bato-adv
کد خبر: ۶۵۰۲۲۷

واکنش مولاوردی به صدور حکم شستشوی میت برای یک زن: تصور کردم فرمان طالبان است

واکنش مولاوردی به صدور حکم شستشوی میت برای یک زن: تصور کردم فرمان طالبان است

در ابتدای دولت یازدهم، رییس‌جمهور با دریافت نامه تعدادی از نمایندگان مجلس که از وضعیت حجاب ابراز نگرانی کرده بودند، دستور بررسی موضوع مسائل و راهکارهای مربوطه را همزمان در کمیسیون فرهنگی دولت، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری و معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری صادر کرد.

تاریخ انتشار: ۰۳:۳۱ - ۲۶ تير ۱۴۰۲

«حجاب و عفاف و تجربه زیسته سیاست‌گذاری» عنوان یادداشت شهیندخت مولاوردی برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده است: خبر حکم صادره از شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری ۲ شهرستان ورامین که به دستم رسید، اولش باور نکردم و منتظر تکذیبش ماندم. تصورم بر آن بود که این خبر مشابه فرامین شداد و غلاظی است که چندبار در این سال‌ها از قول طالبان در مجازستان در سطح گسترده‌ای منتشر شده و بعد کذب بودن آن معلوم گشته، کما اینکه در پیام‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی دریافت کردم نیز به احتمال ساختگی بودن آن اشاره شده بود.

اما با گذشت زمان و اثبات واقعی بودن این رای اعجاب‌برانگیز که واکنش وسیع حقوقدانان را به همراه داشت، بر آن‌ شدم تا طی یادداشتی تجربه زیسته سیاست‌گذاری با تمرکز بر «تعمیق باورهای دینی» در این خصوص را به اشتراک بگذارم.

معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در دولت یازدهم در بازه زمانی۹۲-۹۶، مجموعه‌ای از فعالیت‌ها را در چارچوب ماموریت «گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» در دستور کار خود قرار داد که از یک سو مورد تاکید ماده ۲۳۰ قانون برنامه پنجم توسعه و نیز قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب (مصوبه ۴۲۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی/۱۳۸۴) بود که شامل۶تکلیف برای این معاونت هست و از سوی دیگر مواجه بود با خط مشی و اصول کلی برنامه دولت یازدهم که مطابق آن توسعه حوزه فرهنگ یکی از محورهای برجسته آن به حساب می‌آمد و در آن بر ضرورت تغییر رویکرد نهادهای فرهنگی و انتظامی از «باید» به«باور» و از «تبلیغ» به «تعمیق» و از «ظاهر» به «معنا» و از «فعالیت محوری» به «اثربخشی» تاکید شده بود و تلاش شد تا در چارچوب رویکرد و سیاست راهبردی معاونت در توجه متوازن به مسائل زنان، عدم تقلیل مسائل زنان به گروه یا گروه‌های خاص، عدم انکار یا لاپوشانی آسیب‌های اجتماعی حوزه زنان و خانواده و… با جمع بین این اسناد بالادستی؛ اولا از ورود مستقیم به موضوع پرهیز شود (که با رجوع به تجربه دولت‌های قبلی از فرط تکرار به ورطه ملال‌آوری و لوث شدن افتاده بود) و ثانیا ظرفیت‌های دیگر مورد غفلت قرار نگیرد، با این ملاحظه که امروزه زنان مسلمان با فرصت‌ها و تهدیدهای زیاد و آسیب‌های نوپدیدی روبرویند و در جایی که شبهه‌های فکری و هنجاری آنان پاسخی درخور و به موقع و هم‌وزن را از سوی اندیشمندان مسلمان دریافت نکند از بستر اندیشه و اتاق فکر به جایگاه عقیده و نظر عمومی رسوخ کرده و لاجرم به حوزه رفتار و عمل اجتماعی کشیده خواهد شد، تا جایی که حلقه نهایی این فرآیند را می‌توان تغییر هنجارها و ارزش‌ها در عرصه حجاب دانست که در این میان وجود ابزارهایی چون فضای مجازی و شبکه‌های ارتباطی این تغییرات را سرعت و وسعت بخشیده و رویارویی با آن را دشوار می‌سازد.

