«عبدالصمد خرمشاهی» حقوقدان میگوید: «مطابق ماده ۲۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات لواط برای فاعل در صورتی که به زور یا به اکراه باشد، اعدام است. در غیر این صورت مجازات فاعل ۱۰۰ ضربه شلاق است. یعنی اگر فعل به زور صورت نگرفته باشد، مجازات آن ۱۰۰ ضربه شلاق است. بنابراین مساله اینجاست؛ مواردی که فاعل انجام داده به زور بوده، به عنف بوده یا به رضایت خاطر مفعول بوده است! حد مجازات لواط مطابق همین ماده قانونی برای فاعل چه محصن و چه غیرمحصن بوده باشد، اعدام است.
اعتماد نوشت: این گزارش براساس اخباری که توسط برخی اهالی و منابع محلی رسیده، تنظیم شده است. پس از مطلع شدن از این خبر در جهت صحت و تایید پرونده، آن را پیگیری کردیم. خبر صحت داشته، اما بنا به دلایلی از نام شهرستان مورد نظر، شکات و منابع آگاه و محلی که حادثه را شرح دادهاند، خودداری کردهایم.
متهم؛ شبها به بهانههای مختلف طعمههای خود را شناسایی و آنها را سوار موتوسیکلت میکرد. سپس آنها را با چاقو تهدید و به محل دورافتادهای میکشاند...
هفته گذشته اخباری به دست «اعتماد» رسید، مبنی بر اینکه در یکی از شهرستانهای یکی از استانها، پسری حدودا ۲۳ ساله به چند مرد جوان از اهالی شهرستان […]تعرض کرده است. منابع محلی و یکی از شکات به «اعتماد» توضیح میدهند: «متهم به نام «ب. پ»؛ مدتی میشد که از خدمت سربازی فرار کرده و به زادگاهش در یکی از استانها برگشته بود. او با موتوسیکلتی که تهیه کرده بود، شبها طعمههای خود را شناسایی و آنها را سوار موتور میکرد و به محل دور افتادهای میبرد و مورد آزار و اذیت جنسی قرار میداد تا اینکه دو هفته پیش، سه نفر بهطور رسمی از او شکایت میکنند. پروندهای برای متهم تشکیل میشود و در نهایت پلیس او را در یک قلیانسرا دستگیر میکند.»
«اعتماد» صحت تعداد قربانیان را پیگیری کرده، اما هنوز هیچ منبع رسمی این تعداد را تایید نکرده است.
منابع آگاه و محلی در مورد این پرونده به «اعتماد» میگویند: «متهم اعتراف کرده؛ وقتی در یکی از شهرستانهای غربی کشور بوده، مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته است. برای همین هم از محل خدمتش فرار میکند.»
همچنین به گفته یکی از معتمدان روستای محل زندگی متهم؛ او از خانوادهای ضعیف بوده و قبل از این ماجرا سابقه چند فقره سرقت و زورگیری داشته. حالا هم متهم به آزار و اذیت جنسی شده است.
آزار و اذیت جنسی؛ نوعی خشونت جنسی است که توسط فرد یا افرادی بهرغم رضایت شخص انجام میشود. این عمل میتواند با اجبار فیزیکی، تهدید، سوءاستفاده از مسوولیت و... رخ دهد. تشخیص آزار و اذیت جنسی به عهده پزشکی قانونی است و این تشخیص در اکثر مواقع به سبب فراوانی علایم ایجاد شد، صورت میگیرد. هیچ نظریه قطعی در مورد انگیزههای فرد آزارگر وجود ندارد. انگیزه آزارگران جنسی متفاوت است و عوامل متعددی میتواند داشته باشد، اما قربانیان میتوانند از هر سن یا جنسی باشند. موارد بسیاری از آزار جنسی در میان کودکان و سالمندان و حتی نوزادان گزارش شده است. آزار جنسی تنها در زنان رخ نمیدهد. مردان هم بخشی از قربانیان آزار جنسی هستند. پذیرش اینکه مردها هم مورد آزار جنسی واقع شوند برای برخی مردم ممکن نیست.
یکی از نزدیکان شکات در مورد این پرونده به «اعتماد» میگوید: «پرونده سه شاکی دارد. متهم هم فردی حدودا ۲۳ ساله است که چند مرد جوان را مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده، ولی فقط سه نفر بهطور رسمی شکایتشان را ثبت کردند. بقیه به خاطر حفظ آبرو جرات نکردند شکایتی دال بر این موضوع ثبت کنند. تا الان هم متهم به اقداماتی که انجام داده، اعتراف کرده است. «ب. پ» قبلا سابقه زورگیری و سرقت هم داشته. این فرد شبها در خیابانها پرسه میزد و یکسری از افراد را شناسایی میکرد. حالا معیار انتخاب طعمههای او چه بوده، نمیدانیم. دو هفته پیش یکی از نزدیکان ما که از شکات نیز هست وقتی کنار خیابان ایستاده بوده، متهم از راه میرسد و به او میگوید که قصد دارد وسیلهای را جابهجا و از شاکی میخواهد که به او کمک کند. شاکی را سوار موتورش میکند و به سمت چهارراه آشوری میبرد. متهم وسط راه او را تهدید میکند تا بتواند به هدف شومش برسد. پس از آن او را مورد آزار و اذیت جنسی قرار میدهد. بعد از این ماجرا شاکی شکایت میکند. من هم موقع ثبت شکایت همراه او بودم. شاکی میگفت؛ پس از تهدید او را به انتهای جنگلی برده و آنجا او را مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده است.»
او در ادامه توضیح میدهد که متهم در اعترافات خود عنوان کرده؛ قبلا مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته و برای همین از خدمت سربازی فرار کرده است. بعد هم اقرار کرده؛ بعد از اینکه خودش مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته، خواسته تلافی کند.
این فرد در ادامه میگوید: «اداره آگاهی به ما گفت که برای اثبات این موضوع باید به پزشکی قانونی برویم. ما هم این بنده خدا را به پزشکی قانونی بردیم و پس از معاینات لازم توسط پزشکی قانونی آزار و اذیت جنسی تایید شد. بعد از دو هفته از آگاهی با ما تماس گرفتند که متهم دستگیر شده و برای شناسایی به آگاهی بیایید. وقتی به آگاهی رفتیم، متوجه شدیم غیر از ما شاکیان دیگری هم هستند. ما شنیدیم متهم آخرین بار وقتی میخواسته طعمه خود را سوار موتور کند با او درگیر میشود و طعمه از دست او فرار میکند. همین میشود که متهم توسط پلیس شناسایی و دستگیر شده است. چند روز پیش هم برای شاکی ابلاغیه آمده بود و به من اطلاع داد. فعلا پرونده تعیین تکلیف نشده است.»
یکی از معتمدان محلی نیز در مورد این پرونده به «اعتماد» توضیح میدهد که خبر صحت دارد و چند هفته پیش چنین اتفاقی افتاده و متهم دستگیر شده است. متهم سرباز فراری بود. ما شنیدیم دو، سه مورد آزر و اذیت جنسی در پروندهاش ثبت شده. حالا اینکه تعداد قربانیان بیشتر بوده باشد، اطلاع نداریم.
او در ادامه درباره متهم میگوید: ««ب. پ» حدود بیست و سه سال دارد و از خانواده ضعیفی است. پدر او کر و لال و مادرش هم کارگر است. قبلا شنیده بودیم؛ متهم خواهرش را وادار میکرد کارهای خلاف انجام دهد. در کل متهم آدم نرمالی نیست. دو، سه ماه پیش هم بینی یک نفر را شکست و او هم از «ب. پ» شکایت کرد، اما ماموران نتوانسته بودند او را شناسایی کنند. حالا پرونده آزار و اذیت جنسی او از شهرستان به استان منتقل شده است.»
همچنین یکی از منابع مطلع از بازداشت متهم به «اعتماد» توضیح میدهد: «متهم را در قلیانسرایی در شهرستان محل زندگیاش دستگیر کردند. همان روز سه نفر برای شناسایی «ب. پ» به آگاهی رفتند. فردای آن روز هم یک نفر دیگر به عنوان شاکی به اداره آگاهی رفت. کار متهم این بود که جلوی مغازهها طعمههای خود را انتخاب میکرد. سپس به بهانه اینکه از طعمههای خود کمک بگیرد آنها را سوار موتور میکرد و در محلی تاریک و خلوت با چاقو آنها را تهدید و مورد آزار و اذیت جنسی قرار میداد. متهم دلیل آزار و اذیتهای خود را آزار و اذیت جنسی به خود عنوان کرده است. یعنی زمانی خودش قربانی این موضوع بوده است.»
پیش از این پروندههای مربوط به «اصغر قاتل و محمد بیجه» نیز اینگونه بوده است. آنها دلیل آزار و اذیتهای جنسی به دیگران را مبنی بر این موضوع اعلام کرده بودند که خودشان قربانی همین آزارها بودند. برخی روانشناسان و جرمشناسان معتقدند که اکثر آزارگران جنسی خودشان قربانی بودند و مورد آزار و اذیت جنسی واقع شدند.
«عبدالصمد خرمشاهی» حقوقدان در مورد پروندههای مربوط به آزار جنسی به «اعتماد» میگوید: «مطابق ماده ۲۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات لواط برای فاعل در صورتی که به زور یا به اکراه باشد، اعدام است. در غیر این صورت مجازات فاعل ۱۰۰ ضربه شلاق است. یعنی اگر فعل به زور صورت نگرفته باشد، مجازات آن ۱۰۰ ضربه شلاق است. بنابراین مساله اینجاست؛ مواردی که فاعل انجام داده به زور بوده، به عنف بوده یا به رضایت خاطر مفعول بوده است! حد مجازات لواط مطابق همین ماده قانونی برای فاعل چه محصن و چه غیرمحصن بوده باشد، اعدام است. البته این را هم اضافه کنم که برای اثبات هر جرمی وجود ادله کیفری طبق قانون مجازات اسلامی لازم است.»
بررسیهای «اعتماد» نشان میدهد؛ چند ماه پیش در این استان در یکی از «آموزشگاههای هنری» برخی هنرجویان مدعی شدند که توسط یکی از اساتید آموزشگاه مورد تعرض قرار گرفتند. «اعتماد» در پیگیری از مدیر آموزشگاه به جواب موثقی نرسیده است.