مسافران این ایستگاه مترو در شهر آتن قبل از حرکت مترو میتوانند بقایای سازههای باستانی را از نزدیک ببینند.
حضور تاریخ همیشه در آتن احساس میشود. از آگورای باستانی تا پارتنون، گذشته هرگز دور از دسترس مردم آتن نبوده و نیست؛ حتی در یک ایستگاه شلوغ مترو. در ایستگاه متروی موناستیراکی در مرکز شهر آتن، درست شمال آکروپولیس، یک سایت باستانشناسی فعال در کنار راه آهن شلوغ قابلمشاهده است.
به گزارش فرادید، در جریان ساخت ایستگاه متروی موناستیراکی، چندین یافتهی باستانشناسی کشف شد که قدمت آنها به قرن هشتم قبل از میلاد تا قرن نوزدهم میلادی میرسد. این یافتهها پرده از گذشته باستانی شهر برمیدارند و اطلاعات ما را در مورد توسعه شهر در طول زمان کامل میکنند.
این سایت باستانشناسی سه بخش اصلی دارد: بستر رودخانه اِریدانوس (رودخانه باستانی هادس) و نمایش یکی از ساختمانهای کاوش شده.
رودخانه اریدانوس نقش مهمی در طراحی شهری این منطقه ایفا کرده است. این رود از دامنههای پایینی کوه لیکابتوس سرازیر میشود، از آتن میگذرد و به رودخانه ایلیسوس میریزد. در دوره کلاسیک پسین (قرن ۵-۴ قبل از میلاد)، بستر رودخانه از دو طرف توسط بلوکهای بزرگ و دو مسیر طرفینی محدود میشد که خط ساختمانی سازههای مجاور را مشخص میکرد.
در زمان امپراتور هادریان (۱۱۷-۱۳۸)، رودخانه اریدانوس با طاق آجری پوشیده شده و به فاضلاب تبدیل شده بود. دیوار حائل بزرگی در ضلع شمالی رودخانه برای پشتیبانی از یک ایوان یا خیابان عریض ساخته شد و خط ساختمان چند متر عقب رفت.
در مسیر خط ۳ ایستگاه نیز، از کنار برخی ساختمانهای باستانی عبور میکنید. ویرانهها عمدتاً ساختمانهای خصوصی مانند کارگاهها و انبارها هستند و قدمتشان بر اساس یافتههای مختلفی از جمله مجسمههای مرمری، بخشهای معماری، کفهای موزاییک، نقاشیهای دیواری، گچبریهای تزئینی، گلدانها، سکهها، آثار فلزی و استخوانی سنجیده میشود.