لذا مسوولیت اندیشمندان و عالمانی که پاسخ‌های سنتی و کهنه را به این شبهه‌های فکری کافی ندانسته و به دنبال راهکارهایی بدیع و اقناعی هستند، بسیار بزرگ‌تر و پیچیده‌تر از نهادهایی است که تنها در عرصه اجرا ایفای نقش می‌کنند و در آخرین مرحله از فرآیند هنجارسازی و هنجارپذیری این جریان قرار دارند، در این شرایط تلاش‌های یک‌ معاونت در دولت با قلت عده و عُده! به تنهایی نمی‌تواند در تحقق جایگاه شایسته برای زنان قرین موفقیت باشد و بنابراین به سهم خود تلاش نمود تا از تمام ظرفیت‌های موجود به ویژه در مراکز علمی و دانشگاهی و حوزوی و نهادهای مدنی بهره لازم را ببرد، از جمله راه‌اندازی کارگروه تخصصی «تعمیق باورهای دینی» و طراحی و برگزاری نشست‌های تخصصی «زن، معرفت دینی و اندیشمندان معاصر» که می‌توانست مقدمه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب باشد و نیز به ترویج ارزش‌هایی که در نهایت می‌تواند بسترساز رشد فرهنگی و دینی و ارتقای جایگاه معنوی زنان و مردان باشد اهتمام جدی ورزید.

این کارگروه به عنوان اتاق فکر و بازوی مشورتی معاونت در اخذ تصمیم‌گیری‌های کلان و برنامه‌ریزی‌های راهبردی تخصصی در این حوزه و نیز حلقه واسط میان نهادهای مدنی و معاونت در تجمیع، تعدیل و تحقق مطالبات جامعه و تبیین مفاهیم حجاب و عفاف برای نسل جدید عمل می‌نمود. همچنین در این سال‌ها معاونت همواره درصدد بازبینی و اصلاح مصوبه سال ۱۳۸۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی متناسب با مقتضیات زمانی بود و در این مسیر مکاتبات متعددی را با مراجع ذیصلاح انجام داد، از جمله با رییس‌جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی وقت که ضمن ارایه گزارشی از سیاست‌های معطوف به اصلاح قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، مشخصا حاوی پیشنهاد ضرورت تغییر دبیرخانه قانون موصوف از وزارت کشور به شورای فرهنگ عمومی کشور بود تا گام ‌مهمی در تغییر رویکرد امنیتی و سیاسی به رویکرد اجتماعی و فرهنگی موضوع برداشته شود که متاسفانه پاسخ درخوری دریافت نشد. گویا اهمیت و ضرورت این مهم در آن زمان چنانکه باید و شاید، درک نشده بود! (مراجعه شود به اطلاع نگاشت شماره ۹- گزارش عملکرد موضوعی معاونت در حوزه تعمیق باورهای دینی و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب)

لازم به ذکر است در ابتدای دولت یازدهم، رییس‌جمهور با دریافت نامه تعدادی از نمایندگان مجلس که از وضعیت حجاب ابراز نگرانی کرده بودند، دستور بررسی موضوع مسائل و راهکارهای مربوطه را همزمان در کمیسیون فرهنگی دولت، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری و معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری صادر کرد. متعاقب آن گزارش کمیسیون فرعی فرهنگی برای طرح در کمیسیون اصلی آماده شد که مطابق آن دو راهکار پیشنهاد گردید: ۱- حفظ وضع موجود با اصلاح و رفع نواقص مصوبه مذکور و ۲- تحقیق و بررسی و ارایه راهکارهای عملیاتی و کاربردی مهار مشکل و بهبود وضعیت که به موازات آن دو نشست تخصصی در معاونت پژوهشی مرکز بررسی‌های استراتژیک تحت عنوان: «حجاب: آسیب‌شناسی سیاست‌های گذشته، نگاهی به آینده»، در تیرماه ۱۳۹۳ با حضور صاحبنظران و سیاست‌گذاران برگزار شد.

