bato-adv
کد خبر: ۶۴۶۰۶۰
در حاشیۀ نظرات محمدرضا باهنر و سعید حجاریان دربارۀ انتخابات

واکنش زیدآبادی به طعنه باهنر به حجاریان

واکنش زیدآبادی به طعنه باهنر به حجاریان
جمهوری اسلامی مانند هر نظام سیاسی دیگری، خود را نمایندۀ اکثریت مردم و در نتیجه نظامی قانونی و مشروع می‌داند که اوامرش باید مطاع باشد. شاهد و قرینه‌ای که برای اثبات برخورداری نظام از حمایت اکثریت مردم معمولاً ارائه شده است، حضور بیش از نیمی از واجدان شرایط رأی دادن در انتخابات مختلف بوده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۱۱ تير ۱۴۰۲

احمد زیدآبادی در هم‌میهن نوشت: محمدرضا باهنر در واکنش به درخواست سعید حجاریان برای کناره‌گیری یا برکناری سیدابراهیم رئیسی از مقام ریاست جمهوری گفته است: «در مجموع اینکه برخی برای آمدن به صحنه انتخابات شرط می‌گذارند، معنا ندارد. آقای حجاریان! برای آمدن شما، حاکمیت شرط می‌گذارد، نه آنکه شما برای حاکمیت شرط بگذارید. اگر خواستید وارد انتخابات شوید، یکسری شرط و شروط است، این‌ها را بپذیرید بعد تشریف بیاورید.»

آقای باهنر با آنکه شرط و شروط گذاشتن برای ورود به صحنۀ انتخابات را بی‌معنا دانسته، اما «حاکمیت» را از این قاعده مستثنی فرض کرده است. به‌زعم او گروه‌ها و فعالان سیاسی و شهروندان عادی حق اعلام شرط و شروط برای ورود به صحنۀ انتخابات ندارند، ولی در مقابل، حکومت از هر نوع حق و حقوقی برای تعیین هر جنس شرط و شروطی به احزاب و شهروندان برخوردار است.

واقعیت این است که رابطۀ حکومت و شهروندان دراغلب نظام‌های سیاسی رابطه‌ای دوطرفه است و در دموکراسی‌ها، قواعد این رابطه عمدتاً از سوی شهروندان تعریف و تعیین می‌شود.

سوای بحث‌های نظری، انتخابات اسفندماه سال جاری از هر زاویه که نگریسته شود، نقطه‌عطفی در روند حیات جمهوری اسلامی است و زمینه‌ها و نحوۀ برگزاری آن از نقطه‌نظر میزان انعطاف‌پذیری نظام سیاسی در برابر تنگنا‌ها و بحران‌ها می‌تواند فیصله‌بخش عموم بحث‌ها در این زمینه باشد.

جمهوری اسلامی مانند هر نظام سیاسی دیگری، خود را نمایندۀ اکثریت مردم و در نتیجه نظامی قانونی و مشروع می‌داند که اوامرش باید مطاع باشد. شاهد و قرینه‌ای که برای اثبات برخورداری نظام از حمایت اکثریت مردم معمولاً ارائه شده است، حضور بیش از نیمی از واجدان شرایط رأی دادن در انتخابات مختلف بوده است.

در آخرین انتخابات ریاست‌جمهوری، اما کمتر از نصف واجدان شرایط، در پای صندوق‌های رأی حاضر شدند. مسئولان کشور این سطح از مشارکت پایین را به شیوع کرونا و نارضایتی از عملکرد دولت حسن روحانی نسبت دادند و منکر رویگردانی اکثریت مردم از اصل حکومت شدند. در مقابل، مخالفان برانداز حکومت، مشارکت کمتر از نصف مردم در انتخابات را به معنای عدم اعتبار قانونی نظام سیاسی تفسیر و تأویل کردند و با استناد به آن، تلاش برای سرنگونی آن را امری مشروع و اخلاقی جلوه دادند.

اینک صورت‌مسئله به‌صورت کاملاً عریان این است که جمهوری اسلامی و مخالفان براندازش هر کدام به انتخابات مجلس آینده، به‌عنوان آزمونی فیصله‌بخش برای اثبات نظر خود می‌نگرند و از هم‌اکنون قوای خود را در دو جهت کاملاً متضاد برای شرکت یا عدم شرکت اکثریت واجدان شرایط در انتخابات بسیج کرده‌اند.

