کم کاری تیرئید موجب خشکی پوست و ریزش مو میشود و به میزان خیلی زیادی موهای سر را کم میکند. همچنین از علائم گوارشی میتوان به یبوست اشاره کرد که این افراد باید آزمایش تیروئید بدهند.
یک فوق تخصص غدد گفت: هر دو نوع کم کاری و پرکاری تیروئید موجب اختلال در بارداری میشود و ممکن است یکی از علل نازائی، اختلال در تیروئید باشد که راه تشخیص قطعی آن، آزمایش خون است.
محمدحسین گذشتی درباره کم کاری تیروئید اظهار کرد: کم کاری تیروئید در رشد قدی کودکان میتواند موثر باشد و بیشترین تاثیر آن، عقب افتادگیهای ذهنی است و بهتر است والدین در بدو تولد نوزاد تست کم کاری تیروئید را از پاشنه پا انجام بدهند و از مشکلاتی بعدی پیشگیری کنند.
وی افزود: در سنین بالاتر، کم کاری تیروئید در رشد قدی اطفال تاثیر دارد و هر چه کم کار باشد، رشد قدی کمتر خواهد بود و در سنین بالاتر روی بلوغ تاثیرگذار است.
گذشتی بیان کرد: کم کاری تیرئید موجب خشکی پوست و ریزش مو میشود و به میزان خیلی زیادی موهای سر را کم میکند. همچنین از علائم گوارشی میتوان به یبوست اشاره کرد که این افراد باید آزمایش تیروئید بدهند.
این فوق تخصص غدد تصریح کرد: بی اشتهایی و تهوع هم میتواند به دلیل کم کاری تیروئید باشد. این اختلال موجب کاهش ضربان قلب و در موارد طولانی، نارسائی قلب را به دنبال دارد و حتی کم کاری تیروئید در تنگی عروق قلب در طولانی مدت موثر است.
وی با بیان اینکه درد عضلانی و اسکلتی، ضعف عضلانی و خستگی و به ویژه گرفتگی عضلات از علائم کم کاری تیروئید است، عنوان کرد: برخی میگویند کم کاری تیروئید موجب افزایش وزن میشود که در این زمینه بیشتر تورم است تا افزایش وزن.
گذشتی اظهار کرد: در پرکاری تیروئید علائم برعکس کم کاری است و اشتها زیاد و وزن کم میشود. تعریق زیاد، لرزش دست، عصبی شدن. تپش قلب و ... از دیگر علائم است؛ اگرچه ممکن است در برخی افراد این علائم وجود نداشته باشد یا با برخی علائم سازگار شده باشند و البته ممکن است برخی علائم مربوط به بیماریهای دیگر باشد و تیروئید با آزمایش مشخص میشود.
وی در ادامه گفت: هر دو نوع کم کاری پرکاری تیروئید موجب اختلال در بارداری میشود و ممکن است یکی از علل نازائی، اختلال در تیروئید باشد که راه تشخیص قطعی، آزمایش خون است.
این فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه کم کاری و پرکاری تیروئید در اختلالات خونریزی عادت ماهیانه خانمها موثر است، افزود: در کم کاری تیروئید چربیهای خون خیلی کم گزارش میشود و با درمان تروئید، نیاز به داروهای چربی نیست.
وی با بیان اینکه درد گلو در نوعی از پرکاری تیروئید است، تصریح کرد: نوزادان علامت بالینی زیادی ندارند و برای همین باید آزمایش بدند.
گذشتی درباره علل کم کاری تیروئید گفت: شایعترین علت، خودایمنی است و در این نوع، درمان مادام العمر دارد؛ درمان کم کاری تیروئید بستگی به شکل دارد و گاهی با مصرف مدتی دارو قطع میشود و موارد شدید نیاز به مصرف طولانی مدت دارو دارد.
وی تصریح کرد: ممکن است کم کاری به دلیل کمبود ید باشد که با جایگزین شدن ید، کم کاری تیروئید برطرف میشود.
گذشتی بیان کرد: بهترین حالت مصرف نمک یددار این است در پایان پخت به غذا اضافه شود تا پایداری ید بیشتر شود.
این فوق تخصص غدد در پایان بیان کرد: اختلالات تیروئید در خانمها بیشتر از مردان است و هر چه سن بالا میرود شیوع کم کاری بیشتر میشود و شایعترین سن پرکاری تیروئید دهه ۳۰ تا ۴۰ سالگی است.
منبع: بهداشتنیوز