شاهین در کارخانه از تارا دندهای قیمت بیشتری دارد اما در بازار آزاد ماجرا دقیقا برعکس است
فرارو- قیمت شاهین در کارخانه ۴۲۵ میلیون است و تارا دندهای ۳۹۴ میلیون ارزش دارد. اما در بازار آزاد قیمت شاهین به ۵۸۵ میلیون تومان میرسد و تارا دندهای که به موتور TU۵ پلاس مجهز شده، درحال حاضر معادل ۷۱۰ میلیون تومان دست به دست میشود.
بهگزارش فرارو؛ شاهین و تارا دوتا از محصولات داخلی نسبتا جدید هستند که از نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۰ پا به بازار گذاشتند. نسبت به آن موقع قیمت شاهین در کارخانه ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده و در بازار آزاد رسما دوبرابر شده است. آن طرف ۳۵ درصد به قیمت کارخانه تارا اضافه شده و ارزش آن درمقایسه با دو سال قبل در بازار آزاد ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
شاهین گرانترین سواری داخلی در خط تولید سایپاست و تارا دندهای بعد مدلهایی مثل ۲۰۷ اتوماتیک، دنا پلاس اتوماتیک، تارا اتوماتیک و ... بین گرانترین محصولات فعلی ایرانخودرو در جایگاه ششم قرار میگیرد. در جدیدترین فهرست محصولات سایپا روبروی اسم شاهین رقم ۴۲۵ میلیون تومان دیده میشود و آن طرف ایرانخودرو بابت نسخههای دندهای تارا ۳۹۴ میلیون تومان دریافت میکند. بهاین ترتیب خرید تارا دندهای از کارخانه نسبت به شاهین، ۳۱ میلیون تومان کمتر تمام میشود. در بازار آزاد، اما داستان کاملا متفاوت است.
قیمت شاهین در بازار آزاد درحال حاضر به ۵۸۵ میلیون تومان رسیده و فروشندههای تارا دندهای رقمی نزدیک ۷۱۰ میلیون تومان را به خریداران پیشنهاد میدهند. یعنی باوجود اینکه شاهین در کارخانه قیمت بیشتری از تارا دندهای دارد، اما محصول ایرانخودرو در بازار با قیمت بیشتری فروخته میشود. با این اوصاف تفاوت قیمت شاهین در کارخانه و بازار معادل ۳۷ درصد محاسبه میشود، ولی گپ قیمت تارا دندهای در این دو بازار به ۸۰ درصد میرسد.
شاهین در بدو ورود به بازار یعنی زمانی که قیمت آن در کارخانه قریب ۲۹۱ میلیون تومان بود، حدود ۳۸۰ میلیون تومان دست به دست میشد. همان موقع اولین نسخههای تارا دندهای در بازار آزاد ۴۴۰ میلیون تومان خریدوفروش میشدند.
قیمت شاهین یک سال بعد یعنی در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۱ در مسیر نزولی قرار گرفت و به حدود ۳۴۵ میلیون تومان رسید و همزمان تارا دندهای ارزشش را حفظ کرد و همچنان نزدیک ۴۴۰ میلیون تومان معامله میشد. بعد تقریبا یک سال قیمت شاهین در بازار آزاد با رشد ۱۴۵ میلیونی که به معنی جهش قیمت ۳۲ درصدی است، ۵۸۵ میلیون تومان فروخته میشود و قیمت ۷۱۰ میلیون تومانی تارا دندهای از رشد قیمت تقریبا ۶۰ درصدی آن طرف یک سال گذشته حکایت دارد.
شاهین و تارا دندهای تقریبا همزمان باهم یعنی در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۰ پا به بازار گذاشتند و از آن زمان تا الان قیمت آنها در کارخانه به ترتیب ۴۵ و ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است. چون اولین پیشفروشهای شاهین با قیمت تقریبی ۲۹۱ میلیون تومان انجام شد و از آن طرف اولین خریداران تارا دندهای نزدیک ۲۹۰ میلیون تومان بهحساب ایرانخودرو واریز کردند.
قیمت شاهین دستدوم حدود ۱۰ درصد کمتر از مدلهای صفرکیلومتر است و تارا دندهای کارکرده را ۱۲ درصد زیر قیمت مدلهای نو معامله میکنند. اولین نسخههای شاهین سال ۱۴۰۰ به دست مشتریان رسید و الان قیمت منصفانه همان مدلها با فرض ۲۰ هزار کیلومتر کارکرد و شرایط فنی و بدنه سالم، حدود ۵۳۲ میلیون تومان تخمین زده میشود. یعنی میشود با حدود ۵۰ میلیون تومان کمتر از قیمت شاهین صفرکیلومتر سراغ نسخههای دستدوم آن رفت.
تارا دندهای صفرکیلومتر هم درحال حاضر حولوحوش ۷۱۰ میلیون تومان ارزش دارد، اما در بازار مدلهای دستدوم قیمت کارشناسیشده تارا دندهای مدل ۱۴۰۰ نزدیک ۶۲۳ میلیون تومان محاسبه میشود که این عدد ۸۷ میلیون تومان کمتر از قیمت تارا دندهای صفرکیلومتر است.
قیمت تارا دندهای مدل ۱۴۰۰ با رنگ نقرهای توسط فروشندهای در تهران ۶۲۰ میلیون تومان اعلام شده است. میزان کارکرد این تارا در دو سال گذشته ۲۴ هزار کیلومتر بوده و در آگهی به سالم بودن بدنه و شرایط فنی آن اشاره شده است. یک نفر دیگر تارا دندهای مدل ۱۴۰۰ را با کارکرد ۱۵ هزار کیلومتری ۶۳۰ میلیون تومان میفروشد و در همین بازه قیمت فروشندههای زیادی تارا دندهای مدل ۱۴۰۰ را برای فروش گذاشتند.
قیمت شاهین مدل ۱۴۰۰ با رنگ مشکی در یک آگهی دیگر ۵۲۰ میلیون تومان تعیین شده است. ظرف دو سال گذشته حدود ۳۶ هزار کیلومتر از این شاهین کار کشیدند، اما آنطور که فروشنده مدعی است، بدون ایراد فنی و بدنه فروخته میشود. فروشنده دیگری شاهین ۱۴۰۰ سفید را با ۳۹ هزار کیلومتر کارکرد ۵۱۰ میلیون تومان میفروشد و در همین بازه منصفانهای که گفتیم، میشود گزینههای زیادی را زیرنظر داشت. حالا که حرف از مدلهای دستدوم شاهین شد، بدنیست بدانید یک سال قبل یعنی تیرماه ۱۴۰۱ شاهین دستدوم حدود ۳۳۰ میلیون تومان ارزش داشته است و همان موقع تارا دندهای دستدوم را تقریبا ۴۰۵ میلیون تومان دست به دست میکردند.
موتور بی اصل و نسب شاهین و نبود قطعات یدکی و خدمات پس از فروش بد سبب می شود مردم سراغش نروند.
مطمئن باشید در مسائل اقتصادی انتخاب اکثریت مردم درست است
اگر سایپا در انتخاب موتور دقت می کرد این محصول بازار بهتری پیدا میکرد.موتور تیبا فاتحه این خودرو رو خواند!!