در این نشست‌ها با اشاره و تاکید بر آنکه: «پدیده بدحجابی و فراتر از آن مساله زنان، یکی از مناقشه‌برانگیزترین مسائل فرهنگی و اجتماعی است که نظام جمهوری اسلامی با آن مواجه و توجه به آن از اهمیت زیادی برخوردار است»، چالش‌ها و ناکارآمدی‌های سیاست‌گذاری حجاب و عفاف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و نهایتا مباحث ارایه‌شده در چند گزاره مشخص جمع‌بندی گردید. در پایان گفتنی است این نوشتار بدون توجه به تجربه زیسته دولت دوازدهم که اغلب در ادامه و تکمیل فعالیت‌های دولت یازدهم بوده، کامل و جامع نخواهد بود.

bato-adv
Amin
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۸
ایستادن طولانی مدت کنار مرده میتونه باعث ترس و لرز شدید ، حالت تهوع ، استفراغ و دیدن کابوس به مدت چند هفته تا چند ماه بشه .
مرد و زن هم نداره . البته برای زنها ممکنه علائمش خیلی شدیدتر باشه چون حساس تر هستن .
قاضی نمیخواسته با اینکار اون زن رو مجازات کنه تا به اشتباهش پی ببره ، قصدش این بوده که شکنجه روحیش بکنه تا جایی که تا حد مرگ بترسه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
دیگه مصیبتی مونده سر این ملت بخت برگشته نیاورده باشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
مگه تفاوتی هم میان ج. ا. و طالبان هست؟
حسینی
United Arab Emirates
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
زنها روسری بگذارند همه چیز در کشور درست می شود دیگر اخلاص دوزدی قارت نمی شود همه چیز خوب پیش می رود فقط زنها روسری بگذارند تمام
حسینی
United Arab Emirates
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
این لباسها را اجازه تزریق می دهید با همون می آیند خیابان کشت ارشاد را جمع کنید
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۷۱
سعید مسلمان
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
سر کار خانم ما خودمان در سال 57 دست به خود کشی زدیم که بزرگترین ضربه دین و اخلاق بود اما در همین مورد هم بهتر شد که ملت چهر واقعی روحانیت قدرت طلب را بشناسد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
سعید مسلمان از آلبانی اظهار فضل می کنید.!؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
۱۲:۰۳ به پرچمش نگاه کن و ساکت شو.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
۱۲:۳ نظر اکثر مردم همینه ساندیسی
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
نخیر از همین ایران
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
[جناب 12:03 پرچمشو نمیبینی؟ از داخل ایرانه
هر کس نظرش با تو نخونه میشه منافق؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
لب مطلبو گفتی سعید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
خودت جزو دولت اصلاح طالبانی بودی
ناشناس
Russian Federation
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
اصولگر اصلاح طلب تمام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
این لفاظی های پایتون بازی را جمع کن خانم مولاوردی که خواب آلوده توئیت همجسبازی را در روز خانواده می زنی. اگر چیزی از فرهنگ و سیاست گذاری می فهمیدی در ۸ سال معاونت زنان ریاست جمهوری اینکارو می کردی که هر چه امروز میکشیم از بی تدبیری شما در گذشته می کشیم.
ناشناس
Russian Federation
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
مثلا این دولت کریمه چه دست آوردی جز فلاکت بدبختی دارد ؟
یک مشت بی سواد دور هم جمع شدند اسمش رو گذاشتن دولت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
بنده خدا ،دير متوجه شديد الان 43 سال هست .مگه فراموش كرديد گشت هاي ثارالله و الزهرا و ... توكوچه بازار ميگشتند مردان آستين كوتاها رو دست رو رنگ و تيشرت پاره ميكردند خانمهايي كه موي سرشون بيرون بودن كاگلشون رو قيچي ميكردند... لباس جين كسي حق نداشت بپوشه كلي اين مردم رو اذيت و آزار ميدادند .حاج خانم فكر كنم شما با اين پوشش اسلامي در آن زمان جزئ گشتهاي انتظامي بوديد و الان فراموش كرديد...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
اینایی که فرمودید مال چه سالی و کجاست ؟
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
۱۲:۴۹ پارازیت! اگه ایرانی بودی می دونستی دهه۷۰ اینطوری بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
توی مدرسه پوشیدن جوراب سفید نخی جرم بود .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
جهت یادآوری به جوراب سفید آقایون هم گیر می دادن !!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
اوایل انقلاب و در همه جای ایران شما یادت نیست؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
جناب ناشناس 12:49 اگر از پدر و مادرتون سوال کنید بهتون جواب میدن که مال چه سالی و کجاست. ازشون بپرسید که رنگ کردن دست افرادی که آستین کوتاه داشتن و یا چهارراه انداختن روی موی سر جوونا یعنی چی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
امثال ایشسان و روحانی و خاتمی و .. باید روی مالکیت جان و مال و حقوق انسانی و اجتماعی و تعیین سرنوشت مردم تاکید می کردند .
مشکل اصلی این است مالک جاتن و مال مردم ، آیا مردم هستند یا حاکمان ؟
حاکمان خود را مالک می دانند
اما سنت خداوند چیز دیگری است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
سرکارخانم شماکه چندین سال معاونت بانوان وخانواده راباخودتون یدک میکشیدید چه کار ارزشمندی انجام دادی که زنها ووختران حجب وحیا را رعایت کنن وکانون خانواده مستحکم بمونه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
شاید بعضیها کوتاهی و حتی اشتباهاتی در گذشته داشته اند ولی اگر متوجه بشوند چه اشکالی داره برگردند و موافق نظر مردم بشوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
من اگه قاضی بودم جمع کردن جنازه را میدادم به ملا وردی ، شستنش را میدادم به بی حیا ها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
بی حیا و بی شرم اونه که از خدا نترسه و حرام خدا رو حلال کنه (رباخواری) و طرف ظلم و فساد و رانت بایسته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
خدا را شکر که شما قاضی نیستی
خواننده
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
ناشناس 8:55 چون قاضی نیستید پیشنهاد میکنم وصیت کنید وقتی مردید خانم مولاوردی جنازه تون رو جمع کنه منم قول میدم بیام برای شستنتون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
شما ها بجز ویرانی برای این کشور چیکار کردید که طلب کار هستید و حکم هم صادر میکنید!؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
اون طوری سر شما خیلی شلوغ می شد ناشناس 8:55
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
همه کاری میشه کرد ولی نتیجه چی؟ اصلا به نتیجه کاراتون فکر میکنید؟ البته اگر فکر میکردید که وضعیت این نبود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
خدا رو شکر که قاضی نیستید. میت حرمت داره، وسیله ی عقده گشایی شما نیست، شما هیچ از اسلام نمیدونید و فقط عقده های خودتون رو در این دینداری قشری دنبال می کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
بی حیا کسی است که جزو افکار خودش هیچ تفکر دیگری را برنمیتابد و اینگونه نظر میده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
من اگه قاضی بودم تو رو تا آخر عمرت میفرستادم آسایشگاه روانی
ناشناس
Russian Federation
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
بی شرم آنهای هستن که که با شرمی تمام حق اکثریت مردم را نادیده می گیرند .
بترسید از روزی ملت به قدرت برسند
ناشناس
United Arab Emirates
۱۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
اول فارسی نوشتن را یاد بگیر، بعد نظر بده.
شهروند
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
این چه کاریه جوان مردم مرده بشوره اینا جوانند طاقت ندارند سکته میکنند حتما باید یه اتفاقی بیفته بعد فکر چاره دیگه ایی بکنید
شهروند
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
این چه کاریه جوان مردم مرده بشوره اینا جوانند طاقت ندارند سکته میکنند حتما باید یه اتفاقی بیفته بعد فکر چاره دیگه ایی بکنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
به درک که سکته می کنند. یک فاسق بی حجاب کمتر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
باید میت مرد بشوره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
عورتین پنهان باشه شاید تحریک بشه
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
اون قاضی بی فکر را باید از قضاوت اخراج و از کار هم یکسال تعلیق کرد ‌و به روان شناس معرفی اش کرد تا بدون تاییدیه روان شناسی نتواند فعالیت کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
