سرخ کن بدون روغن وسیله مناسبی برای جوشاندن و بخارپز کردن نیست. پختن برنج از ابتدا به آب نیاز دارد بنابراین بهتر است برای این کار به آرام پز یا قابلمه روی اجاق بچسبید.
سرخ کن بدون روغن یا اِیر فرایر (Air fryer) یکی از ابزارهای مورد علاقه این روزها در آشپزخانه هاست. این سرخ کن به جای روغن داغ از هوای داغ برای پختن غذاها استفاده میکند و جایگزینی سریع و سالم برای سرخ کنهای سابق است که غذاهایی سرشار از چربی به ما تحویل میدادند.
اما باآنکه میتوان از این دستگاه برای پخت تعدادی از غذاها مانند چیپس، پیتزا و فلافل استفاده کرد، بهتر است بدانید که برای تهیه بعضی غذاها مناسب نیست. در ادامه فهرستی از هفت غذای محبوب آوردهایم که هرگز نباید در ایر فرایر بپزید.
اگر در حال برنامهریزی برای تماشای فیلم هستید، ممکن است وسوسه شوید که کمی دانه ذرت بوداده را در سرخکن بدون روغن بریزید.
با این حال توصیه میشود به جای آن از مایکروویو استفاده کنید زیرا پختن ذرت بوداده در ایر فرایر ممکن است کارساز نباشد، زیرا دمای اکثر این سرخکنها حتی به اندازه کافی بالا نمیرود تا دانههای ذرت بوداده شوند.
جای تعجب نیست که نمیتوانید از سرخ کن برای پخت ماکارونی خام استفاده کنید، زیرا باید آن را در آب جوش بریزید. اما در حالی که پختن سس ماکارونی در سرخ کن بدون روغن از نظر فنی امکانپذیر به نظر میرسد اما احتمالا با کثیفکاری زیادی همراه است.
میتوانید از ایر فرایر برای گرم کردن پاستا و سسی که قبلا پخته شده استفاده کنید، اما مایکروویو روش کارآمدتری برای انجام این کار است.
مثل سس پاستا، درست کردن نان تست در سرخ کن هم غیرممکن نیست. با این حال، در مقایسه با نان تستی که در توستر یا گریل درست میشود، احتمالا از مشاهده نتیجه ناامید خواهید شد.
ایرفرایر میتواند نان را خشک کند و خردههای نان ممکن است ته سبد گیر کنند، زیرا نان تست حین پختن در این دستگاه به اطراف پرتاب میشود. همچنین باید آن را در نیمه کار برگردانید. درنتیجه به نظر میرسد یک نان تست ارزش اینهمه تلاش را ندارد.
سرخ کن بدون روغن وسیله مناسبی برای جوشاندن و بخارپز کردن نیست. پختن برنج از ابتدا به آب نیاز دارد بنابراین بهتر است برای این کار به آرام پز یا قابلمه روی اجاق بچسبید.
سرخ کن بدون روغن به شما سبزی ترد تحویل نمیدهد. برگهای کاهو، کلم پیچ و اسفناج به قدری سبک هستند که احتمالا در سرخ کن به این طرف و آن طرف پرتاب میشوند و بیشتر از یک میان وعده خوشمزه، خرابکاری درست میکنند.
با آنکه که محصولات پنیر منجمد مانند لقمههای پنیر سوخاری یا موزارلا سوخاری برای پخت در سرخ کن مناسب هستند، بهتر است از استفاده از پنیر تازه در سرخ کن خودداری کنید.
اکثر پنیرهای تازه دمای ذوب پایینی دارند، به این معنی که میتوانند به سرعت بسوزند. تنها استثنای این قاعده، پنیر هالومی یا پنیر کبابی است که به دلیل دمای ذوب بالاتر، پختن آن در ایر فرایر بیخطر است.
اگر سرخ کن بدون روغن سایز بزرگ ندارید از قراردادن مرغ کامل در آن خودداری کنید. این سرخ کنها به فضای کافی برای گردش هوا نیاز دارند و یک مرغ کامل فضای زیادی را اشغال میکند که جلوی این اتفاق را میگیرد.
این به این معنی است که احتمال اینکه بیرون مرغ بسوزد و داخل آن خام بماند زیاد است. درنتیجه بهتر است قبل از سرخ کردن مرغ ابتدا آن را تکه تکه کنید.
غیر از هفت موردی که بالا ذکر شد شما میتوانید هر چیزی را در سرخ کنهای بدون روغن بپزید. علاوه بر مرغ و چیپس، دیگر انتخابهای محبوب شامل سیب زمینی، سبزیجات برشته، فلافل، ماهی، پیتزا و حتی محصولات پختنی مثل کلوچه و کیک است.
ایر فرایرها میتوانند برای پخت سریع و ترد کردن غذاهای منجمد و اسنکهایی مانند ناگت مرغ، فیش فینگر (ماهی سوخاری انگشتی) و انواع پای نیز مناسب باشند.
منبع: روزیاتو