بازداشت مداوم سه آمریکایی دیگر تنها به پیچیدگی چالش دیپلماتیک موجود می افزاید. این وضعیت تحولات وضعیت ناپایدار و متزلزلی را نشان می دهد که نیازمند دیپلماسی زیرکانه و اقدام نظامی عاقلانه از سوی امریکا برای حفظ صلح و ثبات است.
فرارو- نشریه "اینترنشنال پالسی دایجست" در گزارشی با اشاره به افزایش حضور نیروهای نظامی امریکایی و تجهیزات آنان در منطقه خلیج فارس به گمانه زنی درباره احتمال رویارویی نظامی ایران و امریکا پرداخته و در این باره می نویسد: "منابع پنتاگون استقرار نظامی قابل توجه ایالات متحده در خاورمیانه را مورد تایید قرار داده اند زیرا ایران همچنان به قدرت نمایی و گسترش حضور و نفوذ خود در منطقه ادامه می دهد. براساس گزارش های منتشر شده بیش از 2000 تفنگدار دریایی و ناوگانی از کشتی های نیروی دریایی ایالات متحده به منطقه اعزام می شوند که پاسخی قاطع به تشدید خصومت ها از جانب ایران است. این استقرار شامل یک گروه آماده آبی – خاکی، واحد اعزامی دریایی و یک ناوشکن مجهز به موشک هدایت شونده است. علاوه بر این، جت های جنگنده اف – 16 و اف -35 نیز به نواحی مجاور عمان اعزام می شوند
به گزارش فرارو، این نشریه نوشت: "این تشدید تحرکات در پی حادثه اخیر روی می دهد که در جریان آن نیروهای دریایی آمریکا عملیات ایران را برای توقیف دو کشتی نفتکش تجاری در خلیج عمان و تنگه هرمز خنثی کردند. ژنرال "مایکل کوریلا" فرمانده سنتکام بر اهمیت اعزام نیروهای اضافی تاکید کرد. وی تصریح کرد که قابلیت های منحصر به فرد تقویت نیروها در هماهنگی با کشورهای همکار منطقه ای برای حفاظت از تجارت بین المللی و حفظ نظم بین المللی مبتنی بر قوانین امری ضروری است. او همچنین این استقرار نیرو و تجهیزات نظامی را بازدارنده آشکاری برای ایران در منطقه اعلام کرد. تشدید تنش ها همزمان با بازداشت یک شهروند آمریکایی دیگر توسط ایران است که چهارمین حادثه از این قبیل است. "
این نشریه در ادامه می افزاید: "وزیر دفاع ایران در واکنش به اعزام نیروی تازه امریکا به منطقه گفت این قبیل اقدام واشنگتن بخشی از بازی آن کشور است اما ایران دارای سطحی از قدرت و اقتدار می باشد که آن کشور را از چنین تهدیداتی مصون می دارد. او هم چنین فناوری های پهپادی ایران را ستود اگرچه از ارائه جزئیات بیشتر از جمله استفاده احتمالی از این پهپادها در رویارویی با نیروهای آمریکایی در خلیج فارس خودداری کرد."
این نشریه در پایان می نویسد: "وضعیت در خلیج فارس کماکان پیچیده است زیرا هم ایالات متحده و هم ایران به نمایش قدرت نظامی و نفوذ خود در منطقه ادامه می دهند. با رصد جهانی وضعیت منطقه وضعیت بغرنج ژئوپولیتیکی در حال رخ دادن میتواند پیامدهای مهمی بر ثبات منطقه ای و عرضه نفت جهان داشته باشد".