ته چین از سه قسمت مختلف تشکیل شده است دارای یک لایه ضخیم ته دیگ است که بسیار منسجم و برشته است یک لایه مواد گوشتی یا سبزیجاتی میانی و لایه آخر برنج سفید که معمولا با کره دم شده و برنج بافت لطیفی پیدا میکند.
ته چین از غذاهای اصیل ایرانی است که از نظر طعم و زیبایی بسیار مناسب پذیرایی و مراسمهای خاص میباشد.
به گزارش برترینها، ته چین از سه قسمت مختلف تشکیل شده است دارای یک لایه ضخیم ته دیگ است که بسیار منسجم و برشته است یک لایه مواد گوشتی یا سبزیجاتی میانی و لایه آخر برنج سفید که معمولا با کره دم شده و برنج بافت لطیفی پیدا میکند. ته چین انواع مختلفی دارد که میتواند هر سلیقه غذایی را راضی کند.
در رستورانها ته چین را به شکل ته دیگ در کنار تمام غذاها سرو میکنند. شما میتوانید ته چین را بدون فر و با فر تهیه کنید.
ابتدا برنج را پاک کرده و میشوییم و به مدت ۲ ساعت در آب و نمک خیس میکنیم. حالا قابلمه مناسبی را روی حرارت گذاشته و در آن آب و نمک میریزیم و اجازه میدهیم تا کاملا به جوش بیاید. در این مرحله آب اضافی برنج را خالی کرده و به آب در حال جوش میافزاییم. زمانیکه که برنج به همراه جوشیدن آب به سطح آب آمد برنج را آبکش کرده روی آن آب ولرم میریزیم و آماده میگذاریم.
داخل کاسه مناسبی ماست، زعفران، روغن، تخم مرغ و نمک و فلفل را افزوده و کاملا مخلوط میکنیم تا سسی نارنجی رنگ و یکدست داشته باشیم. حالا نیمی از برنج را به این سس افزوده و کاملا مخلوط میکنیم تا همه قسمتهای برنج به سس آغشته شود.
داخل کاسه مناسبی گوشت را به همراه پیاز، سیر، نمک و فلفل میریزیم و کاملا ورز میدهیم تا مواد گوشتی منسجمی حاصل شود. حالا داخل تابهای کمی کوچکتر از قابلمهای که میخواهید برنج را در آن دم بگذاربد ریخته و سطح آن را کامل صاف میکنیم و اجازه میدهیم تا دو سمت گوشت کاملا پخته شود.
در مرحله آخر داخل قابلمه مناسب دم کردن ته چین را روغن ریخته و برنج زعفرانی آماده شده را ته دیگ میریزیم و کاملا سطح آن را صاف میکنیم. حالا گوشت آماده شده را روی لایه اول برنج میگذاریم و یک فشار کوچک میدهیم. حالا باقی مانده برنج ساده را روی ته چین میریزیم و سطح برنج را صاف کرده و اجازه میدهیم تا دم بکشد این مرحله حدودا ۱ ساعت زمان میبرد.
حالا که ته چین در حال دم شدن است کره را داغ کرده و در حال جوش روی ته چین میدهیم و صبر میکنیم تا زمان پخت کامل شود. حالا ته چین را داخل ظرف مناسب سرو برگردانده و با سبزی خوردن تازه نوش جان کنید.
حتما در پخت ته چین فشار دادن ملایم را فراموش نکنید تا ته چین بعد از پخت بافت منسجمی داشته باشد.
کره را از مرحله آخر حذف نکنید میتوانید با روغن جامد جایگزین کنید.
برای برگرداندن گوشت احتیاط کنید که گوشت تکه نشود و سالم بماند.
تمامی ته چینها را میتوانید با زرشک و خلال پسته و بادام تزئین کنید.
در صورتیکه خواستیم ته چین را در فر بپزیم روی ظرف مورد نظر را کاملا با فویل میپوشانیم و چند حفره با چنگال روی آن ایجاد کرده و به مدت ۵۰ تا ۷۵ دقیقه در فر گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد میپزیم. (ولی حتما بعد از گذشت ۴۵ دقیقه ته چین را بررسی کنید که اگر به میزان پخت دلخواه شما رسیده است از فر خارج کنید.)