در چنین کارزاری، نقش نیرو‌های اصلاح‌طلب در نگاه هر دو قطب متضاد اهمیت پیدا می‌کند. گرچه اصلاح‌طلبان پایگاه اجتماعی خود را تا اندازۀ زیادی از دست داده‌اند، با این همه در ماه‌های آینده برای شرکت یا تحریم انتخابات از سوی هر دو طیف مذکور، تحت فشار روانی و تبلیغاتی شدیدی قرار خواهند گرفت.

این در حالی است که اصلاح‌طلبان نظم و نسقِ تشکیلاتی خود را از دست داده‌اند و فاقد تحلیل روشن و استراتژی مشخص و واحدی در مواجهه با انتخابات اسفندماه هستند. از این رو، هر کدام از چهره‌های معروف اصلاح‌طلب در فضای رسانه‌ای عمدتاً نظرات و دیدگاه‌ها و تحلیل‌های شخصی خود را مطرح می‌کنند.

درخواست آقای حجاریان برای برکناری آقای رئیسی نیز قاعدتاً یک نظر شخصی است و کاملاً بعید می‌نماید که عموم اصلاح‌طلبان مطالبۀ خود را به بودن یا نبودن یک فرد خاص در رأس قوۀ مجریه تقلیل دهند و او را به عنوان مشکل اصلی کشور معرفی کنند.

با این حال، آنچه اصولگرایان حاکم خود را نسبت به آن بی‌توجه نشان می‌دهند، وضعیت افکار عمومی است. آنان می‌پندارند که با حضور اصلاح‌طلبان و یا بخشی از آن‌ها «تنور انتخابات گرم می‌شود» و اکثریت مردم به پای صندوق‌های رأی هجوم می‌آورند. این اتفاق بدون تحولی معنادار که چشمۀ امیدی را در متن جامعه بجوشاند و یا چشم‌اندازی نو در افق بگشاید، بسیار بعید است روی دهد.

بنابراین، اصولگرایان به جای آنکه برای رقیب بی‌رمقِ سیاسی خود خط و نشان بکشند و شرط و شروط برای حضور کم‌اثرش در انتخابات تعیین کنند، باید به فکر انجام تغییر و تحولی در جهت امیدآفرینی واقعی در متن مردم باشند. اگر قرار به تغییر و تحول است، از هم‌اکنون باید ابعاد آن تبیین و تشریح و حرکت عملی برای اجرای آن آغاز شود.

اگر اراده یا توان چنین تغییر و تحولی وجود نداشته باشد، آثار حضور و عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات تقریباً یکسان است، بنابراین اصولگرایان وقت‌شان را با رجزخوانی در برابر آنان و تهدید و تطمیع‌شان برای حضور در انتخابات هدر ندهند.

