bato-adv
کد خبر: ۶۴۹۵۹۵

نفت عراق در برابر گاز ایران

نفت عراق در برابر گاز ایران
"نفت مقابل گاز" ایران و عراق، مخالف تحریم هاست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۲۴ تير ۱۴۰۲

سه مقام سابق امریکا گفته اند تهاتر گاز ایران در مقابل نفت عراق ناقض تحریم‌های امریکا علیه تهران است مگر اینکه دولت امریکا برای این موضوع معافیت از تحریم صادر کند. این خبر را رویترز به نقل از سه مقام سابق امریکایی منتشر کرده است.

به گزارش عصرایران، نخست وزیر عراق (محمد شیاع السودانی) روز سه شنبه گذشته گفت که در طرح جدیدی، عراق در برابر دریافت گاز از ایران، به تهران نفت خواهد داد.

خبر این تهاتر در حالی منتشر می‌شود که ایران خود تولیدکننده و صادرکننده نفت خام است. به دلیل تحریم امریکا، ایران در صادرات نفت و دریافت پول آن با مشکلاتی روبه رو است.

این تهاتر به دلیل بروز مشکلات زیادی در پرداخت پول گاز وارداتی از ایران از سوی عراق صورت گرفت. پرداخت پول گاز وارداتی از ایران نیازمند کسب موافقت‌هایی از وزارت خزانه داری امریکاست.

دفاع مقامات عراق: مخالف تحریم امریکا نیست

در مقابل شماری از مقامات عراقی از این قرارداد تهاتر نفت در مقابل غذا حمایت کردند و گفتند تحریم‌های امریکا را نقض نمی‌کند. این خبر را خبرگزاری امریکایی آسوشیتدپرس منتشر کرد.

این مقام عراقی که نام او اعلام نشده ادامه داد: دولت عراق در این باره به طرف عراقی اطلاع نداده است.

آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام ارشد و نزدیک به دولت عراق نوشت توافق شامل ارسال روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت خاک از سوی عراق به ایران است. او ادامه داد: تحریم امریکا را نقض نمی‌کند، زیرا تحریم علیه معامله مالی است و نه تهاتر.

نفت در برابر غذا

ایران هم اکنون مبلغ حدود ۱۲ میلیارد دلار بابت صادرات گاز و برق به عراق از این کشور طلبکار است. تحریم‌های امریکا مانع از پرداخت طلب عراق به ایران می‌شود.

وزارت خزانه داری امریکا مجوز پرداخت طلب ایران از سوی عراق را داده، اما براساس شرط امریکا ایران تنها می‌تواند برای مصارف انسان دوستانه از جمله خرید غذا و دارو از این پول استفاده کند. ایران نمی‌تواند این پول را از بانک‌های عراق به بانک‌های ایرانی منتقل کند بلکه از همان بانک‌های عراقی باید خرید خود را انجام دهند.

نخست وزیر عراق گفته بود ایران به دلیل تاخیر بغداد در پرداخت پول، بیش از نیمی از صادرات گازش را به عراق کاهش داده است. وی افزود تهران با ازسرگیری صادرات کامل گاز به عراق بعد از توافق تهاتر نفت در برابر گاز، موافقت کرد.

هنوز جزئیات این توافق تهاتر نفت در برابر گاز اعلام نشده است. عراق با واردات گاز از ایران، آن را به برق تبدیل می‌کند. عراق با کمبود شدید برق و مصرف بالای برق به دلیل گرمای هوا روبه رو است.

کاهش صادرات گاز ایران به عراق در تابستان باعث افزایش قطع برق در این کشور شد به ویژه که حرارت هوا از ۵۰ درجه بالاتر می‌رود. این موضوع اعتراضات در عراق علیه نخست وزیر را افزایش داده است.

"ریچارد گولدبرگ" از مرکز تحقیقاتی " موسسه دفاع از دموکراسی ها" در امریکا گفت: چنین تهاتر‌هایی با ایران، نقض تحریم‌های امریکاست مگر اینکه معافیت از سوی دولت امریکا صادر شود.

وی که در دولت سابق امریکا (دوره ریاست دونالد ترامپ) در تیم شورای امنیت ملی کاخ سفید فعالیت می‌کرد اضافه کرد: " قانون آزادی ایران و مبارزه با گسترش سلاح هسته‌ای هر گونه معامله مربوط با انرژی با ایران را رد می‌کند".

یک مقام مسوول در وزارت خارجه امریکا هم گفت که وزیر خارجه امریکا در ۲۱ مارس ۲۰۲۳ معافیت ۱۲۰ روزه‌ای برای عراق برای پرداخت پول واردات تنها برق و نه واردات گاز صادر کرد.

این مقام مسوول که خواست نامش منتشر نشود ادامه داد: "معافیت ماه مارس ۲۰۲۳ وزیر خارجه امریکا به عراق اجازه می‌دهد از ایران برق بخرد و نه چیز دیگری".

وزارت خارجه امریکا در روز ۳۱ مارس این معافیت را اعلام کرد.

رویترز اضافه کرد: هم اکنون گمانه زنی‌هایی منتشر می‌شود که امریکا معافیت از تحریم برای تهاتر نفت عراق در برابر گاز ایران صادر خواهد کرد.

این مقام مسوول در دولت امریکا از پاسخ به این موضوع خودداری کرد.

وی گفت: در موقعیتی نیستیم که بتوانیم درباره تصمیمات آینده در زمینه معافیت از تحریم‌ها صحبت کنیم. در حال حاضر واکنشی به گزارش مربوط به تهاتر عراق و ایران نداریم.

سفارت عراق در امریکا هم به درخواست رویترز برای واکنش به این موضوع واکنشی نداشت.

مقامات سابق در وزارت خزانه داری امریکا گفته اند تهاتر گاز ایران در مقابل نفت عراق، به احتمال بسیار، شامل تحریم امریکا می‌شود. این موضوع بستگی به تعریف کلمه "معامله" است.

یک مقام ارشد سابق در وزارت خزانه داری امریکا که خواست نامش اعلام نشود گفت: برای ما این مهم است که این معامله، تاثیرگذار باشد. این مهم نیست که با پول یا به روش‌های دیگری مثلا تهاتر انجام شود.

وی افزود تصمیم گیری امریکا درباره این مسئله زمان بر است و این فرصت کافی برای مانور ایران فراهم می‌کند. تصمیم گیری در این باره، سیاسی است و نه حقوقی. از نگاه صرف حقوقی، قطعا تهاتر نقض تحریم‌های ایران است.

وزارت خارجه امریکا: تلاش می‌کنیم تحریم ایران، به عراق آسیب نزند

به نوشته آسوشیتدپرس قبل از این سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز پنجشنبه گذشته گفت بود امریکا تلاش می‌کند مطمئن شود تحریم هایش علیه ایران، آسیبی به عراق وارد نمی‌کند".

وی ادامه داد: رایزنی‌های منظم با همتایان عراقی درباره تحریم‌ها علیه ایران داریم. تحریم‌ها علیه ایران به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای مستمر این کشور ادامه داد. هر ادعایی درباره اینکه تحریم‌ها علیه ایران باعث می‌شود تهران از صادرات گاز به عراق کم کند اشتباه است. اقدام ایران در کاهش صادرات گاز به عراق برای تحریک و فشار بر دولت عراق و ملت این کشور است.

برچسب ها: نفت مقابل گاز
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین