هیچ بعید نیست که شاهد باشیم در صورت قطعی شدن محکومیت ترامپ به زندان از سوی دستگاه قضایی آمریکا، وی با طرح تهدیدات مختلف مبنی بر به راه انداختن جنگ و تنش، به نوعی به دنبال تغییر شرایط به نفع خود باشد. اساسا به همین دلیل هم است که در سالهای اخیر برخی کارشناسان از شانس بالای وقوع جنگ داخلی در این کشور تا پایان سال ۲۰۳۰ خبر داده اند.
فرارو- در روزهای گذشته، حضور ترامپ در منطقه قضایی فالتونِ ایالت جورجیای آمریکا و بازداشت ۲۰ دقیقهای او و عکسبرداری قضایی از وی (نظیر دیگر متهمان عادی در آمریکا)، جنجالها و تحلیل و تفسیرهای زیادی را برانگیخته است. ترامپ در نهایت با وثیقه ۲۰۰ هزار دلاری آزاد شد با این حال، تصویرِ وی در بازداشتگاه که خیلی زود در فضای مجازی نیز منتشر شد، واکنشهای مختلفی را برانگیخت. برخی از خشمی که در صورت ترامپ موج میزد و پیامدهای آن برای آمریکا سخن گفتند و برخی دیگر نیز با چاپ عکس ترامپ در بازداشتگاه روی تیشرت و لباس، بازار کار و کاسبی به راه انداختند.
به گزارش فرارو؛ با این همه، بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که ترامپ هنوز واکنشهای اصلی اش به اتهامات قضایی را نشان نداده و سعی دارد با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، بر شدت کنشگریهایش در این حوزه بیفزاید. بر کسی پوشیده نیست که ترامپ از موقعیت مستحکمی به عنوان نامزد اصلی حزب جمهوریخواه در جریان انتخابات برخوردار است.
نزدیکترین رقیب وی "ران دی سانتیس" فرماندار ایالت فلوریدا است که بر اساس آخرین نظرسنجیها، ترامپ تا ۳۵ درصد، محبوبیت بیشتری نزد رای دهندگان جمهوری خواه دارد. در این میان، اینکه هیچ رقیب جدی نیز برای وی وجود ندارد، تا حد زیادی او را در پیگیری دستورکارهایش جسورتر کرده است. با این همه، در بحبوحه جنجالهای مختلف با محوریت اتهامات قضایی ترامپ، برخی به طور خاص به طرح این سوال میپردازند که اگر ترامپ به صورت قطعی از سوی دستگاه قضایی آمریکا محکوم شود، چه واکنشهایی را به این مساله نشان خواهد داد؟
بدون تردید واکنشهای ترامپ با توجه به جایگاهی که او برای خود در معادلات سیاسی و اجتماعی آمریکا ایجاد کرده، از اهمیت زیادی برخوردار است و حتی میتواند بنیانهای امنیت ملی آمریکا را نیز خدشه دار کند. در ادامه به ۴ سناریوی آخرالزمانی و جنجالی با محوریت واکنشهای احتمالی ترامپ بعد از قطعی شدن محکومیت قضایی اش اشاره میشود.
برخی ناظران و تحلیلگران معتقدند که اگر عرصه و شرایط بر ترامپ تنگ شود و حکم زندان برای او صادر گردد، هیچ بعید نیست که ترامپ راه فرار از آمریکا را در پیش گیرد. اگرچه وی تاکنون در چندین نوبت به این گزاره واکنش نشان داده و آن را مسخره کرده است، با این حال، اگر شرایط برایش به سمت وخاومت حرکت کند، هیچ بعید نیست که وی به این سناریو اقبال نشان دهد.
در این رابطه، ترامپ از اهرمها و امکانات مختلفی نیز سود میبرد. او هم پول دارد، هم هواپیمای شخصی دارد و مهمتر از همه، ارتباطات و پیوندهای مستحکمی با برخی سیاستمداران برجسته خارجی نظیر "رجب طیب اردوغان" (رئیس جمهور ترکیه) و یا "ویکتور اوربان" (نخست وزیر مجارستان) و دیگر افراد دارد.
