یک خورش میوهای، ارمغانی از شهر دامغان؛ یک غذای همه چیز تمام و مقوی. به جای گوشت در این خورش میتوانید از مرغ هم استفاده کنید، اما تجربه این خورش با گوشت گوسفندی بسیار دلچسب است.
یک خورش میوهای، ارمغانی از شهر دامغان؛ یک غذای همه چیز تمام و مقوی. به جای گوشت در این خورش میتوانید از مرغ هم استفاده کنید، اما تجربه این خورش با گوشت گوسفندی بسیار دلچسب است.
این خورش ملس است و به دلیل وجود آلبالو رنگ و طعم خوبی دارد.
۱. لپهها را در یک قابلمه کوچک آبپز کنید. پیاز را هم ریز کرده در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید. گوشت را هم خورشی ریز کرده، به پیاز داغ اضافه کنید و خوب تفت دهید.
۲. برای این خورش نوع سیب فرقی نمیکند. ولی بهتر است از سیب زرد استفاده کنید. پوست سیبها را بگیرید و بعد از جدا کردن هستههایشان، آنها را به قطعات کوچک برش بزنید. آلبالوها هم باید کاملا رسیده باشند. ابتدا آنها را شسته بعد هستههایشان را جدا کنید و در تابهای جداگانه با کمی روغن تفت دهید و به گوشت و پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل را هم با مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید خورش با شعله ملایم جوش بخورد و جا بیفتد. در این فاصله زمانی به فکر پلو باشید.
۳. در آخر لپهها را که جداگانه پختهاید همراه نمک و فلفل اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه پخت را ادامه دهید.
اگر آلبالوی خورش کم بود، یا خورش رنگ دلخواهتان را نداشت میتوانید از یک دوم پیمانه آب آلبالو استفاده کنید.
مقداری از خورش را بچشید. اگر ترش بود میتوانید با اضافه کردن مقداری شکر، مزه دلخواهتان را به دست آورید.
لپه را باید جداگانه از قبل پخت و آبکش کرد. این کار باعث میشود ظاهر خوبی به خورش بدهد (آب لپه رنگ خورش را کدر میکند)