد از ده دقیقه مرغها آماده هستند.
پیازها را هم سرخ کنید. مقداری آب به پیازها اضافه کنید تا پیازها نرم بشوند و طعمی کاراملی بگیرند. هویجها را به صورت خلال باریک برش بزنید. میتوانید از رنده درشت هم استفاده کنید. هویجها را به پیاز اضافه کنید و تفت بدهید. در حین تفت دادن خلال پوست پرتقال و خلال پسته و خلال بادام و زرشک را به آن اضافه کنید. شکری که در دستور دارید به همراه آب لیموترش را داخل ظرف بریزید و خوب هم بزنید. در انتها هم عرق هل و گلاب را اضافه کنید. بعد از صرف مدتی حرارت را خاموش کنید.
مقداری از این مخلوط را برای تزیین دور بقچه پلو کنار بگذارید.
در قابلمه آب بریزید و وقتی جوش آمد برنج را که از قبل با آب و نمک خیس کردهاید به آن اضافه کنید. این غذا جزو دسته قاطی پلوها است و برای همین برنج را کمی زندهتر آبکش کنید.
کف قابلمه روغن و کره و کمی زردچوبه بریزید و دیوارههای قابلمه را نیز چرب کنید. اینجا مسالهی حساس کار است! معنی بقچه پلو را حالا خواهید فهمید! با نان لواش یا تافتون یا حتی خمیر یوفکا که برای ته دیگ میخواهید استفاده کنید کل قابلمه و دیوارههای آن را هم بپوشانید. باید نانها همپوشانی خوبی داشته باشند و جایی از ظرف خالی نماند. برنج را داخل آن بریزید و کمی دارچین بپاشید و از مواد مرغی اضافه کنید. لایه به لایه این کار را انجام بدهید تا مواد شما تمام شود. نانها را روی پلو جمع کنید و یک بشقاب روی آن بگذارید و در ظرف را ببندید. خوب که دقت کنید نانها تمام سطح پلو را پوشاندهاند و بعد از برگرداندن آن کسی متوجه نمیشود داخل آن چیست! یک غذای جادویی فریبنده!
شما میتوانید از هر قاطی پلوی دیگری هم استفاده کنید. لوبیاپلو، گوشت و قارچ پلو، حتی برنج ساده هم میتواند داخل بقچه قرار بگیرد!
برای کف قابلمه خساست به خرج ندهید و روغن کم نریزید وگرنه ته دیگ جذابی به شما نمیدهد.
برای شیرین کردن خلال پوست پرتقال سه بار آن را در آب جوش بجوشانید و آب را خالی کنید. بعد با کمی شکر تفت بدهید.