افرادی که تا حد زیادی مدل کنشگری ترامپ در قالب معادلات سیاسی آمریکا را مد نظر دارند و البته که قرابت زیادی را نیز میان خود و ترامپ تصور میکنند. در این چهارچوب، هیچ بعید نیست که ترامپ با وخیم شدن شرایط علیه خود در آمریکا و قطعی شدن محکومیت زندان برایش، راهِ فرار از آمریکا را در پیش گیرد.
نگاهی گذارا به قدرت گیری ترامپ در آمریکا نشان میدهد که وی نقش محوری را در تشدید و برجسته شدن قطبی گراییهای سیاسی و اجتماعی در آمریکا داشته است. در واقع، وی را در این رابطه باید به عنوان یک نقطه عطف در نظر گرفت. ترامپ هیچگاه این مساله را پنهان نکرده که نفوذ خود بر تودههای قابل توجهی از جمعیت آمریکا را به مثابه یک اهرم فشار در نظر میگیرد.
از این رو، هیچ بعید نیست که شاهد باشیم در صورت قطعی شدن محکومیت ترامپ به زندان از سوی دستگاه قضایی آمریکا، وی با طرح تهدیدات مختلفی مبنی بر به راه انداختن جنگ و تنش، به نوعی به دنبال تغییر شرایط به نفع خود باشد. اساسا به همین دلیل است که شاهد بوده ایم در سالهای اخیر برخی کارشناسان مسائل آمریکا از شانس بالای وقوع جنگ داخلی در این کشور تا پایان سال ۲۰۳۰ خبر داده اند.
به بیان ساده تر، ترامپ در قالب این سناریو، همچون بسیاری از رهبران پوپولیست دیگر، کشورش را فدای منافع خود میکند. اقدامی که البته ترامپ تاکنون در موارد مختلفی به آن دست زده است.
هیچ بعید نیست که با برجسته شدن بیش از پیش اتهامات قضایی علیه ترامپ، شاهد آن باشیم که حزب جمهوریخواه آمریکا نیز به تدریج فاصله خود را از وی بیشتر کنند. با قطعی شدن محکومیت قضایی ترامپ، این امکان وجود دارد که حزب جمهوری خواه به دلیل کاهش قابل توجه شانس پیروزی، فاصله گرفتن از وی را در دستورکار قرار دهد، بنابراین این گزاره بیش از پیش تقویت میشود.
در این شرایط، بسیاری بر این باورند که یکی از واکنشهای انفجاری ترامپ همان کاری خواهد بود که وی پس از اخراجش از شبکه اجتماعی توئیتر انجام داد. در آن دوره، وی اندکی بعد با ایجاد شبکه اجتماعی مختص به خودش یعنی TRUTH، بار دیگر به فضای مجازی بازگشت. از این رو، اگر حزب جمهوری خواه به وی پشت کند، امکان اینکه وی به تاسیس حزبی جدید در آمریکا اقدام کد، کاملا وجود دارد.
حزبی که در حقیقت از دلِ فرقه ایجاد شده از سوی ترامپ در داخل حزب جمهوری خواه بیرون میآید. سازوکار و تشکیلاتی که بدون تردید حامل چالشهای جدی برای معادلات سیاسی و اجتماعی در آمریکا است.
در نهایت باید گفت که ترامپ مدت هاست بر روی تئوریهای توطئه مانور زیادی را انجام میدهد. او تاکنون بارها و بارها اعلام کرده که یک دولت مخفی در آمریکا وجود دارد که اقدامات تقابلی گستردهای را علیه وی انجام میدهد. ترامپ همچنین در بحبوحه طرح اتهامات قضایی مختلف علیه خود نیز بارها به این مساله اشاره کرده که نهادهای حکمرانی در آمریکا به ویژه دستگاههای امنیتی این کشور و نظام قضایی آن، عملا به بازیچهای در دستان حزب دموکرات و جریانهای پشت پرده قدرت در این کشور تبدیل شده اند.
در این فضا، اگر گزاره محکومیت قضایی ترامپ رنگ و بوی عینی به خود بگیرد، تردیدی نیست که تاکیدات ترامپ بر تئوریهای توطئه مد نظرش نیز افزایش قابل توجهی پیدا میکند و همین مساله خود میتواند سیلی از تنش و درگیری را در آمریکا ایجاد کند. مسالهای که بدون تردید میتواند شرایط وخیمی را مخصوصا از حیث امنیتی در آمریکا ایجاد کند.