bato-adv
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
دیگر کسی در انتصابات با ظاهر انتخابات شرکت نخواهد کرد. چرا که حق انتخاب توسط شورای نگهبان از بین رفته و تازه بعد از انتخابات نیز عملا مجلس و قوه مجریه هیچکاره هستند و تغییری نمی توانند ایجاد نماییند. برای حضور مردم در انتخابات نیاز به تغییرات ساختاری و زیربنایی در قانون اساسی و حکومت و همچنین در نحوه ی انتخابات که انتخاب آزاد مردم را تضمین کند میباشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
جمهوری اسلامی فقط برلی ۴ درصد خوب است و ۹۶ درصد مردم ناراضیند، فقط دزدها و غارتگران بیت النال از نظام راضیند.
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
شورای نگهبان کاملا تعیین صلاحیتاش گزینشی هست و ربطی به منافع ملی نداره. اگه کسی مورد تاییدشان نباشه به کم حجابی دختر یا ریش تراشیدن پسرش گیر میدن و رد صلاحیت میکنن و اگرم کسی مطلوب باشه براشون حتی اگه پسرش جاسوس و همدست مجاهدین خلق بدنام باشه هم برای ریاست جمهوری و هم مجلس صلاحیتش مورد قبول خواهد بود.
در اصل شورای نگهبان هست که انتخابات اصلی رو انجام میده و مردم فقط باید برن از بین منتخبین شورای نگهبان یکی رو انتخاب کنن.
در کل تا وقتی نظارت استصوابی فیلتر انتخابات مجلس و ریاست جمهوری هست هیچ چیز تو مملکت بهبود پیدا نخواهد کرد.
هر چی پاچه خوار دو آتیشه هست صلاحیت میگیرن حالا هر چقدم فاسد و ناکارامد باشن و نخبگان بزرگ تو کشور که مجیز گو نیستن باید در انزوا زندگی کنن یا مهاجرت رو انتخاب کنن.
یک دوست
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
قدیما سیگارهایی که میخواستن ترک کنن با آخرین سیگار دستشونو میسوزوندن که هم جاش بمونه و هم اون سوزش آخر همیشه یادشون بندازه که دوباره سمت سیگار نرن.
فکر کنم ما هم باید یه کاری بکنیم که دیگه فریب بازیهای انتخاباتی این حکومت رو نخوریم.
رای بی رای!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
نه اصلاح طلبان نه گروهای دیگر از اصولگرایان
...
دیگه تمومه ماجرا
البته تا انتخابات حوادث مهمی را مردم ایران از سر میگذرانند
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۴۲
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
خیلی منطقی و درست فرمودند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
بجز این نکته که جریان اصلاح طلب به هیچ عنوان برای عدم ورود به انتخابات تحت فشار طیف برانداز و یا حامی عدم شرکت در انتخابات قرار نخواهد گرفت .دلسردی مردم از انتخابات و شرکت نکردن در ان ارتباطی با امدن یا نیامدن جریان اصلاح طلب ندارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
برنامه هفتم توسعه و سایر اتفاقات خود نشان از کفایت دولت و همراهان ایشان ازجمله آقای باهنر و جبهه پایداری است .
مرغ در کمتر از دو سال 4.5 برابر شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
چشم ها باید خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب شست جور دیگر دیگر دیگر دیگر دیگر دیگر باید دیددیددید این عقل فضول پیشه را عفو کنید تا کی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
آقای باهنر بی خودت پاچه خواری نکن! تاریخ مصرف شما برای حاکمیت تمام شده و ارزشت برای حاکمیت بیشتر از علی لاریجانی نیست که به راحتی بایکوت شد. فعلا پایداری چی ها سوگلی هستند. پس بشین سرجات چون چیزی عایدت نمیشه!
سینا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
ایشان از خوان برادد متنعمند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
احتمالا موادش ناخالصی داشته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
این آقای باهنر بر خلاف ادعای زیادی که در خصوص دینداری دارد، گویا هنوز فرصت خواندن سخنان حضرت علی در خصوص حق مردم بر حکومت را نخوانده!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
حضور کمتر از نصف مردم در تنتخابات 1400 بدلیل کرونا نبود، بلکه بدلیل ناامیدی مردم از اصلاح امور و احساس بازیچه دست قدرت بودنشان بود، قطع و یقین امسال با این روند اداره امور جاری مملکت، مشارکت ضعیف تر خواهد شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
انشاالله
NASER
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
حکومت راه خود را از مردم جدا کرده و تصور خام شان این است که وجو چند هزار نفر اسلحه بدست برای حفظ حکومت کافی است
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
این نادانها موجب بدبخت شدن ملت هستند . چه کسی گفته حاکمیت از نوع تو حق دارد برخلاف قانون اساسی عمل کند و کسانی را انتخاب کند که مایه بدبختی ملت هستند . کسی هم حق ندارد انتقاد کند والا رد صلاحیت می شود یا به جرم تشویش اذهان عمومی گوشه زندان برود .
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
جناب زیدآبادی به اعتبار مشی متعادلشان هنوز امیدوارند.
به نظر می رسد هر دو جریان سیاسی به دلیل عملکرد نا مطلوبشان در حکمرانی بین مردم اعتباری ندارند و مردم از هر دو جریان عبور کرده اند .
تجربه دو انتخابات قبلی در انتخابات اسفند ماه 1402این بار عیان و بی پرده خواهد بود
نعیم موافق
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
مردم بشدت از نهاد های انتخابی تا امید هستند و یقین دارند نه این انتخابات و نه هر انتخابات دیگری بهیچ عنوان نمی‌تواند گره ای از گره کور مشکلات مردم ایران باز کند
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
ميخوام يه شعرِ خاقانى (شاعرِ قرن شیشم هفتم هجری) رو براتون تفسير كنم بفهمين منظورِ اين سه تا بزرگوار چی بوده ... ميگه :

کارِ من بالا نمی‌گیرد در این شیب ِ بلا ،
در مضیقِ حادثاتم بستهٔ بندِ عنا .
[عنا يعنى رنج . به نظرم منظورش جلدِ چارمِ خاطراتِ زيدآبادی بندی خانه رنج و رهاییه كه خاطراتش از سر بالایی اوینه با چاشنی ِ جوک و خنده]
می‌کنم جهدی کزین خضرای ِ خذلان بر پرم ،
حَبَّذا روزی که این توفیق یابم حَبَّذا .
[منظورش پهپاداییه که به روسیه دادیم بزنه تو سِر اوکراین يا تفِ سربالامون تو زدنِ هواپیمای اوكراین به پیشنهادِ ژنرالِ روسه ]
تشنهٔ دل تفته‌ام از دجله آریدم شراب ،
دردمنِد زارم از بغداد سازیدم دوا .
[منظورش كم آبى ايران و دلارای بلوکه شده تو عراقه كه فرستادن عربستان كارِ حجاج رابيفته]
بوی راحت چون توان برد از مزاجِ این دیار !؟
نوشدارو چون توان جست از دهانِ اژدها !؟
[اژدها که همون چینه ، نوشداروئم كه وقتى سهراب مُرد به دادِ سيستان و بلوچستان رسیده]
پیشِ ما بینی کریمانی که گاهِ مائده ،
ماکیان بر در کنند و گربه در زندان سرا .
گر برای شوربائی بر درِ اینها شوی ،
اولت سِکبا دهند از چهره آنگه شوربا .
[سِکبا آشِ تلخه ، شوربائم یه چيزيه تو مايه هاى مصباحى مقدم و مش ابرام و علم الهدى و پیاز و اشکنه ]
مَردُم ای خاقانی ! اهریمن شدند از خشم و ظلم ،
[فكر كنم عمامه خاقانى ام پرونده بودن شاكى بوده ]
در عدم [منظورش امریکای لاتینه]نَرْوی کانجا بینی انصاف و رضا !!!!؟؟؟

حافظم يه شعر خوبى داره كه توش به ممنوع التصويرى خاتمى و ظاهر شدنِ دوباره ش ، صداسيما ، بالا پایین رفتنِ قیمتِ طلا و سکه و دلار ، حساب ذخيره ارزى ، يارانه و خط فقر و گداپروری ، اعتراضاتِ پاییزِ پارسال ، شازده دماغ و شعارِ مشروطه خواها ، حداد عادل و اصولگراها ، شکستِ اصلاح طلبا ، خبراى پشت پرده شورایعالی امنیت ملی و وزارت اطلاعات و نیرو قدس و مدافعینِ حرم و اطلاعات سپاه ، و از پرده درومدنِ تکراری سیدِ خندان اشاره کرده ... میگه :

دلی که غیب نمای است و جامِ جم دارد ،
ز خاتمی که دمی گم شود چه غم دارد !؟
به خَط و خالِ گدایان مده خزینهٔ دل ،
به دستِ شاهوَشی دِه که محترم دارد !
نه هر درخت تحمل کند جفایِ خزان ،
غلامِ همتِ سروم که این قدم دارد .
رسید موسمِ آن کز طرب چو نرگسِ مست ،
نهد به پایِ قدح هر که شش درم دارد .
زر از بهایِ می اکنون چو گل دریغ مدار ،
که عقلِ کل به صدت عیب متهم دارد .
ز سِرِّ غیب کس آگاه نیست قصه مخوان
کدام مَحرمِ دل ره در این حرم دارد !!؟؟
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
خیلی دوست دارم آقای امین میرزایی را ببینم و باهاش هم صحبت بشم
نظراتشونو معمولا دنبال میکنم
البته مریدشان نیستم
اما بی محتوا حرف نمیزنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
در این شعر حافظ به گرون بودن می هم اشاره کرده که باید حداقل شش درم داشته باشی که یک قدح بهت بدهند و احتمالا منظورش فروش متانول به جای اتانول در کرج بوده!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
وقتمون زیاده تفسیر جنابعالی هم نیاز به تفسیر داره و مثل اشکنه پر از مطالب شلغم شلواس
ادمین هم خوشش میاد نظرات پر طمطراقی که متوجه نمیشه رو انتشار بده
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
هر چی می کشیم از دیت همین امین میرزایی و همفکران قدیمی ایشان می کشیم
میخواد جبران کنه
ولی نمیتونه
الان هم دقیقا نقش سوپاپ اطمینان و اطلاعاتی را در اين کانالها بازی می کنه
امین جان میدونم ظرفیتت بالاست و می پذیری که کاری از دستت بر نمیاد جز شعر گفتن اين جور جاها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
رییسی وعده داد و الان نتوانست و بلکه بدتر هم کرد . الان باید کنار برود و بخاطر صدمه به زندگی مردم ، مجازات شود .
اگر همه اصلاح طلبان این گونه می گفتند الان مملکت مفلوک نبود .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
جالبیش اینه که فکر می کنه خیلی بلده
با شیش کلاس سواد متشبه شده که دکتره جو گرفتش
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
آقای زیدآبادی! مگر در مهد دموکراسی خواهی و قبله عالم شما، یعنی انگلیس و آمریکا، مردم برای حاکمیت شرط می گذارند؟ که در ایران بگذارند؟ در کدام آن اقطاب عالم رابطه مردم و حکومت دوطرفه است؟ حتما در فرانسه مورد قبولتان که سالیانی است اعتراضات طبقه متوسط را با خشن ترین شیوه ها سرکوب می کنند و معترضین را اراذل و اوباش می خوانند. شما روشنفکران شبه سکولار، بر سر بد دوراهی ویرانگری قرار گرفته اید! هم از خودی بریده اید و هم قبله عالمتان دچار هر دو «بحران معنا و کارایی» است. اگر از غیر از این است، لطفا برای آنچه روی کاغذ می نویسید ‌و در خیالتان می گذرانید یک نمونه عینی غربی (نه شرقی) ارائه دهید …!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
انصافا خودت می‌فهمی چی نوشتی؟!
اقطاب عالم، حکومت دوطرفه، شبه سکولار، بحران معنا و کارایی؟! این اصطلاحات رو خودت می‌فهمی؟!
اگر "نوشتن" رو نیاموختی، دستکم "ننوشتن" رو بیاموز.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
شما با موبایل و اینترنت این عالمان ناکارا اومدی داری نظر میدی که اونا کارایی ندارن؟ لابد تو داری!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
علی جووووون چی زدی داداش ؟!
احمد حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
ظاهرا اونا برای شماها اقطال عالم هستن که هیچی از خودتون ندارین فقط استناد میکنین به آنریکا و فرانسه و... اونم فقط و فقط جنبه های منفی شون و نگاه میکنین و تازه تو همون موارد هم دروغ میگین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
همین منفی جایگاه مردم و حکومت را نشان میده !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
باهنر و سایر افولگرایان تمامیت خواه با رای مردم کنار گذاشته شده اند و با رانت حاکمیتی در قدرت هستند.
رزمنده 8 سال دفاع مقدس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
انسان عاقل اشتباه را دوبار تکرار نمیکند متاسفانه ما در سایه ترفندهای حاکمیتی و احساسی بودن این اشتباه (حضور در انتخابات )را 43 سال است تکرار میکنیم و وضعیت اسفبار کشور هم نتیجه اشتباهات ماست امیدوارم اینبار تکرار نکنیم چون واقعا مسئولیت آور است .
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
مگه این آقای زیدآبادی معروف به نمیدونم چی چیه اهل قلم با خودش عهد نکرده بود دیگه در مسائل سیاسی وارد نشه و مگه یه جورایی خداحافظی نکرده بود؟؟
چی شد پس؟
یاد کنسرت خداحافظی ابی افتادم که هنوزم ادامه داره و فک نکنم حالا حالاها تموم بشه
یه کلام ختم کلام
نه اینوری نه اونوری
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
اون زن پول پرست ابی تا ابی سر صحنه نمیره ولکنش نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
مثبت فقط برای جمله آخرت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
انتخابات در ایران دیگر معنایی نداره . چون حاکمیت هر کسی را که بخواهد انتخاب می کنه و برایش مهم نیست مردم راضی هستند یا خیر . مردم دیگر نقش سیاهی لشکر را بازی نخواهند کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
این حاکمیتی که گفتی دقیقاً کیه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
چون بلوک سخت قدرت در رویای بلاموضوع شدن حق حاکمیت مردم بر سرنوشتشان است بازی دو سر برد را ادامه می دهد. اگر اکثریت مردم شرکت نکنند یا شرکت نمایند برای قدرت مطلقه بالسویه است.پول و اسلحه و محکمه و زندان و اعدام هم برای روز مبادا در اختیار دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
خوشبختانه نظام مقدس دیگه تصمیم گرفته مردم را با بازی انتخابات سرکار نگذاره و تکلیف رو یکسره کرده که برای رای مردم ذره ای ارزش قائل نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
خیلی منطقی داره میگه اصلاح طلبان به زباله دان تاریخ پیوستند و دیگر اثرگذار نیستند
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین