اینجا جایی برای جلسات کاری نیست. عشاق و زوجها برای جشن گرفتن سالگرد، تولد و پیشنهاد ازدواج به اینجا میآیند؛ محیطی رویایی و افسانهای که غذا در آن زیر نور شمع سرو میشود. راویولیِ قلبشکل، صدف، اسکمپی، کارپاچیوی گوشت و تیرامیسو با قلبهای کوچک شکلاتی ازجمله غذاهای فانتزی هستند که مشتریان در اینجا سفارش میدهند.
Solo Per Due به معنی «فقط برای دو نفر» یک رستوران معمولی نیست و دلیل این موضوع هم اندازه کوچکش که در آن تنها یک میز دونفره وجود دارد نیست. این رستوران مکان عجیب و غریبی است با قوانین سختگیرانه که در آن یک وعده غذایی انحصاری برای دو نفر بیش از ۵۰۰ دلار هزینه دارد. نوشیدنیهای الکلی درجه یک و تزئین دکوراسیون با گل هزینه اضافی دارند و مهمانها منظرهای از یک ویلای روم باستان را میبینند.
صاحبان این رستوران ادعا میکنند که Solo Per Due کوچکترین رستوران نه تنها در ایتالیا بلکه در جهان است؛ مکانی ایده آل برای یک وعده غذایی رمانتیک که در تمام طول سال برای ناهار و شام باز است، اما منویی ندارد. غذاهایی که سرو میشوند مطابق با ذائقه و درخواست مشتریان آماده میشوند.
اتاق غذاخوری به مساحت کمتر از ۵۰۰ فوت مربع (۴۷ متر مربع)، بخشی از یک عمارت سنگی روستایی قرن بیستمی است که در نزدیکی روستای واکونه، در شمال رم قرار دارد.
حریم خصوصی، احتیاط و رازداری در این فضا حاکم است؛ چیزی شبیه به یک بار مخفی برای فروش مشروبات الکلی قاچاق، با این تفاوت که بهطور گسترده تبلیغ و نقد و بررسی میشود و البته مکان مشخصی دارد.
در این رستوران خاص قوانین سختگیرانهای وجود دارد. رزرو باید عصرها و از طریق تلفن انجام شود و ۱۰ روز قبل از رویداد تایید شود. جزئیات غذای سفارشی نیز در همان زمان انجام میشود. بازدیدکنندگان نمیتوانند تا قبل از رزرو، به داخل آن نگاهی بیندازند. یک وعده غذایی را نمیتوان در آخرین لحظه لغو کرد و میهمانان موظفند در ساعت مشخصی که از پیش بر آن توافق شده در محل حاضر شوند. زمان رسیدن بسیار مهم است. مهمانان باید ۳۰ دقیقه قبل از رسیدن در راه تماس بگیرند و هرگز نباید زودتر به آنجا برسند، در غیر این صورت با یک ورودی بسته روبهرو خواهند شد و کسی برای خوشامدگویی به آنها نخواهد آمد.
این رستوران به دلیل اندازه کوچکش از ماهها قبل رزرو میشود و یک وعده غذایی برای دو نفر ۵۰۰ یورو یا ۵۳۷ دلار هزینه دارد.
مالکان، تیمی متشکل از سه کارآفرین محلی مواد غذایی هستند که ۳۳ سال است Solo Per Due را اداره میکنند. آنها از به اشتراک گذاشتن نام خود خودداری میکنند مگر اینکه شام رزرو کرده باشید. آنها میگویند که این کار برای افزایش جذابیت اسرارآمیز این مکان است.
یکی از مالکان میگوید: «اینجا یک رستوران نیست؛ ما یک تجربه منحصر به فرد و صمیمانه ارائه میدهیم که نقطه اصلی شهرت ما در طول چندین دهه است؛ بنابراین قضیه درباره ما و اینکه ما که هستیم نیست. ما در سایهایم. مهم کسانی هستند که به اینجا میآیند. افرادی که به اینجا میآیند صرفا مشتری نیستند. آنها مهمانانی هستند که ما شدیدا از آنها مراقبت میکنیم تا اطمینان پیدا کنیم که این لحظه خاص دقیقا همانطور باشد که آنها میخواهند. همه چیز بر اساس نیازهای آنها تنظیم میشود.»
یک پیشخدمت همیشه در محل است، اما پنهان میماند مگر اینکه احضار شده باشد تا مزاحم به نظر نرسد. میهمانان میتوانند او را با زنگ نقرهای کوچکی صدا کنند.
موقعیت مکانی این رستوران شگفت انگیز است. Solo Per Due با باغی عجیب و غریب از گونههای مختلف نخل از سراسر جهان احاطه شده است که مشرف به یک سایت باستان شناسی است. این عمارت در ملکی قرار دارد که ویرانههای یک ویلای رومی باستان در محوطه آن وجود دارد که مهمانان میتوانند از آن دیدن کنند.
Solo Per Due از «نیاز و خشم» متولد شد. یکی از صاحبان توضیح میدهد که ایده راهاندازی یک غذاخوری آرام و انحصاری برای دو نفر زمانی مطرح شد که از رستورانهای شلوغ با صفها و نحوه برخورد با مشتریان و نشستن پشت میزها ناامید و خسته شده بود. او میگوید: «دیگر غیرقابل تحمل شده بود. هر بار که با پسرم برای شام بیرون میرفتیم، میز کوچکی را که در نزدیکی سرویس بهداشتی یا آشپزخانه بود، با همه بوهای تند اطرافش به ما میدادند؛ بدترین میز ممکن؛ و این تنها به این دلیل بود که ما فقط دو نفر بودیم.»
بنابراین او به این فکر کرد که چگونه میتواند تجربه خاصی را ایجاد کند که در آن یک زوج برای یک وعده غذایی هم که شده احساس کنند خانوادهای سلطنتیاند.
اینجا جایی برای جلسات کاری نیست. عشاق و زوجها برای جشن گرفتن سالگرد، تولد و پیشنهاد ازدواج به اینجا میآیند؛ محیطی رویایی و افسانهای که غذا در آن زیر نور شمع سرو میشود. راویولیِ قلبشکل، صدف، اسکمپی، کارپاچیوی گوشت و تیرامیسو با قلبهای کوچک شکلاتی ازجمله غذاهای فانتزی هستند که مشتریان در اینجا سفارش میدهند.
اینجا با چاپهای قدیمی، مجسمههای نیم تنه شخصیتهای تاریخی، آینههایی در قابهای طلایی مجلل و یک عالم گل تزئین شده است. یک پیانو و یک شومینه سنگی از کف تا سقف که برای شبهای سرد زمستان عالی است، مبلمان عتیقه، و دو مبل قرمز مجلل برای استراحت قبل یا بعد از شام با نوشیدنی نیز وجود دارد.
در طول تابستان، مهمانان میتوانند غذای خود را در فضای باز و زیر آلاچیق میل کنند و از مناظر باغهای زیتون و درههای پر از تاکستان لذت ببرند.
خدمات اضافی فوق العادهای نیز وجود دارد. در صورت درخواست، یک راننده خصوصی میتواند به دنبال مهمانان برود و یا آتش بازی در باغ برگزار شود.
مهمانان Solo Per Due این رستوران را «دکور صحنه یک فیلم» و «محیط رویایی سورئال» توصیف میکنند.
منبع: روزیاتو