بعضی جاها روی طالبان را سفید کردند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
بهتره بگید، بسیاری از جاها روی داعش و طالبان را سفید کردند
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
يه مرتیکه موقشنگی بود به اسمِ مهدی كلهر ... در اصل مهدی تهرانی ... ایشون داداش مرحوم شیخ مجتبی تهرانیه ... همه کاره بود تو دولتِ انقلابى اوس محمودِ هاله نورى ... دخترش دررفت آلمان به عنوان پناهنده سیاسی ... خودشم مخالفِ چادرمشکی بود میگفت باعث میشه قیافه خوشگلِ خانما فریم بندی بشه خوشگلتر به نظر بیان ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
خدایا شاهد باش که ما شاهد چه چیزهایی که نبودیم از این جماعت ریاکار .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
کلا به نظرات ب مغزت توجه نمیکنم ولی منفی دادن بهشون خیلی انرژی مثبت بهم میده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
مگر مرده بدبخت چه گناهی کرده که یک نابلد غسلش بدهد؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
حاجی تو باغ نیستی انگار
ناشناس
Germany
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
متاسفم برای کشوری که شرع سیاسی‌اش بر دین اسلامیش برتری یافته،و چنین احکام ظهلمانه ای را صهدر و تبلیغ میکند این بجز ایجاد جو بدبینی نسبت به اسلام انقلاب و کشور دردی دوا نحواهد کرد،بازی که شروع شده در حال شکستن اعتقادات است تا پیش گیری از کم حجابی یا بی حجابی،قاضی محترم مناسبت حکم و جرم ره در کجا خوانده‌ای،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
طالبان شیعی
ناشناس
Austria
۲۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
نزار زاکا بیچاره با دعوت شما اومده بود تهران و بعد گرفتار حبس و گروگان گیری شد؟
جاج علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
اگر هنوز در دولت پست داشت هم اینچنین سخن می‌گفت؟
ناشناس
Poland
۰۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
در همه کشور ها بعضی مجرمین را محکوم به خدمات اجتماعی می کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
درست تصور کردید
لی لی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
از یه طرف هم نوعی بی احترامی به شغل شریف غسالی است. باید از این عزیزان تقدیر شود نه اینکه به عنوان تنبیه از شغلشان استفاده کرد اگر این فداکاران نبودند پی میشد؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
نه حکم طلاب بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
من باشم امثال مولاوردیها رو بجای جوونای بدبخت میفرستم مرده بشورن تا بفهمن عاقبت اینهمه فساد و خیانت به مردم تهش خوابیدن روی تخت غسالخونست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
طالبان نبوده داعش بوده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
طالبان ازدواج اجباری را ملغا کرده. به طالبان بد نگویید دهه ها از اینها جلوترند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
طالبان و القاعده و داعش و بوکوحرام باید بیان سالها نزد اینها شاگردی کنند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
لعنت بر خرزو خان که در سایه نشسته و همه را بجان هم انداخته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
غلط میکنند کشف حجاب میکنند و آب به آسیاب دشمن می‌ریزند...کشف حجاب کننده باید منتظر عواقب کارش هم باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
کشور رو به فنا دادید بسه دیگه
نام جهانگرد
Netherlands (Kingdom of the)
۱۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
اینکه شما هم در تشخیص احکام و قوانین صادره خودتان و طالبان شک فرمودید، شک ما را برطرف کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
چه بلاهایی این افراطي های نادان بر سر اسلام و مردم زجردیده ایران آوردند
....
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
اصلا این حکم توهین به کسایی هست که این شغل رو‌ دارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
گنده لات های طالبان باید بیان اینجا زانوی ادب زمین بزنن از برخی طالبان بودن را یاد بگیرن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۷
این قاضی باید حکم میداد که وقتی من مردم شما مرا با غسل و کفن و دفن کنی این حکم تا زمانی بود که ایشان زنده بود و ادب میشد
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین