bato-adv
کد خبر: ۶۵۴۵۸۰

اعمال محدودیت سرعت در محور مرگ یوزها

اعمال محدودیت سرعت در محور مرگ یوزها

رئیس سازمان محیط زیست بابیان اینکه خوشبختانه با توجه به حساسیتی که این موضوع حفاظت از یوز وجود دارد برای منطقه تدابیر خاص منظور شده است، ابراز داشت: بعد از تلفات دو یوز وزارت راه پای کار آمد و طرح جامعی منظور شد که باید در شورای عالی محیط زیست مصوب شود.

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۸ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

رئیس سازمان محیط زیست بابیان اینکه طبق آمار هفت قلاده یوز ماده در پارک ملی توران شاهرود رویت شده است، گفت: برای جلوگیری از تلفات یوز باید دوربین‌های کنترل سرعت روی ۸۰ تنظیم شود.

علی سلاجقه در حاشیه بازدید از محدوده عبور یوز در محور میامی-سبزوار در گفتگو با مهر، ضمن بیان اینکه بحث حیات وحش موضوع مهمی است که باید اقدامات فوری برای حفظ و حراست از آن انجام شود، ابراز داشت: با توجه به شرایط اقلیمی، منابع آب، پوشش گیاهی و حیات جانوری تحت تأثیر قرار گرفته، لذا همه این موارد در معرض خطر نابودی است.

وی ضمن بیان اینکه از مجموع بالغ بر ۸۰ گونه جانوری در معرض خطر برای حدود ۲۱ گونه طرح جامع در نظر گرفته شده است، افزود: استان سمنان به لحاظ جا دادن همه این موارد از حساسیت بالایی برخوردار است.

از بین رفتن ۱۰ یوزپلنگ در تلفات جاده‌ای

رئیس سازمان محیط زیست بابیان اینکه پارک ملی توران شاهرود مجموعه آزمایشگاهی بسیار ارزشمند نه در حد ملی بلکه در تراز بین‌المللی است، ابراز داشت: نتیجه دستاورد‌ها تاکنون در این مجموعه مطلوب بود به نحوی احساس می‌کنیم تعداد گونه‌ها در این حوزه افزایش پیدا کرده است.

سلاجقه ضمن بیان اینکه در پارک ملی توران شاهرود هفت قلاده ماده رؤیت شده است، تصریح کرد: این نشان می‌دهد که تلاش‌های شبانه روزی مؤثر واقع شده و نتیجه داده است.

وی ضمن بیان اینکه مسیر عبور یوز قلمرو وسیعی است، افزود: وجود دو منطقه یوز در خراسان شمالی و پارک ملی توران و جاده ترانزیت میان این دو باعث تلفات یوز شد و حداقل ۱۰ قلاده یوز در این محدوده از بین رفته است.

اجرای ۱۰ کیلومتر روشنایی در دست اقدام

رئیس سازمان محیط زیست بابیان اینکه خوشبختانه با توجه به حساسیتی که این موضوع حفاظت از یوز وجود دارد برای منطقه تدابیر خاص منظور شده است، ابراز داشت: بعد از تلفات دو یوز وزارت راه پای کار آمد و طرح جامعی منظور شد که باید در شورای عالی محیط زیست مصوب شود.

سلاجقه با بیان اینکه طرح در قالب یک برنامه زمان بندی شده در دست اجرا خواهد بود، در ادامه تصریح کرد: زمانی نقاط حادثه خیز برای حیات وحش وجود دارد این تمهیدات باید توسط وزارت راه منظور شود و مسئولان استان و شهرستان نسبت به این موضوع حساسیت لازم را داشته باشند.

وی ضمن بیان اینکه راه حل‌های متفاوتی برای تلفات یوز وجود دارد و گزینه‌های متعدد در حال اجرا است، افزود: اجرای ۱۰ کیلومتر روشنایی در شرف انجام قرار دارد و پایه‌ها سفارش داده شدند.

وجود ۶ دوربین در لاین رفت و برگشت میاندشت میامی

رئیس سازمان محیط زیست با  بیان اینکه چهار دوربین به سمت مشهد مقدس و دو دوربین در لاین برگشت منطقه وجود دارد، ابراز داشت: شش دوربین دیگر شعاع هشتاد کیلومتری را پوشش می‌دهند.

سلاجقه ضمن بیان اینکه منتظر اعلام سرعت مجاز در منطقه بودیم که ۹۰ کیلومتر تصویب شد، تصریح کرد: سال‌های قبل این محدوده ۸۰ کیلومتر توسط راه و شهرسازی اعلام و تابو‌های مربوط نصب شده بودند و مردم منطقه و عبوری‌ها با آن اخت شدند.

وی افزود: اگر این سرعت به ۹۰ ارتقا پیدا کند و دوربین‌ها با آن زون شوند خیلی جالب نخواهد بود لذا انتظارات بر این است قبل آنکه اتفاق خاصی مجدد رخ دهد نقطه اصلی به این سامانه مجهز شود.

خطر تلفات مجدد جاده‌ای در کمین یوز‌ها

رئیس سازمان محیط زیست ضمن بیان اینکه هر چه به سمت انتهای تابستان پیش می‌رویم تعداد بیشتری خودرو از این معبر عبور خواهد کرد، بیان داشت: این موضوع خطر تلفات را افزایش خواهد داد و قطعاً در صورت وقوع هر گونه قصور را نخواهیم پذیرفت.

سلاجقه در ادامه تصریح کرد: برای فنس کشی به دنبال استفاده از ظرفیت دولت و بخش خصوصی هستیم و امیدواریم در آینده نزدیک فنس کشی به بخش خصوصی واگذار شود و شاهد دستاورد‌های خوبی باشیم.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین