نثار پلو را میتوانید برای مجالس خوب تهیه کنید، زیرا در گذشته یک غذای بسیار مجلسی بوده که در زمان مهمانیها و عروسیهای تهیه میشدند است.
نثار پلو دماوندی یکی از پلوهای اصیل ایرانی میباشد که بسیار خوشمزه و ساده است. طعم و عطر این غذا فوق العاده میباشد و شما میتوانید به راحتی این پلوی جذاب را با مرغ محلی و یا مرغ معمولی تهیه کنید.
نثار پلو را میتوانید برای مجالس خوب نیز تهیه کنید، زیرا در گذشته یک غذای بسیار مجلسی بوده که در زمان مهمانیها و عروسیهای تهیه میشدند است.
این پلو با لپه و آلبالو تهیه میشود. شما میتوانید این پلو اصیل را به روش اصلی در خانه تهیه کنید و به همراه سالاد یا ماست سرو کنید.
مرغ محلی یا معمولی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
برگ بو ۲ عدد
هویج ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
لپه ۱/۲ پیمانه
آلبالو بدون نمک ۱/۲ پیمانه
پودر گل سرخ ۱ ق چای خوری
زیره سیاه ۱ ق چای خوری
عرق هل ۲ ق غذا خوری
رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
پیاز سرخ سرخ شده ۴ ق غذا خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه نثار پلو دماوندی
مرحله اول: آماده سازی مرغ
ابتدا مرغ را تیکه تیکه کنید و داخل تابه قرار دهید. میتوانید به دلخواه فقط از سینه یا ران استفاده کنید. پیاز را پوست بگیرید و ۴ قاچ کنید و سیر را پوست بگیرید و به همراه برگ بو هویج پوست گرفته و ادویه روی مرغ بریزید و در انتها روی آن زعفران دم کرده ریخته و ۱.۵ لیوان آبجوش بریزید و بگذارید تا مرغ پخته شود.
مرحله دوم: آماده سازی مواد پلو
در ادامه لپه را از ۱ ساعت قبل خیس کنید و با مقداری آب نیم پز کنید و کف روی آن را بگیرید تا بوی زهم آن از بین برود. آلبالو بدون نمک را از شب قبل خیس کنید و هسته آن را جدا کنید. آبی که آلبالو در آن خیس خورده را دور نریزید.
مرحله سوم: تهیه مواد پلو
در ادامه داخل یک تابه لپه را با کمی روغن یا کره تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده سپس آلبالو را به همراه تمام ادویهها و زعفران و پیاز سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید سپس کمی آب و آب آب آلبالو را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد میانی خوب پخته و آب اضافی آن کشیده شود.
مرحله چهارم: تهیه نثار پلو دماوندی
در ادامه برنج را که از قبل خیس کردید روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا نرم شود. سپس آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ دلخواه خود را قرار دهید و یک لایه برنج بریزید و کمی از مواد لپه و آلبالو و همین طور ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس پلو را برای ۴۰ دقیقه دم بگذارید.
بعد از ۲ ساعت مرغها خوب پخته شدند از آب مرغ خارج کنید و داخل یک تابه خوب سرخ کنید. برای تهیه سس این غذا رب را به همراه کمی روغن تفت دهید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و در ادامه آب مرغ صاف شده را اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید به جوش بیاید و سس غلیظ شود. در انتها نثار پلو دماوندی را داخل دیس کشبده و به همراه مرغ و سس مخصوص سرو کنید. نوش جان
میتوانید پیاز را خودتان سرخ کنید برای این مقدرا به ۳ عدد پیاز نیاز دارید.
میتوانید از ته دیگ ماست و زعفران برای این پلو استفاده کنید.
میتوانید کمی از آب آلبالو را روی پلو بریزید.
منبع: برترینها